Grolsch Veste

Enschede, Nederland

1998

Bouwjaar

30.205

Stadion Capaciteit: 

FC Twente

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

  Grolsch Veste

De Grolsch Veste is het stadion van FC Twente en ligt in Enschede. In 1998 werd het stadion ter vervanging van het oude FC Twente stadion "Stadion Het Diekman" geopend. In het verleden heeft het stadion ook nog de naam Arke Stadion gehad verwijzend naar de reisspecialist Arke. De bijnaam van dit stadion is "Epi Drost Stadion" Dit was een oud aanvoerder van FC Twente. Op de hoofdtribune biedt het stadion stoelverwarming aan net als dat het veld verwarmd kan worden. Het stadion heeft inclusief uitbreidingen ongeveer € 80 miljoen gekost.


Ongeluk tijdens verbouwing van het stadion

Tijdens de verbouwingen aan het stadion is er een dramatisch ongeluk gebeurd bij het plaatsen van het dak. Een deel van het nieuwe dak stortte in waardoor 2 bouwvakkers het leven lieten. Ook raakten er 14 mensen gewond. Helaas is er een rekenfout gemaakt bij het opbouwen van het dak over de essentiële steunbalken voor de constructie. In 2012 is er een monument onthuld ter nagedachtenis aan het ongeluk met de tekst: Ineens was het stil.

Prijzen van FC Twente


  • 1x Landstitel (2010)
  • 3x KNVB beker (1977, 2001, 2011)
  • 2x Johan Cruijff Schaal (2010, 2011)
  • 1x UEFA Intertoto Cup (2006)
  • 1x Eerste Divisie (2019)

Nederlandse voetbalspelers bij FC Twente

Johan Plageman, Epi Drost, Fred Rutten, Nico-Jan Hoogma, Jan van Halst

Sander Boschker, Orlando Engelaar, Dick van Dijk, René van de Kerkhof, Piet Schrijvers, Jan Jeuring, Luc Castaignos, jan Vennegoor of Hesselink, Luuk de Jong, Arnold Bruggink, Theo Janssen, Edson Braafheid, Wout Brama, Quincy Promes, Steven Berghuis, Eljero Elia, Leroy Fer, Erik Ten Hag, Jan van Halst, Martin Jol, Andy van der Meijde, Youri Mulder, Alfred Schreuder

Tickets

Grolsch Veste bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Twente?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in de Grolsch Veste

FC Twente biedt verschillende rondleidingen aan voor de bezoekers. De meest gebruikte is de inlooptour die voor 1 tot 9 personen is. Hierbij word je in een grotere groep ingedeeld. Op woensdag, vrijdag en zaterdag is er de mogelijkheid om deze tour te bezoeken. De kosten voor de rondleiding bedragen € 10,- en vinden doorgang bij minimaal 10 personen. De gehele rondleiding duurt ongeveer 70 minuten.

Capaciteit van de Grolsch Veste

Het stadion van FC Twente heeft een capaciteit van 30.205 toeschouwers. Bij de opening in 1998 bood het stadion plek aan 13.500 toeschouwers. In 2007-2008 is er met de verbouwing van het stadion een flinke uitbreiding gekomen van de capaciteit. De tweede ring werd aangebracht over één korte en één lange zijde waardoor het stadion een L vorm kreeg. Hierdoor werd het stadion uitgebreid tot 24.000 stoeltjes. Tijdens de verbouwing is de hoofdtribune verplaatst naar de andere lange zijde.

In 2011 werd er onder aanvoering van Joop Munsterman begonnen aan de uitbreiding van het stadion door ook de andere korte zijde te voorzien van een tweede ring. Deze uitbreiding heeft er voor gezorgd dat er 30.205 supporters de wedstrijden van FC Twente kunnen aanschouwen. Tijdens deze verbouwing is ook het uitvak verplaatst naar de tweede ring.


Uitvak

Het uitvak van FC Twente bevindt zich op de tweede ring in vak 325-326. Er kunnen maximaal 1.200 supporters mee naar de uitwedstrijd tegen FC Twente. Wel is dit uitvak flexibel wanneer er minder kaarten verkocht worden zodat FC Twente zelf deze plekken kan vullen.

men.

Uitvak van de Grolsch Veste

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van FC Twente in de Grolsch Veste te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij. Het uitvak heeft een capaciteit van ongeveer 1.000 plaatsen


© Uitvak Grolsch Veste - Twente Insite

Plattegrond Grolsch Veste

Hier staat een plattegrond van de Grolsch Veste met alle vakken.

OV

 1. Trein: Als je vanuit andere steden in Nederland komt, zoals Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, of andere plaatsen, kun je een trein nemen naar het centraal station van Enschede, dat bekend staat als "Station Enschede."

 2. Lokaal openbaar vervoer: Vanaf Station Enschede kun je het stadion bereiken met behulp van het lokale openbaar vervoer. Er zijn verschillende opties:

  • Bus: Je kunt buslijnen nemen die je van Station Enschede naar het stadion brengen. Raadpleeg de actuele dienstregeling en routeinformatie voor de meest geschikte buslijnen.

  • Fiets: Enschede is een fietsvriendelijke stad, en het Grolsch Veste heeft fietsenstallingen waar je je fiets kunt parkeren als je met de fiets komt.

  • Te voet: Als je in de buurt van Station Enschede verblijft, kun je ook te voet naar het stadion gaan. Het stadion is ongeveer 20-25 minuten lopen vanaf het station.

 3. Taxi: Als je liever met de taxi reist, kun je een taxi nemen vanaf Station Enschede naar het Grolsch Veste. Taxistandplaatsen bevinden zich meestal buiten het treinstation.

 4. Ridesharing-apps: Je kunt ook ridesharing-apps zoals Uber gebruiken als ze beschikbaar zijn in Enschede.

Zorg ervoor dat je de dienstregelingen en route-informatie controleert voordat je vertrekt, aangezien deze kunnen variëren afhankelijk van de tijd en dag van de week. Het Grolsch Veste is een bekend punt in Enschede, dus chauffeurs en lokale bewoners kunnen je waarschijnlijk ook de weg wijzen als je verdwaalt. Veel plezier bij het bezoeken van het stadion!

Hotels in de buurt

Fletcher Hotel-Restaurant De Broeierd-Enschede: Dit hotel ligt op ongeveer 2 kilometer van FC Twente's Grolsch Veste stadion. Het is een comfortabel hotel met moderne voorzieningen.Van der Valk Hotel Enschede: Dit hotel is iets verder van het stadion, ongeveer 3 kilometer, maar biedt luxe accommodatie en voorzieningen.IntercityHotel Enschede: Dit hotel bevindt zich in het centrum van Enschede, op ongeveer 3 kilometer van het stadion. Het is een goede keuze als je naast het voetbalstadion ook van het stadscentrum wilt genieten.Hotel de Zwaan: Dit hotel ligt op ongeveer 2 kilometer van het stadion en biedt betaalbare accommodatie in de buurt.Eden Hotel De Broeierd Enschede: Dit hotel ligt op ongeveer 2 kilometer van het stadion en biedt comfortabele kamers en een restaurant.