AFAS Stadion

Alkmaar, Nederland

2006

Bouwjaar

19.500

Stadion Capaciteit: 

AZ Alkmaar

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Het AFAS Stadion

Het AFAS Stadion is het voetbalstadion van AZ uit Alkmaar. Het stadion dat de naam draagt van sponsor AFAS is de opvolger van het oude stadion van AZ "Alkmaarderhout". Voordat AFAS de stadionsponsor was heette het stadion (sinds 2005) DSB Stadion naar voorzitter Dirk Scheringa die zijn eigen bank had en daarmee hoofdsponsor was van AZ. Na het faillissement van DSB heeft het stadion in 2009 AZ Stadion als naam gedragen. In 2010 werd het stadion naar de huidige naam veranderd.


Het grasveld is een combinatie tussen kunstgras en gewoon gras en wordt ook wel GrassMaster genoemd waarbij de mogelijkheid er is om later het grasveld volledig te vervangen door kunstgras. Het stadion is officieel eigendom van Stadion Alkmaar Beheer b.v. en wordt tot 2036 verhuurd aan AZ voor 2,6 miljoen euro per jaar. Het stadion heeft €38 miljoen euro gekost. Stadion Alkmaar Beheer b.v. heeft het stadion in 2010 opgekocht uit de failliete boedel van DSB beheer en heeft maar €15 miljoen euro betaald

Prijzen van AZ Alkmaar

    2x Landstitel (1981, 2009)

    • 4x KNVB beker (1978, 1981, 1982, 2013)
    • 1x Johan Cruijff Schaal (2009)

Nederlandse voetbalspelers bij AZ Alkmaar

Kees Kist, John Mutsaers, Peter Wijker, Pier Tol, Mounir El Hamdaoui, Vincent Janssen, Stijn Schaars, Jeremain Lens, Demy de Zeeuw, Adam Maher, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi, Jordy Clasie

Tickets

Het AFAS Stadion bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Het AFAS Stadion?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in het AFAS Stadion

Het stadion biedt een rondleiding aan voor € 10 (volwassene) en € 8 (kinderen). De rondleiding gaat langs alle plekken in het stadion behalve de kleedkamers.

 

Tijdens zon-, feest-, en wedstrijddagen zijn er geen rondleidingen door het stadion. De rondleiding duurt ruim een uur en wordt gegeven vanaf 4 personen.

Capaciteit van het AFAS Stadion

Het stadion van AZ biedt plaats aan 19.500 toeschouwers. De plannen van Dirk Scheringa om het stadion uit te breiden naar 40.000 toeschouwers werd afgeschoten. Het plan om uit te breiden naar 30.000 toeschouwers werd goed gekeurd door de gemeenteraad indien AZ het parkeerprobleem zou oplossen. Na het faillissement heeft de directie besloten om van dit plan of te zien en dit geld te investeren in het jeugdcomplex van AZ. De tribunes van het stadion dragen de namen: Molenaar Tribune, Van der Ben Tribune, Victorie Tribune en Westzijde.


Uitvak

Het Uitvak van het stadion van AZ biedt plaats aan 750 toeschouwers en bestaat uit 2 vakken. AZ heeft de mogelijkheid om in het uitvak staanplaatsen toe te passen waardoor de maximale capaciteit gebruikt kan worden. Het gaat om het Vak L en M.

.

Uitvak van het AFAS Stadion

Het stadion heeft een capaciteit van 17.023 toeschouwers en heeft twee uitvakken, namelijk het "uitvak Oost" en het "uitvak West". De capaciteit van het uitvak Oost is 1.500 plaatsen, terwijl het uitvak West plaats biedt aan 1.200 toeschouwers. Beide uitvakken zijn gelegen aan de zijlijn van het veld en bieden een goed zicht op het spel. Bezoekers van het uitvak worden geselecteerd door de bezoekende clubs.


© Uitvak AZ Alkmaar - Vak410.nl

Plattegrond AFAS Stadion

Hier staat een plattegrond met alle vakken van het AFAS Stadion

OV

Het AFAS Stadion, de thuisbasis van voetbalclub AZ Alkmaar, is gelegen in Alkmaar, Nederland. Als je met het openbaar vervoer naar het AFAS Stadion wilt reizen, zijn hier enkele opties:

1. Trein: Het AFAS Stadion bevindt zich op loopafstand van het treinstation "Alkmaar Noord." Vanaf dit station is het slechts een korte wandeling naar het stadion. Er zijn regelmatige treindiensten vanuit verschillende steden in Nederland naar Alkmaar.

2. Bus: Verschillende buslijnen in Alkmaar stoppen in de buurt van het AFAS Stadion. Je kunt de actuele busroutes en -schema's controleren op de website van het lokale vervoersbedrijf.


Hotels in de buurt

Het AFAS Stadion is de thuisbasis van AZ Alkmaar en ligt in Alkmaar, Nederland. Hier zijn de top 5 hotels in de buurt van het AFAS Stadion:

Fletcher Hotel-Restaurant Koogerend: Dit hotel ligt op een korte afstand van het stadion en biedt comfortabele kamers en een gezellig restaurant. Het is een populaire keuze voor voetbalfans die het stadion willen bezoeken.

Amrâth Hotel Alkmaar: Gelegen in het centrum van Alkmaar, biedt dit hotel stijlvolle kamers en moderne voorzieningen. Het stadion is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf dit hotel.

Golden Tulip Hotel Alkmaar: Dit comfortabele hotel ligt in de buurt van het historische centrum van Alkmaar en biedt goed uitgeruste kamers en uitstekende voorzieningen. Het AFAS Stadion is snel te bereiken met de auto of het openbaar vervoer.

Hotel Stad en Land: Dit gezellige hotel ligt net buiten het centrum van Alkmaar en biedt comfortabele accommodaties en een rustige omgeving. Het stadion is gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer.

College Hotel Alkmaar: Dit boutique hotel is gelegen in een historisch gebouw in het centrum van Alkmaar en biedt unieke kamers en een charmante sfeer. Het stadion is bereikbaar met het openbaar vervoer.

Deze hotels bieden verschillende prijsklassen en voorzieningen, zodat je een optie kunt kiezen die het beste bij jouw behoeften en budget past. Het is raadzaam om van tevoren te reserveren, vooral op wedstrijddagen of tijdens evenementen in het AFAS Stadion, om ervoor te zorgen dat je een kamer kunt krijgen in een hotel in de buurt.