Covebo Stadion - De Koel - 

Venlo, Nederland

1972

Opgericht in:

8000

Capaciteit Stadion:

VVV-Venlo

Thuis van:

Covebo stadion - De Koel -

Het Covebo Stadion - De Koel - is al sinds 1972 het stadion van VVV-Venlo. De Koel betekent ''De Kuil" Het stadion draagt die naam al sinds de opening. In 2005 kreeg VVV-Venlo een nieuwe hoofdsponsor, de naam van het stadion werd veranderd naar Seacon Stadion - De Koel -. In 2019 kreeg het stadion de naam Covebo Stadion - De Koel - dan kwam doordat VVV-Venlo een andere sponsor had gevonden.

De eerste wedstrijd die ze speelde was in 1972 tegen Cambuur de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Covebo Stadion - De Koel - heeft 2 renovaties gehad waardoor de capaciteit flink is gekrompen.

Highlights van VVV-Venlo

Prijzen VVV-Venlo

  • 1x KNVB beker (1959)
  • Kampioen Eerste divisie (1993, 2009, 2017)

Bekende Nederlandse spelers bij VVV-Venlo

  • Dick Advocaat, Nordin Amrabat, Beb Bakhuys, Steven Berhuis, Bart- Carlier, Maurice Graef, Harrie Heijnen, Jan Klaassens, Coy Koopal, Marcel Meeuwis, Gijs Nas, Frans Nijssen, Peter Ressel, Remy Reijnierse, John Roox, Ger van Rosmalen, Ruben Schaken, Gerald- Sibon, Harrie Steegh, Pleun Strik, Herman Teeuwen, Stan Valckx, Joost Volmer, Faas Wilkes, John de Wolf

Rondleiding door Covebo Stadion - De Koel -

  1. Er zijn geen rondleidingen beschikbaar

Ook VVV-Venlo bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Afbeelding: Wikipedia https://nl.wikipedia.org/wiki/VVV-Venlo_in_het_seizoen_2009/10

Capaciteit Covebo Stadion - De Koel -

De capaciteit van Covebo Stadion - De Koel - bedraagt 8000. In 1977 werd de wedstrijd VVV-Venlo - Ajax gespeeld de capaciteit van het stadion bedroeg tijdens de wedstrijd 24.500 toeschouwers. Na enkele renovaties is het stadion in capaciteit achteruit gegaan en bedraagt nu een capaciteit van 8000.

De capaciteit is onderverdeeld in 4 tribunes: Noord-tribune, Hai Berden tribune, Zuid-tribune, en de West-tribune. Alle tribunes zijn overdekt en beschikken nog over staanplaatsen.

Uitvak

Het uitvak van VVV-Venlo bedraagt een capaciteit van 500. De supporters van het team wat uit speelt mag 1 uur voor de wedstrijd binnenkomen.

Hotels, OV en luchthaven

Stadion de Koel ligt aan de zuidelijke rand van de stad Venlo. Omdat Venlo vrij klein is, betekent dit dat het niet verder dan 2 kilometer van het stadscentrum ligt en nog minder van het treinstation. Verder naar het zuiden rijdend is het slechts 1,5 kilometer naar de Duitse grens.


Het stadion ligt aan de Kaldenkerkerweg, die begint in het stadscentrum en doorloopt naar Duitsland. Het stadion is met de auto goed te bereiken vanaf een van de snelwegen door de stad door naar het centrum te gaan en de Kaldenkerkerweg naar het zuiden te nemen.


Bus 5 brengt je ook van het treinstation naar het stadion. Elk half uur vertrekt er een bus voor de reis van 5 minuten. Neem de bus richting Veegtes en stap uit bij Marianum College.