Cambuur Stadion

Leeuwarden, Nederland

1936

Bouwjaar

10.250

Stadion Capaciteit: 

SC Cambuur

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Het Cambuur Stadion

Het Cambuur Stadion het het voetbalstadion van SC Cambuur uit Leeuwarden. Het stadion is gebouwd in Engelse stijl en bestaat hierdoor uit 4 aparte tribunes die volledig overdekt zijn. Het stadion staat op dit moment nog garant voor de schulden van SC Cambuur die zijn betaald door een groep die zichzelf de "old boys" noemt. Het stadion is gebouwd in 1936 en bestond uit 1 hoofdtribune. Het stadion werd in 1949 uitgebreid met 3 staantribunes. Het stadion werd in 1961 voorzien van een licht installatie (uniek in deze tijd) waarna PSV de tegenstander was als leverancier van de lampen Phillips.

SC Cambuur is bezig om een nieuw stadion te laten bouwen maar heeft op dit moment nog geen groen licht hiervoor.


Kunstgras of gewoon gras

In 2005 heeft SC Cambuur ervoor gekozen om een kunstgrasveld aan te leggen in het stadion. Dit komt doordat er veel problemen geweest zijn met het gewone gras. Na de vele klachten is er in 2008 weer besloten om terug te keren naar het gewone grasveld. Sinds het seizoen 2013/2014 is er (noodgedwongen) weer overgegaan op kunstgras.

Prijzen van SC Cambuur

    3X KAMPIOEN EERSTE DIVISIE

20/21 ,  12/13 ,  91/92

Nederlandse voetbalspelers bij SC Cambuur

Johan Abma, Rob Alflen, Danny Bakker, Lucas Bijker, Foeke Booy, Daniël de Ridder, Johan Derksen, Robbert Schilder, Martijn Barto,  Chedric Seedorf, Remco Boere

Tickets

Cambuur bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Cambuur?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in het Cambuur Stadion

Er zijn rondleidingen in het Cambuur Stadion maar er is weinig informatie over. Indien wij meer informatie hierover hebben zullen wij dit toevoegen aan de website. De button hieronder brengt je in iedergeval naar de pagina van het Cambuur Stadion.

Capaciteit van het Cambuur Stadion

Het stadion van SC Cambuur biedt plaats aan 10.250 toeschouwers en is volledig overdekt. Nadat in 1949 het stadion werd uitgebreid met 3 staantribunes was de capaciteit 14.000. In 1980 is de Oost tribune (staantribune) verbouwd tot een zittribune die volledig overdekt is. De Zuid tribune kreeg er een dak boven en bleef in die tijd een statribune. De West tribune (hoofdtribune) is in 1995 volledig vervangen voor een nieuwe hoofdtribune. Na alle verbouwingen is de capaciteit gedaald naar 13.500. Door het verplaatsen van het uitvak is de capaciteit gedaald naar het huidige aantal van 10.250.

Uitvak van het Cambuur Stadion

Het uitvak van het stadion bevindt zich op Oost tribune in vak 16 en 17. Het uitvak biedt plaats aan 400 toeschouwers.


Hier is het uitvak van het voetbalstadion van SC Cambuur in het Cambuur Stadion te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak SC Cambuur - Victoria Alkmaar

Plattegrond Cambuur Stadion

Hier staat een plattegrond van het Cambuur Stadion met alle vakken.

OV

Website van SC Cambuur: Ga naar de officiële website van SC Cambuur, de voetbalclub die het stadion gebruikt. De club zal waarschijnlijk gedetailleerde informatie hebben over het stadion, zoals locatie, capaciteit, faciliteiten, en evenementen die er plaatsvinden.Google Maps: Je kunt Google Maps gebruiken om de exacte locatie van het Cambuur Stadion te vinden. Typ "Cambuur Stadion" in de zoekbalk en het zal je de locatie op de kaart laten zien.Contact opnemen: Als je specifieke vragen hebt over het stadion, zoals openingstijden, toegangsprijzen, of evenementen, kun je contact opnemen met de klantenservice of de ticketingafdeling van SC Cambuur. Ze zullen je graag helpen met je vragen.Social Media: Controleer ook de sociale media-accounts van SC Cambuur voor updates en aankondigingen met betrekking tot het stadion en de activiteiten die er plaatsvinden.Lokale Informatie: Als je ter plaatse bent en aanwijzingen nodig hebt naar het stadion, kun je ook lokale bewoners vragen of gebruikmaken van navigatie-apps op je smartphone om er te komen.
Houd er rekening mee dat stadioninformatie, evenementen en openingstijden kunnen veranderen, dus het is altijd een goed idee om de meest recente informatie te controleren via de officiële bronnen van SC Cambuur.