Koning Willem II Stadion

Tilburg, Nederland

1995

Bouwjaar

14.700

Stadion Capaciteit: 

Willem II

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Koning Willem II Stadion

Het voetbalstadion van Willem II is het in Tilburg gevestigde Koning Willem II Stadion. Sinds 2009 is de stadion naam aangepast met de toevoegen van Koning ervoor dat verwijst naar Koning Willem II der Nederlanden. 


Het stadion heeft alle zitplaatsen verwarmd en overdekt. Het stadion dat in 1920 gebouwd is heeft in 2000 een verbouwing ondergaan om 16 business units te plaatsen. Het voetbalterrein waar nu gespeeld wordt is ontstaan nadat er in het verleden ruimte gemaakt moest worden voor het Wilhelminakanaal. 


Dit zorgde ervoor dat Willem II verplicht moest verhuizen naar een andere locatie. De huidige plaats van het stadion (Goirleseweg) werd de nieuwe thuishaven. Voor dat dit stadion er stond heeft er eerst nog een ander stadion gestaan dat niet voldeed aan de eisen van de sponsors. Hierdoor is in 1992 besloten om het stadion te slopen en een nieuw voetbalstadion te bouwen.

Prijzen van Willem II

  • 3x Landstitel ( 1916, 1952, 1955)

  • 2x KNVB beker (1944, 1963)
  • 3x Jupiler League (1958, 1965, 2014)

Nederlandse voetbalspelers bij Willem II

John Feskens, Piet de Jong, Denny Landzaat, Piet Stevens, Marc Overmars, Joris Mathijsen, Jaap Stam, Mounir El Hamdaoui, Co Adriaanse, Arjan Swinkels, Geert De Vlieger, Piet de Visser, Frenkie de Jong, Virgil van Dijk

Tickets

Willem II bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Willem II?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in het Koning Willem II Stadion

Willem II geeft een kijkje achter de schermen van het stadion waarbij je tijdens de training in het stadion zelfs kan mee kijken. Tijdens de rondleiding door het stadion kom je langs alle plekken waar de spelers normaal ook komen. Denk hierbij aan de persruimte, het spelershome, de fitnessruimte en het veld. De rondleiding door het voetbalstadion kost slechts €5,- en duurt een uur. De rondleiding is van maandag t/m vrijdag van 9 tot 5.

Capaciteit van het Koning Willem II Stadion

De capaciteit van het voetbalstadion van Willem II is 14.700. Alleen de kant waar de fanatieke aanhang van Willem II zit heeft een naam gekregen.De fanatieke aanhang van Willem II bevindt zich op de vakken A,B en C samen met de harde kern die op vak E zit. De fanatieke aanhang zit op de Kingside tribune.


Uitvak

Het uitvak van Willem II zit tussen de fanatieke aanhang op de Kingside en de harde kern in vak E en bevindt zich in vak D. Het uitvak zit in de hoek van het stadion waardoor het zicht deels beperkt wordt. Het uitvak biedt plaats aan 600 toeschouwers.

Uitvak van het Koning Willem II Stadion

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van Willem II in het Koning Willem II Stadion te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak Koning Willem II Stadion - Maurice van Steen

Plattegrond Koning Willem II Stadion

Hier staat een plattegrond van Koning Willem II Stadion met alle vakken.

OV

Vanuit het centrum is het ongeveer 30 minuten lopen naar het stadion.


Bus 8 verbindt het centraal station en het stadscentrum met het stadion. Neem de bus richting Het Laar en stap uit bij halte Laarstraat. De reis duurt app. 10 minuten. Bus 132 richting Breda en 450 richting Station Turnhout zijn alternatieven.


Als u met de auto komt, is het stadion gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg A58. Neem afrit 11 Tilburg Centrum West. Er is redelijk wat parkeergelegenheid rond het stadion, b.v. bij sportcentrum Stappegoor.


er is geen informatie over hotels in de buurt van het stadion.