Yanmar stadion

Almere, Nederland

2005

Bouwjaar

4.501

Stadion Capaciteit: 

Almere City FC

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Yanmar stadion

Almere City FC is een Nederlandse voetbalclub opgericht op 14 september 2001, die sinds 2005 betaald voetbal speelt. De Almeerse vereniging was onderdeel van de omnisportvereniging Omniworld. Tot en met het seizoen 2009/2010 speelde de club onder de naam FC Omniworld. Almere City FC komt oorspronkelijk van Amsterdam.


Dit stadion bestaat pas 21 jaar, wel speelt Almere City FC op natuurgras. Het onderhouden van dit gras moet dagelijks gebeuren met een goed team en het nodige materiaal. Wil je met de auto dit stadion bereiken, dan moet je 

Vanaf A6 afrit 6 (Almere Buiten West) .
Volg de 2 linkerrijstroken om linksaf te slaan naar de Tussenring (S104),

Bij derde verkeerslichten linksaf, de Vrijheidsdreef op rijden. De eerste rotonde naar rechts. Wil je met het openbaar vervoer dit stadion bereiken, Bushalte Fanny Blankers-Koen Sportpark
AllGo M2 Richting Striphelden via Molenbuurt of AllGo M2 Richting Oostvaarders via Molenbuurt vanaf Station Almere Centrum.

Prijzen van Almere City FC

Nederlandse voetbalspelers bij Almere City FC


Nordin Bakker, Stijn Keller, Agil Etemadi, Joey Jacobs, Damian van Bruggen, Thomas Poll, Hamdi Akujobi, Theo Barbet, Jordy Rullens, Jaden Pinas, Niciano Grootfaam, Tim Receveur, Danny Post, Lance Duijvestijn, Jorrit Smeets, Stije Resink, Marcelencio Esajas, Jochem Ritmeester van de kamp, Ilias Alhaft, Maarten Pouwels, Bradly van Hoeven, jeffry Puriel, Tijmen Wildeboer, Layee Kromah 

Tickets

Almere City FC bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Almere City FC?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in het Yanmar stadion

het is wel mogelijk om een rondleiding te lopen in dit stadion, in overleg met de clubleiding.

Capaciteit van het Yanmar stadion

Het Yanmar Stadion is de thuishaven van de Nederlands profvoetbalclub Almere City FC (voorheen FC Omniworld). De bouw van het stadion werd in augustus 2005 voltooid, vlak voor de opening van het nieuwe voetbalseizoen en het debuut in het profvoetbal voor FC Omniworld.

Het stadion, dat onderdeel uitmaakt van het Fanny Blankers-Koen-sportpark in Almere, was destijds het derde stadion in Nederland met het veelbesproken kunstgras. Begin 2018 kondigde Almere City aan dat het, als eerste ploeg uit de Eerste Divisie, juist weer op natuurgras gaat spelen. Het stadion kan na een verbouwing in 2020 4.501 toeschouwers herbergen.

Uitvak van het Yanmar stadion

dit is het uitvak van Almere city FC, het uitvak ligt aan de linkerkant achter het goal, ook staan bij het uitvak hekken dit ter bescherming voor de spelers.