Rat Verlegh


Breda, Nederland

1996

Opgericht in:

19.000

Stadion Capaciteit:

NAC Breda

Thuis van:

Het Rat Verlegh Stadion


Het stadion van NAC Breda staat bekend als het Rat Verlegh Stadion, vernoemd naar Antoon 'Rat' Verlegh, een legendarische voetballer van NAC Breda. Het stadion is gelegen in Breda, Nederland, en fungeert als de thuisbasis van NAC Breda, een van de vooraanstaande voetbalclubs in Nederland.

Het Rat Verlegh Stadion heeft een capaciteit van ongeveer 19.000 toeschouwers, waardoor het een van de grotere stadions is in de Eerste Divisie, waar NAC Breda momenteel speelt. Het stadion heeft vier tribunes: de B-Side, de Eretribune, de Hoofdtribune en de Theo Laseroms Tribune. De sfeer in het stadion staat bekend als gepassioneerd en levendig, vooral wanneer de club speelt tegen grote rivalen of bij belangrijke wedstrijdHighlights van het AFAS Stadion

trofee

Prijzen van Rat Verlegh Stadion


  • 1x Landstitel (1920, 1921)

  • 1x KNVB beker (1972, 1973,)
  • 1x Kampioen Eerste divisie (1999, 2000)


nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Nac Breda

rondleiding

Een rondleiding in het Rat Verlegh Stadion

Het stadion biedt een rondleiding aan waar ook een bezoek aan het NAC Breda museum tussen zit.

 

Tijdens zon-, feest-, en wedstrijddagen zijn er geen rondleidingen door het stadion. De rondleiding duurt ruim een uur en wordt gegeven vanaf 4 personen.

Ook het Rat Verlegh bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

Capaciteit van het Rat Verlegh Stadion


Het stadion van NAC Breda, genaamd het Rat Verlegh Stadion, kan ongeveer 19.000 mensen herbergen. Dit maakt het een vrij groot stadion waar veel fans kunnen komen om de wedstrijden van NAC Breda te bekijken.


Uitvak

Het stadion kan 19.000 fans herbergen, waarvan 750 in het aparte deel zitten dat nu het uitvak wordt genoemd.


Uitvak van het Rat Verlegh Stadion


Het uitvak van NAC Breda is de zone in het Rat Verlegh Stadion waar de fans van het bezoekende team plaatsnemen tijdens wedstrijden. Het is een speciaal gedeelte van het stadion waar supporters van de tegenpartij samenkomen om hun team aan te moedigen. Hoewel het uitvak kleinere capaciteit heeft dan de thuistribunes, is het een levendige plek waar de passie van de bezoekende fans goed voelbaar is.


Plattegrond Rat Verlegh Stadion

Hier staat een plattegrond van het Stadion met alle vakken.