MAC³PARK Stadion

MAC³PARK Stadion

2009

Bouwjaar

14.000

Stadion Capaciteit: 

PEC Zwolle

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

MAC3PARK Stadion

Het voetbalstadion van PEC Zwolle is het MAC3PARK stadion en gebouwd in 2007. Het Oosterenkstadion werd hierdoor vervangen. Het nieuwe stadion ligt maar 40 meter van het oude stadion vandaan.


Het stadion werd gebouwd doordat de ambities van PEC Zwolle hoger waren en de mogelijkheden van het Oosterenkstadion niet voldoende waren. Om dit te bewerkstelligen heeft PEC Zwolle een merkwaardige beslissing genomen om 1 lange zijde (Henk Timmer tribune) volledig beschikbaar te stellen voor VIP's, pers en sponsoren. Hierdoor is de toename van sponsoren flink gestegen.


Op 1 juli 2016 wordt het IJsseldelta stadion omgedoopt tot de nieuwe naam: MAC3PARK Stadion. Dit heeft te maken met de ambities van PEC Zwolle om de stadion naam te verhuren voor een bepaalde tijd aan een bedrijf.Prijzen van PEC Zwolle

    • 1x Johan Cruijff Schaal (2014)
    • 1x KNVB beker (2014)
    • 3x Jupiler League (1978, 2002, 2012)

Nederlandse voetbalspelers bij PEC Zwolle

Diederik Boer, Foeke Booy,  Klaas Drost, Rinus Israël, Ron Jans, Johnny Rep, Bert Konterman, Robert Maaskant, Arne Slot, Jaap Stam, Joop Schuman, Leo Koopman, Sjoerd Ars

Tickets

PEC Zwolle bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar PEC Zwolle?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in het MAC3PARK Stadion

PEC Zwolle biedt ook zijn rondleidingen aan maar doet dit niet het gehele jaar door. Hierdoor is het belangrijk om contact op te nemen wanneer de rondleidingen plaats vinden. Tijdens deze rondleiding krijg je natuurlijk alle bijzondere plekken te zien die normaal niet toegankelijk zijn.

Capaciteit van het MAC3PARK Stadion

Het stadion van PEC Zwolle biedt plaats aan 12.500 toeschouwers nadat er in 2013 uitbreiding is geweest van meerdere tribunes. De tribunes van het stadion hebben allen een eigen naam gekregen:

  • Marten Eibrink Tribune - Noord
  • Fred Patrick Tribune - Oost
  • Klaas Drost Tribune - Zuid
  • Henk Timmer Tribune - West

De fanatieke aanhang van PEC Zwolle bevindt zich op de Martin Eibrinktribune. Op deze tribune bevinden zich 2.000 staanplaatsen en 1.000 zitplaatsen.


Uitvak

Tijdens de wedstrijden tegen PEC Zwolle kan de uitspelende club 500 supporters mee nemen. Het uitvak bevindt zich op de Klaas Drost Tribune en zit naast de vakken voor de Goede Doelen.

Uitvak van het MAC3PARK Stadion

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van PEC Zwolle in het MAC3PARK Stadion te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak MAC3PARK Stadion - Yelp

Plattegrond MAC3PARK Stadion

Hier staat een plattegrond van de Johan Cruijff Arena met alle vakken.

OV

Het stadion is gemakkelijk te bereiken met de auto vanaf de snelweg A28. Neem afslag 20 Zwolle Noord en ga zuidwaarts de Ceintuurbaan op. Het stadion zal spoedig aan uw linkerhand verschijnen.

Als u met het openbaar vervoer komt, neemt u bus 3 vanaf het treinstation, die ook door het historische centrum van de stad rijdt. De reis duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Stap uit bij halte Stadion.

Het stadion herbergt twee restaurants, en verder is er een McDonald's op korte loopafstand bij de afrit van de snelweg, maar afgezien daarvan zijn eet- en drinkgelegenheden in de buurt van het stadion beperkt. In het gezellige historische centrum van Zwolle, dat niet ver weg is, zijn echter genoeg mogelijkheden. Naast de twee restaurants huisvest het MAC3PARK Stadion ook een hotel, Hotel Lumen, dat goede recensies krijgt en zelfs enkele kamers heeft met (gedeeltelijk) zicht op het veld. Verder zijn er nog enkele hotels in of nabij het centrum van Zwolle in verschillende prijsklassen.