Mandemakers Stadion

Waalwijk, Nederland

1996

Bouwjaar

7.186

Stadion Capaciteit: 

RKC Waalwijk

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

  Mandemakers Stadion

Het Mandemakers Stadion is een voetbalstadion in Waalwijk. Het stadion word gebruikt door de voetbalclub RKC Waalwijk.

Het stadion werd geopend in september 1996. RKC speelt echter al een tijdje op deze locatie. Het Mandemakers Stadion is namelijk gebouwd op dezelfde plek als het oude Olympia Sportpark, dat ook wel het Fietsenhok genoemd word vanwege zijn uiterlijk en kleine capaciteit. Het nieuwe stadion gebruikte in de beginjaren de naam van zijn voorganger, maar veranderde de naam in 1999 in de Mandemakers Stadion.

Op het moment van de bouw had het stadion een capaciteit van 6.000 toeschouwers, verdeeld over vier tribunes. Ze wilde eerst een gracht om het stadion heen bouwen maar dat ging niet door vanwege de hoge waterspiegel. De lichtmasten van het stadion zijn overgenomen van NAC Breda, die op dat moment ook bezig was met de bouw van het nieuwe stadion 

Prijzen van RKC Waalwijk

  • 2x Landstitel (1988, 2011)

Nederlandse voetbalspelers bij RKC Waalwijk

Mark Spenkelink, Etienne Vaessen, Melle Meulensteen, Lars Nieuwpoort, Alexander Büttner, Luuk Wouters, Richard van der Venne, Hans Mulder, Achraf El Bouchataoui, Yassin Oukili, Finn Stokkers, Roy Kuijpers, David Min, Michiel Kramer, Ad van de Wiel, Peter van Velzen, John Lammers, André Hoekstra, Marco Boogers, Harry Decheiver, Patrick van Diemen, Iwan Redan, Rick Hoogendorp, Tim Janssen, Fred Benson, Derk Boerrigter, Donny de Groot, Rick ten Voorde, Romeo Castelen, Sander Duits, Malcolm Esajas, Pieter Langedijk, Arsenio Valpoort, Pieter Langedijk, Clint Leemans, Finn Stokkers,  Erik ten Hag, Ola John, Jari Koenraat, Hans Kraay jr, 

Tickets

RKC bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar RKC?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in het Mandemakers Stadion

Er zijn geen rondleidingen beschikbaar in het Mandemakers Stadion. Wanneer er meer informatie is over de rondleidingen plaatsen we dat meteen op onze website.

Capaciteit van het Mandemakers Stadion

Op het moment van de bouw had het stadion een capaciteit van 6.000 toeschouwers, verdeeld over vier tribunes. Nu is de capaciteit 7.508

Uitvak van het Mandemakers Stadion

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van RKC Waalwijk in het Mandemakers Stadion te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.

Plattegrond Mandemakers Stadion

Hier staat een plattegrond van het Mandemakers Stadion met alle vakken.

OV

Waalwijk heeft geen treinstation en vanuit de meeste delen van Nederland is een bus vanaf Den Bosch, 15 kilometer ten oosten van Waalwijk gelegen, de snelste route. Neem bus 301 of 136. Bus 301 is iets sneller, doet er 25 minuten over en stopt dichter bij het stadion (uitstappen bij halte Merwedelaan).


Vanaf sommige bestemmingen in Zuid-Nederland is het sneller om een bus te pakken vanuit Tilburg. Neem bus 301 of 136 (ze rijden door naar Den Bosch vandaar dezelfde lijnen). De rit duurt 45 tot 60 minuten (wederom is de 301 sneller).