Stadion de Geusselt

Maastricht, Nederland

1961

Opgericht in:

10.000

Stadion Capaciteit:

MVV Maastricht

Thuis van:

Stadion de Geusselt

Het Stadion de Geusselt is het voetbalstadion van de Nederlandse voetbalclub MVV Maastricht. Het is de opvolger van het beroemde stadion "De Boschpoort", waar de MVV Maastricht tussen 1911 en 1961 op het hoogste niveau speelde. Het Stadion de Geusselt is gelegen in het gelijknamige Park Geusselt aan het Stadionplein aan de noordoostkant van Maastricht, vlakbij de ingang van de Koning Willem-Alexandertunnel aan de A2. Het stadion dankt zijn naam aan het nabijgelegen Kasteel Geusselt. De Geusselt, zoals het stadion in de volksmond wordt genoemd, had oorspronkelijk 18.000 zitplaatsen. Na een complete renovatie in de jaren 80 en 90 is de capaciteit teruggebracht tot 10.000 zitplaatsen.

Highlights van MVV Maastricht

prijzen

Prijzen van MVV Maastricht

  • 2x Kampioen eerste divisie (1984, 1997)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij MVV Maastricht

Ruben van Kauwen, Elano Yegen, Ermin Cavcic, Mitchel Keulen, Lars Schenk, Rico Zeegers, Clint Esser, Tim Zeegers, Thomas van Bommel, Saul Penders, Orhan Džepar, Marko Kleinen, Twan Visser, Adam Mami, Sven Blummel, Mart Remans, Toshio Lake etc. 

Ook MVV Maastricht bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

​​​​Een rondleiding in Stadion de Geusselt

Er zijn geen rondleidingen beschikbaar in het Stadion de Geusselt.

Capaciteit van Stadion de Geusselt

De Geusselt, zoals het stadion in de volksmond wordt genoemd, had oorspronkelijk 18.000 zitplaatsen. Na een complete renovatie in de jaren 80 en 90 is de capaciteit teruggebracht tot 10.000 zitplaatsen.

Uitvak van Stadion de Geusselt

Hier ziet u het Uitvak in Stadion de Geusselt

Plattegrond Stadion de Geusselt

Hier staat een plattegrond van Stadion de Geusselt met alle vakken.