De Goffert

Nijmegen, Nederland
1939

Opgericht in:

12.500

Stadion Capaciteit:

N.E.C.

Thuis van:

NEC gaat de komende thuiswedstrijden niet in de Goffert spelen, maar in een ander stadion. De club is inmiddels met meerdere partijen en clubs in gesprek om een geschikte locatie te vinden. Het is nog niet bekend of dat invloed heeft op de uitsupporters.
nec-logo

De Goffert

Het voetbalstadion De Goffert is de thuishaven van voetbalclub N.E.C. en komt uit Nijmegen. Het voetbalstadion heeft de bijnaam "De Bloedkuul". Deze bijnaam heeft het te danken door de bouw van het stadion. In de jaren 30 werd het stadion gebouwd tijdens de verplichte werkverschaffing. Hier werd meer dan 80.000 m3 grond verplaatst. Het stadion van N.E.C. is vernoemd naar de wijk waarin het ligt "Goffert". Het stadion is geopend in 1939 en ontworpen door architect D. Monshouwer. Op het moment van oplevering was dit stadion het derde stadion van Nederland na het Olympisch stadion in Amsterdam en De Kuip.


Tot 2000 werd het stadion niet alleen gebruikt als voetbalstadion maar werden er vele sporten beoefend zoals: rugby, honkbal, motorcross, schaatsen en nog veel meer. Een populair evenement in Nederland is de Nijmeegse vierdagen die 50 jaar lang De Goffert als startplek had. Nadat het stadion opgeleverd was wilde de voetbalclubs Quick 1888 en N.E.C. niet spelen in het stadion doordat de eigen accommodatie al 12.000 toeschouwers kon huisvesten. In de oorlogsjaren is het complex van N.E.C. dusdanig beschadigd dat in het seizoen na de oorlog N.E.C. het stadion in gebruik heeft genomen.


De huidige Super Cup (Johan Cruijff Schaal) wordt gespeeld in de Amsterdam ArenA maar de allereerste werd gespeeld in De Goffert.

Highlights van N.E.C.

trofee

Prijzen van N.E.C.

  • 2x Jupiler League (1975, 2015)

nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij N.E.C.

Danny Hesp, Rob Wielaert, Dennis Gentenaar, Romano Denneboom, Ramon Zomer, Navarone Foor, Frank Demouge, Jhon van Beukering, Melvin Platje, Sjoerd Ars, Frans Janssen, Carlos Aalbers, Gabor Babos

Ook NEC bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

de-goffert

Capaciteit van De Goffert

Het stadion van N.E.C. biedt op dit moment plaats aan 12.500 toeschouwers. Vroeger was dit aantal vele malen hoger door de statribunes en werd het recordaantal van 32.000 bezoekers gehaald in de wedstrijd tussen NEC - Ajax. Vak K ook wel vak 080 genoemd is het sfeervak van NEC. Hier zijn stoeltjes aanwezig (zonder ruglening) maar er wordt voornamelijk gestaan.


Uitvak

Het uitvak van het stadion bevindt zich in vak B en is schuin achter het doel. Het uitvak in het stadion is in 2011 verkleind met 100 plaatsen om het vak A voor de thuissupporters te verruimen. Op dit moment biedt het plaats aan 500 uitsupporters.

uitvak-de-goffert

Uitvak van De Goffert

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van N.E.C. in De Goffert te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak N.E.C. - De Gelderlander

plattegrond-de-goffert

Plattegrond De Goffert

Hier staat een plattegrond van het De Goffert met alle vakken.

arrow_drop_up arrow_drop_down