Stadion De Vliert

Den Bosch, Nederland

1951

Bouwjaar

8.500

Stadion Capaciteit: 

FC Den Bosch

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Stadion De Vliert

Stadion De Vliert is het stadion van FC Den Bosch, gelegen in het nabijgelegen gelijknamige Sportpark De Vliert.


Nadat de BVV het landskampioenschap won, zag de gemeenteraad van 's-Hertogenbosch de noodzaak van een voetbalstadion. Het voetbalstadion werd groots geopend op 8 september 1951. De openingsceremonie zelf werd verzorgd door Fanny Blankers-Koen. Destijds bood het stadion plaats aan meer dan 30.000 toeschouwers. Het stadion is het derde grootste van Nederland, na het Olympisch Stadion en het Fjord Nord Stadion.


In 1996 werd het stadion gesloopt en werd begonnen met de bouw van een nieuw stadion. De tribunes aan de lange kant blijven staan, en de landingsbaan is weg. Aan de korte zijden zijn twee dijken gebouwd, die later zijn uitgegraven en aangelegd. Het nieuwe stadion werd in 1997 geopend en werd in 1998 omgedoopt tot Eco-Stadion, naar de toenmalige hoofdsponsor Ecco Shoes. De capaciteit was destijds slechts 4.500 toeschouwers.

Prijzen van FC Den Bosch

  • 1x Nederlands kampioen (1948)
  • 4x Kampioen eerste divisie (1971, 1999, 2001, 2004)

Nederlandse voetbalspelers bij FC Den Bosch

Wouter van der Steen, Konrad Sikking, Gijs Schalks, Victor van den Bogert, Teun van Grunsven, Jordy van den Winden, Terrence Douglas, Stan Maas, Nick de Groot, Mike van Beijnen, Rik Mulders, Jorn van Hedel, Steven van der Heijden, Djumaney Burnet, Ryan Leijten, Barry Maguire, Soufyan Ahannach, Torino Hunte, Sebastiaan van Bakel, Jochem Schei etc. 

Tickets

FC Den Bosch bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar FC Den Bosch?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Stadion De Vliert

Er zijn geen rondleidingen beschikbaar in het Stadion De Vliert.

Capaciteit van Stadion De Vliert

Het stadion heeft op dit moment een capaciteit voor 8.500 toeschouwers verdeel over 4 verschillende tribunes. je hebt de noordzijde, Mzijde en zuidzijde en hoofdtribune. wil je dit stadion bereiken, dan kan je parkeren op verschillende plekken: P2 is voor sponsoren, P3 is gratis parkeren, P4 is ook gratis parkeren en voor mindervaliden, P5 is gratis parkeren. (let op elk parkeervak heeft een maximaal aantal parkeerplekken). Wil je het stadion bereiken met het OV neem dan:

Vanaf ‘s-Hertogenbosch Centraal Station heb je twee mogelijkheden; met de bus of met de trein. Als je voor de bus kiest verlaat je de stationshal en wacht je beneden op buslijn 90 of buslijn 158. Als je kiest voor de trein, moet je de trein richting Nijmegen nemen. Het eerste station waar de trein aankomt na het vertrek is ‘s-Hertogenbosch Oost. Op dit station dien je uit te stappen. Je loopt vervolgens bij spoor 1 naar beneden en steekt even verder bij de stoplichten over, naar de linkerkant. Als je nu recht voor je kijkt zie je het stadion liggen. als je het stadion wilt bereiken met de auto heb je de A2, A50 of A58 nodig

Uitvak van Stadion De Vliert

Hier ziet u het uitvak in het Stadion De Vliert, het uitvak zit aan de rechterkant achter het goal in de hoek. 

Plattegrond Stadion De Vliert

Hier staat een plattegrond van Stadion De Vliert met alle vakken.

OV

De wandeling van het stadscentrum naar het stadion duurt ongeveer 30 minuten. U kunt ook een regionale trein nemen naar Nijmegen op het centraal station en uitstappen bij het eerste station 's Hertogenbosch Oost. Vanaf het station is het nog een kleine 5 minuten lopen naar het stadion. Treinen rijden minimaal elke 30 minuten, maar vaker tijdens de spitsuren.


Bus 90 en 158 (vanaf het centraal station) zijn alternatieven. Ze zetten je voor het stadion af.


voor de rest is er geen informatie te vinden over hotels in de omgeving van het stadion of in de buurt van Den Bosch, ook is er geen luchthaven in de buurt.