5 Unieke Voetbalstadions
17 april 2024 
2 min. leestijd

5 Unieke Voetbalstadions

Het voetbal kent meerdere fantastische & unieke voetbalstadions.


Maak kennis met voetbalstadions die zeker de spotlights verdienen!


Nummer 5: Het Ali Sami Yen Spor Kompleksi Park (RAMS PARK).

Het RAMS Park gelegen in de hoofdstad van Turkije is het stadion van voetbalteam Galasataray SK. Galasataray staat bekend om hun weergaloze sfeer tijdens wedstrijden, dat is zeker te merken in thuis & uitwedstrijden van de club.

Het nog jonge stadion werd gebouwd tussen de jaren 2007 tot 2010, en heeft een capaciteit van in totaal 52.600 supporters. 


Nummer 4: Estadio Alberto J. Armando (La Bombonera).

Het Alberto J. Armando stadion beter bekend als La Bombonera is het stadion van het Argentijnse Boca Juniors. Het stadion vernoemd naar de voorzitter van de club is gelegen in de straat La Boca     in Buenos Aires. In 1940 werd het stadion gebouwd & in 1953 werd er een derde ring in het stadion gebouwd. 

In begin 2023 is het stadion voor het laatst verbouwd en werd daardoor naar een capaciteit van 57.00 getild, voorheen konden er 54.000 toeschouwers in het stadion. 


Nummer 3: Melbourne Rectangular Stadium (AAMI Park). 

AAMI Park, het multi-inzetbare stadion wat wordt gebruikt voor de sporten rugby & voetbal, is de nummer 3 van dit lijstje. Gelegen in Melbourne (Australië) ligt het stadion van de voetbalteams Melbourne City & Melbourne Victory. 

Het stadion staat in Oceanië bekend door de architectuur die stadion echt UNIEK maakt, het nog nieuwe stadion wat pas in 2010 openging heeft een capaciteit van 30.050 en is daarmee het grootste voetbalstadion in Melbourne. 


Nummer 2: Stadion Feijenoord (De Kuip). 

De nummer 2 van de lijst is de tempel van Rotterdam – Zuid, De Kuip. 

Het in 1937 geopende stadion heeft meerdere memorabele voetbalwedstrijden mogen hosten, zoals de finale van het Europees Kampioenschap van 2000, waar Frankrijk de titel won door Italië te verslaan met een golden goal in de verlenging. 

De Kuip staat bekent om de sfeer van ''Het Legioen'' de een intense sfeer creëren. Nummer 1: Estadio Azteca 

De wel verdiende nummer 1 op dit lijstje is eentje uit Noord - Amerika. 

Estadio Azteca een van de bekendste stadions in heel het continent, een stadion waar iedere voetbal liefhebber van kan genieten. Het stadion waar Maradonna zijn historische ''Hand van God'' doelpunt maakte. Momenteel heeft het stadion een capaciteit van 87.000(!) toeschouwers en is daarmee een van de grootste uit Mexico. Estadio Azteca is meer dan alleen een voetbalstadion, het is ook een cultureel symbool voor veel Mexicanen. Het straalt namelijk nationale trots uit voor de Mexicaanse voetballiefhebbers.

Over de schrijver
Reactie plaatsen