Jan Louwers Stadion

Einhoven, Nederland

1934

Opgericht in:

4.200

Stadion Capaciteit:

FC Eindhoven

Thuis van:

Jan Louwers Stadion

Het Jan Louwers Stadion is een voetbalstadion, gelegen in Eindhoven. De vaste bespeler van het stadion is FC Eindhoven en af en toe maakt ook Jong PSV gebruik van het stadion.

FC Eindhoven is in 1934 de eerste die gebruik mag maken van de, door de gemeente aangelegde, velden op de Aalsterweg. De eerste wedstrijd gaat tussen FC Eindhoven en Ajax. De wedstrijd eindigt in een 2-8 overwinning voor Ajax. Tot op heden speelt FC Eindhoven op de Aalsterweg haar wedstrijden.

Voorheen had het stadion een sintelbaan, met rondlopende, aarden en ommuurde staantribunes aan de noord- en zuidzijde, zodat er tot in de jaren '70 nog toeschouwersaantallen konden worden behaald tot 18.000 bezoekers.

Sinds 1997 heet het stadion het Jan Louwers Stadion, vernoemd naar de voetballer Jan Louwers die tussen 1952 en 1955 furore maakte bij FC Eindhoven. In zijn huidige vorm heeft het stadion 4.200 zitplaatsen. Er staan drie tribunes op het terrein: de hoofdtribune, de zuidtribune en de oosttribune, die er sinds 1997 staat.

Highlights van FC Eindhoven

prijzen

Prijzen van FC Eindhoven

  • 1x Nederlands kampioen (1954)
  • 1x Nederlandse beker (1937)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij FC Eindhoven

John Achterberg, Ben David Adilson, Yunus Altunel, Naoufal Azzagari, Yassine Azzagari, Sven Baas, Ton Baijens, Wesley Bakermans, Otman Bakkal, Dennie Banda, Adnan Barakat, Irchandly Bazoer, Björn Becker, Paul Beekmans, Fred Beerendonk, Khalid Benlahsen, Menno Bergsen, Nigel Bertrams, Martijn Besselink etc.

Ook FC Eindhoven bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

​​​​Een rondleiding in Jan Louwers Stadion

Er zijn helaas geen rondleidingen beschikbaar in het Jan Louwers stadions.

estadio-do-dragao

Capaciteit van Jan Louwers Stadion

In zijn huidige vorm heeft het stadion 4.200 zitplaatsen. Er staan drie tribunes op het terrein: de hoofdtribune, de zuidtribune en de oosttribune, die er sinds 1997 staat.

Uitvak van Jan Louwers Stadion

Hier ziet u het uitvak in hey Jan Louwers Stadion.

Plattegrond Jan Louwers Stadion

Hier staat een plattegrond van Jan Louwers Stadion met alle vakken.