Abe Lenstra Stadion - sc Heerenveen - Voetbalstadion.NET

Abe Lenstra Stadion

Heerenveen, Nederland
1994

Opgericht in:

27.224

Stadion Capaciteit:

SC Heerenveen

Thuis van:

heerenveen-logo

Het Abe Lenstra Stadion

Het Abe Lenstra Stadion is het voetbalstadion van sc Heerenveen en gebouwd in 1994. Het stadion is vernoemd naar oud voetballer van sc Heerenveen Abe Lenstra. Abe Lenstra werd met Heerenveen maar liefst 9 keer kampioen van de toen nog Noordelijke eerste klasse waar hij bijna jaarlijks uitblonk als topscoorder van de competitie. Het stadion heeft van de UEFA 4 sterren gekregen en behoort daarmee tot hetzelfde niveau als bijvoorbeeld De Kuip. 


Het voetbalstadion is de opvolger van het toen der tijd hetende Sportpark Noord. Het stadion werd geopend met een wedstrijd tussen sc Heerenveen - PSV. Dit was het Europese debuut van wereldster Ronaldo. Het voetbalstadion van sc Heerenveen heeft in de korte tijd dat het nu bestaat al veel verbouwingen mee gemaakt doordat de ambitieuze club steeds uit het stadion groeide.

Highlights van SC Heerenveen

trofee

Prijzen van SC Heerenveen

  • 1x KNVB beker (2009)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij SC Heerenveen

Abe Lenstra, Jeffrey Talan, Luciano Narsingh, Stijn Schaars, Hans Vonk, Gerald Sibon, Bas Dost, Anthony Lurling, Klaas-Jan Huntelaar, 

Roy Beerens, Maarten de Jong, Siem de Jong, Ruud van Nistelrooij 

Ook SC Heerenveen bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

rondleiding

Een rondleiding in het Abe Lenstra Stadion

Net als veel Nederlandse voetbalstadions biedt ook dit stadion een kijkje achter de schermen. Ga tijdens de rondleiding van het Abe Lenstra Stadion langs alle plekken waar normaal alleen spelers komen.

 

Bezoek de kleedkamers, persruimte, tribunes, de business units en natuurlijk het veld. Er worden 3 soorten arrangementen gegeven voor de rondleiding die verschillen alleen qua eten en drinken. 

Een rondleiding in het voetbalstadion duurt ongeveer 2 uur en is voor 

€ 10 (volwassenen) en € 7,50 (kinderen).

Abe Lenstra Stadion

Capaciteit van het Abe Lenstra Stadion

Capaciteit Abe Lenstra Stadion

Het stadion van sc Heerenveen heeft 26.800 plaatsen die volledig overdekt zijn door het dak. Tijdens de bouw van het stadion werden de hoeken dicht gemaakt. Een aantal jaar later is de hoofdtribune dusdanig verbouwd dat er ruimte kwam om meer skyboxen te plaatsen. In 2002 viel het stadion onder het project "Sportstad Heerenveen" en werd de capaciteit uitgebreid van 14.500 naar het huidige aantal van 26.800.


Uitvak

Het uitvak van het stadion van sc Heerenveen biedt plaats aan 1.200 toeschouwers en behoort daarmee tot één van de grootste uit de Eredivisie. Het uitvak bevindt zich in de hoek van het stadion.

uitvak-abe-lenstra-stadion

Uitvak van het Abe Lenstra Stadion

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak SC Heerenveen - Voetbal.com

plattegrond-abe-lenstra-stadion

Plattegrond Abe Lenstra Stadion

Hier staat een plattegrond van het Abe Lenstra Stadion met alle vakken.