Abe Lenstra Stadion

Heerenveen, Nederland

1994

Bouwjaar

27.224

Stadion Capaciteit: 

SC Heerenveen

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

  Het Abe Lenstra Stadion

Het Abe Lenstra Stadion is het voetbalstadion van sc Heerenveen en gebouwd in 1994. Het stadion is vernoemd naar oud voetballer van sc Heerenveen Abe Lenstra. Abe Lenstra werd met Heerenveen maar liefst 9 keer kampioen van de toen nog Noordelijke eerste klasse waar hij bijna jaarlijks uitblonk als topscoorder van de competitie. Het stadion heeft van de UEFA 4 sterren gekregen en behoort daarmee tot hetzelfde niveau als bijvoorbeeld De Kuip. 


Het voetbalstadion is de opvolger van het toen der tijd hetende Sportpark Noord. Het stadion werd geopend met een wedstrijd tussen sc Heerenveen - PSV. Dit was het Europese debuut van wereldster Ronaldo. Het voetbalstadion van sc Heerenveen heeft in de korte tijd dat het nu bestaat al veel verbouwingen mee gemaakt doordat de ambitieuze club steeds uit het stadion groeide.

Prijzen van SC Heerenveen

  • 1x KNVB beker (2009)

Nederlandse voetbalspelers bij SC Heerenveen

Abe Lenstra, Jeffrey Talan, Luciano Narsingh, Stijn Schaars, Hans Vonk, Gerald Sibon, Bas Dost, Anthony Lurling, Klaas-Jan Huntelaar, 

Roy Beerens, Maarten de Jong, Siem de Jong, Ruud van Nistelrooij 

Tickets

Heerenveen bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Heerenvee?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in het Abe Lenstra Stadion

Net als veel Nederlandse voetbalstadions biedt ook dit stadion een kijkje achter de schermen. Ga tijdens de rondleiding van het Abe Lenstra Stadion langs alle plekken waar normaal alleen spelers komen.

 

Bezoek de kleedkamers, persruimte, tribunes, de business units en natuurlijk het veld. Er worden 3 soorten arrangementen gegeven voor de rondleiding die verschillen alleen qua eten en drinken. 

Een rondleiding in het voetbalstadion duurt ongeveer 2 uur en is voor 

€ 10 (volwassenen) en € 7,50 (kinderen).

Capaciteit van het Abe Lenstra Stadion

Capaciteit Abe Lenstra Stadion

Het stadion van sc Heerenveen heeft 26.800 plaatsen die volledig overdekt zijn door het dak. Tijdens de bouw van het stadion werden de hoeken dicht gemaakt. Een aantal jaar later is de hoofdtribune dusdanig verbouwd dat er ruimte kwam om meer skyboxen te plaatsen. In 2002 viel het stadion onder het project "Sportstad Heerenveen" en werd de capaciteit uitgebreid van 14.500 naar het huidige aantal van 26.800.

Uitvak van het Abe Lenstra Stadion


Uitvak

SC Heerenveen is een Nederlandse voetbalclub uit de stad Heerenveen in Friesland. De club heeft een sterk uitvak, bekend als "de F-side", dat bekend staat om zijn fanatieke en enthousiaste supporters. Het uitvak is vaak goed gevuld met supporters die de club steunen tijdens uitwedstrijden. Ook zijn er vaak veel supporters die naar de wedstrijd reizen om de club te steunen. De F-side organiseert vaak activiteiten en reizen naar uitwedstrijden om de band tussen de supporters te versterken. De F-side wordt vaak gezien als een belangrijk onderdeel van de clubcultuur van SC Heerenveen.


Hier is het uitvak van het voetbalstadion van SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.Plattegrond Abe Lenstra Stadion

Hier staat een plattegrond van het Abe Lenstra Stadion met alle vakken.

OV

Het Abe Lenstra Stadion ligt iets ten oosten van het stadscentrum en het treinstation van Heerenveen. De wandeling van het centrum duurt ongeveer 10 minuten en die van het treinstation 5 tot 10 minuten meer.


U kunt ook bus 48 nemen naar Lemmer Lemsterpad. Stap uit bij halte Abe Lenstra Boulevard. Bussen vertrekken twee tot drie keer per uur voor de reis van 7 minuten. Het Abe Lenstra Stadion ligt naast de snelweg A32. Neem afrit 11 (vanuit het zuiden) of 12 (vanuit het noorden) en volg de borden naar het stadion. Het stadion is goed zichtbaar vanaf de snelwe