De 10 Duitse stadions dit EK
11 juni 2024 
3 min. leestijd

De 10 Duitse stadions dit EK

In deze acht stadions in Duitsland worden de wedstrijden van het EK gespeeld.


1.Allianz Arena

De Allianz Arena is een indrukwekkend voetbalstadion in München. Het is de thuishaven van FC Bayern München.

Wat dit stadion zo bijzonder maakt, is de buitenkant die van kleur kan veranderen. Bij wedstrijden van FC Bayern München kleurt het stadion rood, terwijl het blauw wordt bij wedstrijden van TSV 1860 München. Dit zorgt voor een unieke en levendige sfeer tijdens de wedstrijden.

Het biedt plaats aan ongeveer 75.000 toeschouwers.


2.Olympiastadion

Het Olympiastadion in Berlijn is een indrukwekkend en historisch stadion dat werd gebouwd voor de Olympische Zomerspelen van 1936. Het staat bekend om zijn imposante architectuur en heeft een capaciteit van ongeveer 74.000 toeschouwers. Het stadion heeft een rijke geschiedenis en heeft talloze sportevenementen en concerten gehost.


3.Signal Iduna Park Dortmund

Signal Iduna Park, voorheen het Westfalenstadion genoemd, is de trotse thuishaven van Borussia Dortmund, een club die bekend staat om zijn gepassioneerde fans en indrukwekkende prestaties op het veld. Met een capaciteit van meer dan 81.000 toeschouwers, waaronder de beroemde "Yellow Wall", biedt het stadion een adembenemende atmosfeer die elke wedstrijd tot een onvergetelijke ervaring maakt.


4.Veltins Arena Gelsenkirchen

De Veltins Arena in Gelsenkirchen, Duitsland, is een modern voetbalstadion en de thuisbasis van FC Schalke 04. Met een capaciteit van meer dan 62.000 fans biedt het stadion een geweldige sfeer voor voetbalwedstrijden en andere evenementen, dankzij zijn unieke, intrekbare dak en veelzijdige faciliteiten.


5.Mercedes-Benz Arena

De Mercedes-Benz Arena in Stuttgart, Duitsland, is een opvallend voetbalstadion dat de thuisbasis is van VFB Stuttgart. Met een capaciteit van meer dan 60.000 toeschouwers biedt het stadion een levendige atmosfeer voor voetbalwedstrijden en andere evenementen.


6.Volksparkstadion Hamburg

Het Volksparkstadion in Hamburg, Duitsland, is een historisch voetbalstadion dat de thuisbasis is van Hamburger SV. Met een capaciteit van meer dan 57.000 toeschouwers biedt het stadion een levendige sfeer voor voetbalwedstrijden en andere evenementen.


7.Merkur Spiel Arena

De Merkur Spiel Arena, gelegen in Düsseldorf, Duitsland, is een modern en veelzijdig stadion dat een thuis biedt aan Fortuna Düsseldorf en gastheer is van verschillende evenementen. Met een capaciteit van meer dan 54.000 toeschouwers biedt het stadion een levendige sfeer voor voetbalwedstrijden en andere grote bijeenkomsten

.


8.Deutsche Bank Park

Het Deutsche Bank Park, gelegen in Frankfurt, Duitsland, is een modern voetbalstadion dat de thuisbasis is van Eintracht Frankfurt. Met een capaciteit van meer dan 51.000 toeschouwers biedt het stadion een levendige sfeer voor voetbalwedstrijden en andere evenementen.


9.Rhein Energie Stadion

Het Rhein Energie Stadion, gevestigd in Keulen, Duitsland, is een eigentijds voetbalstadion en de thuisbasis van 1. FC Köln. Met een capaciteit van meer dan 49.000 toeschouwers biedt het stadion een bruisende ambiance voor voetbalwedstrijden en andere evenementen.


10. Red Bull Arena 

In Duitsland is de Red Bull Arena een modern voetbalstadion dat de thuishaven is van RB Leipzig. Met een capaciteit van meer dan 42.000 toeschouwers biedt het stadion een levendige sfeer voor voetbalwedstrijden en andere evenementen.


Over de schrijver
Reactie plaatsen