De Vijverberg

Doetichem, Nederland

1954

Opgericht in:

12.600

Stadion Capaciteit:

De Graafschap

Thuis van:

de-graafschap-logo

De Vijverberg

Het voetbalstadion van De Graafschap is De Vijverberg en ligt in Doetichem. Het voetbalstadion stamt uit het jaar 1954 en is gebouwd voor de nieuwe voetbalclub De Graafschap. De bijnaam van De Graafschap is Superboeren wat toepasselijk is aangezien de plek waar het stadion gebouwd is toen der tijd beschikbaar werd gesteld door een plaatselijke veehandelaar. Het stadion is gerealiseerd in een paar maanden tijd omdat de competitie snel zou beginnen. De naam is ontstaan doordat er een kleine bergje ontstond nadat alle vijvers in het gebied dempt moesten worden. Tot 1998 was de Roodberg tribune de huidige tribune die toen der tijd gebouwd was voor het stadion. In 1998 en 1999 is het stadion volledig gerenoveerd nadat de supporters geen nieuw stadion wilde.


Drankverbod in het stadion

In het stadion geldt een algeheel drankverbod dat door de gemeente is ingesteld. Zelfs na beroep van de club is er nog geen toestemming om drank te schenken. Dit komt door het drank gebruik van de jongeren in de omgeving en de gemeente wilt dit niet aanmoedigen door het toe te staan in het stadion. De van oorsprong Achterhoekse brouwerij Grolsch heeft enkele jaren geleden De Graafschap gered van een faillissement.

Highlights van De Graafschap

trofee

Prijzen van De Graafschap

De voetbalclub De Graafschap heeft op dit moment nog geen prijzen.

nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij De Graafschap

John van den Brom, Ernie Brandts, Jean-Paul van Gastel, Guus Hiddink

Klaas-Jan Huntelaar, Luuk de Jong, Siem de Jong, Jason Oost, Michael de Leeuw, Berry Powel, Jan Vreman, Hans Kraay jr, Gerrie Veerman, Jordy Buijs

Ook De Graafschap bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

rondleiding

Een rondleiding in De Vijverberg

Ook in De Vijverberg is het mogelijk een kijkje te nemen achter de schermen. Wil jij net als de spelers lopen door de spelerstunnel? Ga dan eens naar het stadion en bezoek de rondleiding. Er is op dit moment niks bekend over de prijzen van de rondleiding.

de-vijverberg-logo

Capaciteit van De Vijverberg

De huidige capaciteit van het stadion van De Graafschap zit nu op 12.600 plaatsen. Dit werd gerealiseerd toen in 2007 De Graafschap promoveerde naar de Eredivisie en het stadion van 11.000 naar 12.600 ging. 

De fanatieke supporters zitten op de Spinnekoptribune (Spinside) en hebben de beschikking over 2 staantribunes (vak 15 en 16).


Uitvak

In het uitvak van De Graafschap kunnen 550 toeschouwers. Het uitvak op de Spinside en naast de fanatieke aanhang van De Graafschap.

uitvak-de-vijverberg

Uitvak van De Vijverbeg

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van De Graafschap in De Vijverberg te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak De Graafschap - Sander Bruinsma

plattergrond-de-vijverberg

Plattegrond De Vijverberg

Hier staat een plattegrond van De Vijverberg met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Stadion De Vijverberg ligt in het zuidoosten van de kleine stad Doetinchem. Het stadion ligt op ongeveer een kilometer van het treinstation van de stad, op 15 minuten lopen. De wandeling vanuit het stadscentrum, gelegen ten noorden van het station, duurt slechts 5 tot 10 minuten langer.


Tussen Arnhem en Doetinchem rijden regelmatig treinen. De reis duurt ongeveer een half uur.


voor de rest is er geen informatie te vinden over hotels in de omgeving van Doetinchem.