Van Donge & De Roo Stadion

Rotterdam, Nederland

1902

Bouwjaar

4.400

Stadion Capaciteit: 

Excelsior

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

  Van Donge & De Roo Stadion

Het voetbalstadion van Excelsior is het Van Donge & De Roo Stadion en ligt in Rotterdam. Het stadion is een van de oudste stadions in Nederland en is gebouwd in 1902. Het stadion heeft in de beginnen jaren meerdere keren leeg gestaan. Dit nadat er een paardenrenbaan van gemaakt zou worden maar dit uiteindelijke geen succes werd. 


Door de paardenrenbaan was het grasveld zo verslechterd dat het werd afgekeurd toen Excelsior promoveerde naar de overgangsklasse. Na wedstrijden gespeeld te hebben op meerdere locaties waaronder die van Feyenoord en Sparta is er in 1939 besloten om Excelsior weer te laten voetballen op het toen nog Stadion Woudestein


In 1958 werd de eerste overdekte staantribune gebouwd waarbij de supporters geholpen hebben. In het jaar 1997 tot 2000 is er gebouwd aan het nieuwe stadion waarbij de tribunes vervangen werden. Dit heeft zolang geduurd doordat er geen gemeentelijke subsidie kwam.


Stadion Woudestein wordt Van Donge & De Roo Stadion

Excelsior heeft ambitie en wilt verder groeien. Om verder te groeien is geld nodig en daarom heeft Excelsior de naam van het stadion verkocht aan het Rotterdamse familiebedrijf Van Donge & De Roo.

Vanaf 1 mei 2017 heet het stadion Van Donge & De Roo Stadion.

Prijzen van Excelsior

  • 3x Jupiler League (1974, 1979, 2006)

Nederlandse voetbalspelers bij Excelsior

Mohammed Allach, Mario Been, Joost Broerse, Winston Bogarde, Luigi Bruins, Danny Buijs, Jordy Clasie, Royston Drenthe, Rinus Israël, Andwelé Slory, Mounir El Hamdaoui, Hans Kraay jr., Elvis Manu, Aad de Mos, Osca

Tickets

Van Donge & De Roo Stadion bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Van Donge & De Roo Stadion bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Capaciteit van Van Donge & De Roo Stadion

Het kleinste voetbalstadion van de eredivisie biedt plaats aan 3.531 toeschouwers tijdens de wedstrijden van Excelsior. De vier tribunes van het stadion hebben 3 tribunes een naam gekregen. Dit zijn Henk Zon Tribune (hoofdtribune), Robin van Persie Tribune (oud speler) en de I.J.B. Albers Tribune.


Uitvak

Bij een klein voetbalstadion hoort natuurlijk ook een klein uitvak dat plaats biedt aan 400 toeschouwers. Voor de capaciteit van het stadion zijn 400 plaatsen erg veel. Het uitvak bevindt zich op de Noord tribune en is de helft van de totale tribune.

.

Uitvak van Van Donge & De Roo Stadion

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van Excelsior in het Van Donge & De Roo stadion te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak Woudestein - Spangenaren Rotterdam

Plattegrond Van Donge & De Roo Stadion

Hier staat een plattegrond van het Van Donge & De Roo Stadion met alle vakken.