Bingoal Stadion

Den Haag, Nederland

2007

Bouwjaar

15.000

Stadion Capaciteit: 

ADO Den Haag

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Bingoal Stadion

Het voetbalstadion van ADO Den Haag heet het Bingoal Stadion. Tot augustus 2022 heette het Cars Jeans stadion, Daarvoor heette het stadion het Kyocera stadion. Het stadion is gebouwd in 2007. De totale kosten van de bouw bedroegen €27 miljoen. 


Dit voetbalstadion is de vervanger van het oude stadion van ADO Den Haag "Zuiderparkstadion". Dit stadion is in de tussentijd volledig afgebroken. Het stadion beschikt over een voetbalkunstgras dat tijdelijk in 2014 werd vervangen door een hockeykunstgrasveld. 


Dit omdat het WK hockey gespeeld werd in het stadion. Om de oude tijden van ADO Den Haag niet te vergeten is er een overdekte ruimte rondom het veld waarop de geschiedenis van ADO Den Haag staat getekend. Deze plek wordt ook wel "De Passage" genoemd. In Den Haag heeft het stadion de bijnaam "Haags Bakkie" wat neerkomt op half vol.

Prijzen van ADO Den Haag

  • 2x Landstitel (1942, 1943)

  • 2x KNVB beker (1968, 1975)
  • 3x Jupiler League (1957, 1986, 2003)

Nederlandse voetbalspelers bij ADO Den Haag

Dick Advocaat, Ricky van den Bergh, Ferrie Bodde, Pascal Bosschaart, Romeo Castelen, Mike van Duinen, Martin Jol, Eljero Elia, Lex Immers, Richard Knopper, Michiel Kramer, Michael Mols, Geert den Ouden, Wesley Verhoek, Robert Zwinkels, Henk Houwaart, Daryl Janmaat

Tickets

ADO Den Haag bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar ADO Den Haag?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in het Bingoal Stadion

Tijdens het kijkje achter de schermen bij ADO Den Haag kom je onder andere door de spelerstunnel, de perskamer, Het ADO Museum, catacombe en het veld. Het is zelfs mogelijk om een training van ADO Den Haag bij te wonen. Wanneer er geen training plaats vindt mag er een foto gemaakt worden op het veld. Er zijn verschillende rondleidingen die er worden aangeboden. Een standaard rondleiding duurt ongeveer 1 uur en kost € 9,95.

Capaciteit van het Bingoal Stadion

Het voetbalstadion heeft een capaciteit van 15.000 toeschouwers. Bij de bouw van het stadion is er rekening gehouden om het stadion uit te breiden met een simpele verbouwing naar het dubbele aantal toeschouwers. 


Het stadion heeft de 2 lange en 2 korte zijdes van het stadion een naam gegeven. Zelfs 2 hoeken van het stadion hebben een eigen naam gekregen:

  • Haaglanden Tribune (lange zijde)
  • Aad Mansveld Tribune (korte zijde)
  • Zuiderpark Corner (hoek)
  • Eretribune (lange zijde)
  • Forepark Corner (hoek)
  • Lex Schoenmaker Familie Tribune (korte zijde)


Uitvak

Het uitvak biedt plaats aan 500 toeschouwers en bevindt zich op de Lex Schoenmaker Familie Tribune.

Uitvak van het Bingoal Stadion

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak Cars Jeans Stadion - Northside

Plattegrond Bingoal Stadion

Hier staat een plattegrond van Bingoal Stadion met alle vakken.

OV

Komt u met de auto vanaf de A8, neem dan afslag 8 Leidschendam. Vanaf daar is het stadion bewegwijzerd met een bordje met een bal en een. Als u vanaf de A12 komt, neemt u afslag 5 Nootdorp. Wederom is het stadion aangegeven met een balletje, dit keer vergezeld van een Z. Het Cars Jeans Stadion ligt op loopafstand van treinstation Den Haag Ypenburg, waar vanaf Den Haag Centraal Station en de stad Gouda regelmatig treinen naartoe rijden. De wandeling naar het stadion duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.


Vanuit Den Haag is het stadion het beste te bereiken per lightrail (Randstadrail). Lijn 3 en 4 rijden door de Haagse binnenstad (en langs het centraal station) en stoppen op 10 minuten lopen van het stadion bij station Forepark. De reis duurt 10 minuten. Vanuit Rotterdam is het stadion te bereiken met sneltramlijn E. Stap in bij Rotterdam Centraal Station of een andere halte in het centrum (Stadhuis of Beurs) en stap uit bij halte Forepark. De reis duurt iets meer dan 20 minuten.


er is geen informatie over hotels in de buurt van Den Haag