Rat Verlegh StadionAlgemene informatie over het Rat Verlegh Stadion

Het Rat Verlegh Stadion is de thuisbasis van voetbalclub NAC Breda. De naam van het stadion is afkomstig van voormalig NAC Brada-speler Antoon Verlegh. Antoon Verlegh had de bijnaam de "rat". Het stadion, dat onder de vaste aanhang al langere het Rat Verlegh Stadion werd genoemd, werd in 2006 naar Antoon Verlegh genoemd. Het Rat Verlegh Stadion, dat in 1996 werd geopend, had aanvankelijk commerciële namen. Vanaf de opening ging het stadion door het leven als het "Fujifilm Stadion". Tussen 2003 en 2006 heette het stadion het "MyCom-stadion".

Het stadion werd in 1996 geopend met een oefenwedstrijd tussen NAC Breda en Gremio uit het Braziliaanse Porto Alegre. Gremio was op dat moment de vice-wereldkampioen, nadat het in 1995 de finale van het wereldkampioenschappen voor clubteams had verloren van Ajax.

 

Avondje NAC

In 1975 kreeg NAC Breda, toen nog gevestigd aan de Beatrixstraat in Breda, een nieuwe lichtinstallatie. Door de nieuwe lichtinstallatie was het voor de club ook mogelijk om 's avonds te gaan voetballen. De nieuwe lichtinstallatie die van goede kwaliteit was in combinatie met de fanatieke supporters achter de doelen zorgden voor de intrede van het begrip "avondje NAC". Ook in het Rat Verlegh Stadion is de traditie van het "avondje NAC" voortgezet. 

 


Capaciteit Rat Verlegh Stadion

Het stadion van NAC Breda biedt plaats aan 19.000 toeschouwers. Aanvankelijk bedroeg de capaciteit van het stadion 17.254 plaatsen. In 2009 werd de capaciteit vergroot met 750 plaatsen door de staantribunes achter de doelen te vergroten. Een jaar later werden er nog eens 1.250 zitplaatsen aan het stadion toegevoegd.

Het Rat Verlegh Stadion kent een traditionele indeling van vakken. De fanatieke aanhang van de club staat op de tribunes achter de doelen. Trouwe aanhangers van NAC Breda zitten in de vakken E en G. Vak E wordt door de supporters zelf de B-side genoemd. De Hoofd- en Eretribune bevestigen zich op de lange zijdes.

Uitvak

Het Uitvak van NAC Breda is vak H en bevindt zich aan de korte zijde van het stadion. Rond het vak bevindt zich een glazen wand en hangen netten. Desondanks werd er in 2016 vuurwerk vanuit het uitvak in een thuisvak gegooid. Naar aanleiding van deze incidenten zijn de netten rondom het vak verhoogd.

 


Rondleiding Rat Verlegh Stadion

Het is mogelijk om het stadion van dichtbij te bekijken door een rondleiding te boeken. Tijdens de rondleiding wordt er verteld over de bouw van het stadion en neem je onder andere een kijkje in de kleedkamers van de spelers. 

Voor het boeken van een rondleiding kan je telefonisch contact opnemen met NAC Breda via +3176 521 45 00.

 

NAC museum

In Rat Verlegh Stadion, onder vak G, bevindt zich het NAC museum. In het museum kan men meer te weten komen over de geschiedenis van de club. Er is een grote hoeveelheid foto's te vinden, alsmede vaantjes, bekers en posters. De selectie en technische staf van NAC Breda zijn in 2009 lid geworden van het NAC museum. Meer informatie over het NAC museum kun je vinden op www.nacmuseum.nl


Prijzen van NAC Breda

 • 1x Landstitel (1921)
 • 1x Kampioenschap Eerste Divisie(2000)
 • 1x KNVB beker (1973)

Lijstje Nederlanders bij 

 • Pierre van Hooijdonk
 • Ton Lokhoff
 • Adri Pelkmans
 • Kees Kuijs
 • Bertus Quaars
 • John Peek
 • Bart van den Eede
 • Gerard den Haan

Rat Verlegh Stadion bereiken

Adres Rat Verlegh Stadion

Stadionstraat 23

4815 NC Breda


Plattegrond Rat Verlegh Stadion

Hieronder staat een plattegrond van het Rat Verlegh Stadion met alle vakken.

Rat Verlegh Stadion


Belangrijke gebeurtenissen in Rat Verlegh Stadion

 • Van 16 juli tot en met 8 augustus 2017 vindt in Nederland het EK voetbal voor vrouwen plaats. Ook in het Rat Verlegh Stadion worden wedstrijden voor het EK gespeeld. De volgende wedstrijden staan in dit stadion op het programma: 

  Maandag 17 juli
  20.45 uur: Duitsland - Zweden (groepsfase)

  Donderdag 20 juli
  18.00 uur: Noorwegen - België (groepsfase)
  Zondag 23 juli
  20.45 uur: Engeland - Spanje (groepsfase)

  Woensdag 26 juli
  20.45 uur: Zwitserland - Frankrijk (groepsfase)

  Donderdag 3 augustus
  HF 2: Winnaar KF 2 – Winnaar KF 3 (halve finale)

 

 • Oefeninterland - 12 februari 2002
  Turkije - Ecuador 0-1

https://www.instagram.com/p/BJR6hH3Be4H/