MAC³PARK Stadion

Zwolle, Nederland
2009

Opgericht in:

14.000

Stadion Capaciteit:

PEC Zwolle

Thuis van:

MAC3PARK Stadion

Het voetbalstadion van PEC Zwolle is het MAC3PARK stadion en gebouwd in 2007. Het Oosterenkstadion werd hierdoor vervangen. Het nieuwe stadion ligt maar 40 meter van het oude stadion vandaan.


Het stadion werd gebouwd doordat de ambities van PEC Zwolle hoger waren en de mogelijkheden van het Oosterenkstadion niet voldoende waren. Om dit te bewerkstelligen heeft PEC Zwolle een merkwaardige beslissing genomen om 1 lange zijde (Henk Timmer tribune) volledig beschikbaar te stellen voor VIP's, pers en sponsoren. Hierdoor is de toename van sponsoren flink gestegen.


Op 1 juli 2016 wordt het IJsseldelta stadion omgedoopt tot de nieuwe naam: MAC3PARK Stadion. Dit heeft te maken met de ambities van PEC Zwolle om de stadion naam te verhuren voor een bepaalde tijd aan een bedrijf.

Highlights van PEC Zwolle

Prijzen van PEC Zwolle

  • 1x Johan Cruijff Schaal (2014)
  • 1x KNVB beker (2014)
  • 3x Jupiler League (1978, 2002, 2012)

Nederlandse voetbalspelers bij PEC Zwolle

Diederik Boer, Foeke Booy,  Klaas Drost, Rinus Israël, Ron Jans, Johnny Rep, Bert Konterman, Robert Maaskant, Arne Slot, Jaap Stam, Joop Schuman, Leo Koopman, Sjoerd Ars

Ook MAC3PARK bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

Capaciteit van het MAC3PARK Stadion

Het stadion van PEC Zwolle biedt plaats aan 12.500 toeschouwers nadat er in 2013 uitbreiding is geweest van meerdere tribunes. De tribunes van het stadion hebben allen een eigen naam gekregen:

  • Marten Eibrink Tribune - Noord
  • Fred Patrick Tribune - Oost
  • Klaas Drost Tribune - Zuid
  • Henk Timmer Tribune - West

De fanatieke aanhang van PEC Zwolle bevindt zich op de Martin Eibrinktribune. Op deze tribune bevinden zich 2.000 staanplaatsen en 1.000 zitplaatsen.


Uitvak

Tijdens de wedstrijden tegen PEC Zwolle kan de uitspelende club 500 supporters mee nemen. Het uitvak bevindt zich op de Klaas Drost Tribune en zit naast de vakken voor de Goede Doelen.

Uitvak van het MAC3PARK Stadion

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van PEC Zwolle in het MAC3PARK Stadion te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak MAC3PARK Stadion - Yelp

Plattegrond MAC3PARK Stadion

Hier staat een plattegrond van MAC3PARK Stadion met alle vakken.

arrow_drop_up arrow_drop_down