Cars Jeans Stadion - ADO Den Haag - Voetbalstadion.NET

Cars Jeans Stadion

Den Haag, Nederland
2007

Opgericht in:

15.000

Stadion Capaciteit:

ADO Den Haag

Thuis van:

cars-jeans-stadion-logo

Cars Jeans Stadion

Het voetbalstadion van ADO Den Haag heet het Cars Jeans Stadion. Tot mei 2017 heette het stadion het Kyocera stadion. Het stadion is gebouwd in 2007. De totale kosten van de bouw bedroegen €27 miljoen. 


Dit voetbalstadion is de vervanger van het oude stadion van ADO Den Haag "Zuiderparkstadion". Dit stadion is in de tussentijd volledig afgebroken. Het stadion beschikt over een voetbalkunstgras dat tijdelijk in 2014 werd vervangen door een hockeykunstgrasveld. 


Dit omdat het WK hockey gespeeld werd in het stadion. Om de oude tijden van ADO Den Haag niet te vergeten is er een overdekte ruimte rondom het veld waarop de geschiedenis van ADO Den Haag staat getekend. Deze plek wordt ook wel "De Passage" genoemd. In Den Haag heeft het stadion de bijnaam "Haags Bakkie" wat neerkomt op half vol.

Highlights van ADO Den Haag

trofee

Prijzen van ADO Den Haag

  • 2x Landstitel (1942, 1943)

  • 2x KNVB beker (1968, 1975)
  • 3x Jupiler League (1957, 1986, 2003)

nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij ADO Den Haag

Dick Advocaat, Ricky van den Bergh, Ferrie Bodde, Pascal Bosschaart, Romeo Castelen, Mike van Duinen, Martin Jol, Eljero Elia, Lex Immers, Richard Knopper, Michiel Kramer, Michael Mols, Geert den Ouden, Wesley Verhoek, Robert Zwinkels, Henk Houwaart, Daryl Janmaat

rondleiding

Een rondleiding in het Cars Jeans Stadion

Tijdens het kijkje achter de schermen bij ADO Den Haag kom je onder andere door de spelerstunnel, de perskamer, Het ADO Museum, catacombe en het veld. Het is zelfs mogelijk om een training van ADO Den Haag bij te wonen. Wanneer er geen training plaats vindt mag er een foto gemaakt worden op het veld. Er zijn verschillende rondleidingen die er worden aangeboden. Een standaard rondleiding duurt ongeveer 1 uur en kost € 9,95.

Ook Cars Jeans Stadion bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

cars-jeans-stadion

Capaciteit van het Cars Jeans Stadion

Het voetbalstadion heeft een capaciteit van 15.000 toeschouwers. Bij de bouw van het stadion is er rekening gehouden om het stadion uit te breiden met een simpele verbouwing naar het dubbele aantal toeschouwers. 


Het stadion heeft de 2 lange en 2 korte zijdes van het stadion een naam gegeven. Zelfs 2 hoeken van het stadion hebben een eigen naam gekregen:

  • Haaglanden Tribune (lange zijde)
  • Aad Mansveld Tribune (korte zijde)
  • Zuiderpark Corner (hoek)
  • Eretribune (lange zijde)
  • Forepark Corner (hoek)
  • Lex Schoenmaker Familie Tribune (korte zijde)


Uitvak

Het uitvak biedt plaats aan 500 toeschouwers en bevindt zich op de Lex Schoenmaker Familie Tribune.

uitvak-cars-jeans-stadion

Uitvak van het Cars Jeans Stadion

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak Cars Jeans Stadion - Northside

plattegrond-cars-jeans-stadion

Plattegrond Cars Jeans Stadion

Hier staat een plattegrond van Cars Jeans Stadion met alle vakken.