Het Kasteel

Rotterdam, Nederland
1916

Opgericht in:

11.000

Stadion Capaciteit:

Sparta Rotterdam

Thuis van:

sparta-rotterdam

Het Kasteel

Het Kasteel is het stadion van Sparta Rotterdam en is gebouwd in 1916. De naam van het stadion van Sparta Rotterdam is afgeleid aan het gebouw dat aan de lange zijde staat van het stadion. Het oudste stadion van Nederland is ontworpen door de architecten W.F. Overeijnder en J.H. de Roos. Door de jaren heen is het stadion meerdere keren verbouwd totdat in 1998/1999 het stadion volledig vernieuwd werd en alleen "Het Kasteel" bleef behouden. Het stadion werd met een kwartslag gedraaid waardoor het kasteel niet meer aan de korte maar aan de lange zijde van het stadion staat. Hierdoor dekt het ook niet meer de hele zijde van het stadion.


Het stadion had diverse inwoners die dienst deden als terreinmeester. De laatste bewoner verbleef er tot 1987 en luisterde naar de naam familie Kiss.

Highlights van Sparta Rotterdam

trofee

Prijzen van Sparta Rotterdam

  • 6x Landstitel (1909, 1911, 1912, 1913, 1915, 1959)

  • 3x KNVB beker (1958, 1962, 1966)
  • 1x Jupiler League (2016)

nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Sparta Rotterdam

Pim Doesburg, Tonny van Ede, Gerrie ter Horst, Louis van Gaal, Bok de Korver, Winston Bogarde, Danny Koevermans, Ed de Goey, Kevin Strootman

Ook Het Kasteel bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

het-kasteel

Capaciteit van Het Kasteel

Het stadion van Sparta Rotterdam biedt plaats aan 11.000 toeschouwers. De tribunes van het stadion luisteren naar de namen Denis Neville Tribune, Kasteeltribune, Bok de Kover Tribune en de Tonny van Ede Tribune.


Op de Kasteeltribune is er een vak gemaakt voor de mindervalide zodat zij de wedstrijd op een mooie plek kunnen bekijken. De business seats bevinden zich op de Tonny van Ede Tribune samen met de 34 businessloges.


Uitvak

Het bezoekersvak bevindt zich op de Bok de Cover Tribune in de vakken 29 en 30.

uitvak-het-kasteel

Uitvak van Het Kasteel

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van Sparta Rotterdam in Het Kasteel te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak Het Kasteel - Spangenaren Rotterdam

plattegrond-Het-Kasteel

Plattegrond Het Kasteel

Hier staat een plattegrond van de Het Kasteel met alle vakken.

arrow_drop_up arrow_drop_down