Parkstad Limburg Stadion

Limburg, Nederland

2000

Bouwjaar

19.979

Stadion Capaciteit: 

Roda JC

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Parkstad Limburg Stadion

Het voetbalstadion van Roda JC is het Parkstad Limburg Stadion. Zoals de naam al zegt ligt het stadion in Limburg en wel in Kerkrade. Het stadion is gebouwd in 2000 en heeft €37 miljoen euro gekost. Het stadion is ter vervanging van het oude stadion van Roda JC "Stadion Kaalheide". 


Naast dat er in het stadion gevoetbald wordt, worden er ook concerten en autoshows gegeven. De naam van het stadion komt voort uit de plek waar het stadion staat "Parkstad". Twee grote gemeentes in de buurt Kerkrade en Heerlen hebben een groot deel van de kosten op zich genomen waarbij Kerkrade eigenaar is van het stadion. 


Het stadion is ontworpen door architect Jan Dautzenberg. De plannen voor een nieuw stadion waren er al eerder maar werden tegen gehouden door discussie over de plek van het stadion. Heerlen wilden namelijk dat het stadion in zijn eigen gemeente kwam te staan.

Prijzen van Roda JC

  • 2x Jupiler League (1973,)

  • 2x KNVB beker (1997, 2000)

Nederlandse voetbalspelers bij Roda JC

Ruud Hesp, Eric van der Leur, Dick Nanninga, Dick Advocaat, Ger Senden, Gène Hanssen, Wilbert Suvrijn, Ronald Waterreus, Regilio Vrede, Mario Been, Frank Demouge, Mike van Duinen, Mark-Jan Fledderus, Martin van Geel, Henk Fräser, Anouar Hadouir, Guus Hupperts, Ard van Peppen

Tickets

Roda JC bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Roda JC?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in het Parkstad Limburg Stadion

Roda JC belooft je dat je de rondleiding door het stadion nooit meer zal vergeten. Hierbij laat een gids je alle plekken zien in het stadion en vertelt daarbij wat er allemaal gebeurt. Een rondleiding is te boeken voor € 7,- (volwassene) en € 5,- (kinderen). Bij de rondleiding krijg je een leuke attentie.

Capaciteit van het Parkstad Limburg Stadion

Het voetbalstadion van Roda JC heeft een capaciteit van 20.000 toeschouwers. Dit is groter dan de eerste begroting van 14.000 toeschouwers die Roda JC had gemaakt. De skyboxen van het stadion bevinden zich allen op de Noord tribune. 


De Zuid tribune heeft de naam Theo Pickée tribune gekregen na het overlijden van oud Roda JC speler Theo Pickée. De familievakken bevinden zich in de hoeken van de Theo Pickée tribune. De harde kern zit op de West tribune ook wel de Koempel tribune genoemd. De Oost tribune van het stadion bevat door een aanbouw zelf een Albert Heijn XL.


Uitvak

Het uitvak van het stadion bevindt zich op de Oost tribune en heeft een capaciteit van 1.100 toeschouwers.

Uitvak van het Parkstad Limburg Stadion

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van Roda JC in het Parkstad Limburg Stadion te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak Parkstad Limburg Stadion - Supportersbeweging Victoria Alkmaar

Plattegrond Parkstad Limburg Stadion

Hier staat een plattegrond van Parkstad Limburg Stadion met alle vakken.

OV

Het stadion ligt direct naast de snelweg N281, die aansluit op de snelwegen van Maastricht, Duitsland, België en de rest van Nederland, dus het is zeer gemakkelijk te bereiken met de auto. Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid direct naast en nabij het stadion. Met het openbaar vervoer naar het Parkstad Limburg Stadion is ook niet zo moeilijk, aangezien er verschillende buslijnen langs het stadion komen. Kom je met de trein vanuit de rest van Nederland of vanuit Maastricht, dan reis je sneller door Heerlen dan door de binnenstad van Kerkrade.


Vanaf treinstation Heerlen neemt u bus 20, 21, 26, 40 of 44. Bus 20 en 21 zijn het snelst, die brengen u in 15 minuten naar het stadion, de andere drie doen er 5 minuten langer over. Stap uit bij halte Parkstad Stadion. Bus 44 rijdt helemaal door naar de Duitse stad Aken, dus als je daar vandaan komt, kan bus 44 je natuurlijk naar het stadion brengen. Hetzelfde geldt voor bus 20 en de stad Kerkrade. Bus 20 doet er ongeveer 20 minuten over om je vanaf treinstation Kerkrade Centrum naar het stadion te brengen.


Er is geen informatie over hotels in de omgeving van Kerkrade, om het stadion te bereiken via het buitenland kan je het beste een vlucht nemen naar Eindhoven Airport.