Erve Asito

Almelo, Nederland

Erve Asito

Bouwjaar

12.080

Stadion Capaciteit: 

Heracles Almelo

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

 Erve Asito

Het voetbalstadion van Heracles Almelo is het Erve Asito, voorheen Polman stadion. Dit voetbalstadion is gebouwd in 1999 en heeft renovaties in 2005 en 2014/15 ondergaan. Het stadion is in 2019 vernoemd naar de trouwe sponsor Asito. Het stadion heet tot 2029 Erve Asito.  


In het stadion ligt een kunstgrasveld. Heracles was een van de eerste betaalde voetbalclubs in Nederland die de stap heeft gemaakt naar kunstgras.

Prijzen van Heracles Almelo

  • 2x Landstitel (1927, 1941)
  • 3x Eerste Divisie (1962, 1985, 2006 ,2023)

Nederlandse voetbalspelers bij Heracles Almelo

Henk ten Cate, Bas Dost, Niki Leferink, Frans van der Veen, Gertjan Verbeek, Wout Weghorst, Nico-Jan Hoogma, Frans van der Veen, Ton Pattinama, Joop Schuman, Hennie van Nee, Folkert Velten

Tickets

Erve Asito bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Erve Asito bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Capaciteit van het Erve Asito

Het voetbalstadion van Heracles Almelo biedt plaats (na twee verbouwingen) aan 13.500 toeschouwers. Hiervan zijn 11.500 plaatsen beschikbaar voor supporters, 300 stoelen verdeeld over 20 skyboxen en 1.700 stoelen zijn beschikbaar als business seats. De tribunes van het stadion hebben de volgende namen: Joop Schuman Tribune, Folkert Velten Tribune, Frits v/d Elst Tribune en de Steve Mokone tribune. Het jeugdvak van Heracles bevindt zich in vak A op de hoek van de Joop Schuman Tribune en de Steve Mokone Tribune.


Uitvak

Het uitvak van het stadion zijn de vakken G & H en bevindt zich in de hoek van het stadion. Het uitvak ligt tussen de Joop Schuman Tribune en de Folkert Velten Tribune. De capaciteit van het uitvak is ongeveer 500 toeschouwers.

Uitvak van het Erve Asito

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van Heracles Almelo in het Polman Stadion te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak Polman Stadion - Roda JC Live

Plattegrond Erve Asito

Plattegrond Erve Asito

OV

Het stadion is gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg A38 die ten zuiden van de stad loopt (en iets verder naar het oosten aansluit op de A1). Neem afslag 30 Almelo-Zuid en volg de N349 richting stad. Volg deze ongeveer 2 kilometer tot de kruising met de stadsring. Sla linksaf en volg de borden naar Stadion.


Bussen 21 en 22 verbinden het stadion met het centraal station en het stadscentrum van Almelo. Neem de bus richting Windmolenbroek en stap uit bij halte Stadion (lijn 21) of Nieuw Witvoet (lijn 22). De rit duurt slechts 6 minuten en bussen vertrekken over het algemeen elke tien minuten.


er is geen informatie over hotels in de omgeving van Almelo, ook zijn er geen luchthavens in de buurt.