Volgograd Arena

Volvograd, Rusland

2018


Opgericht in:

45.568


Stadion Capaciteit:

FC Rotor Volgograd

Thuis van:

Volgograd Arena

De Volgograd Arena is een gloednieuw stadion in Volgograd, een stad in het zuiden van Rusland. Het stadion heeft een capaciteit van 45.568 toeschouwers en is speciaal gebouwd voor het WK 2018.

Een nieuw thuis voor FC Rotor Volgograd

Na het WK wordt de Volgograd Arena de thuisbasis van FC Rotor Volgograd, een club met een rijke historie die in het verleden twee keer de Russische beker won.

Een modern stadion met een unieke uitstraling

De Volgograd Arena is een modern stadion met een unieke uitstraling. Het stadion is ontworpen om er een echte voetbaltempel van te maken, met een optimale zichtlijn voor alle toeschouwers.

WK 2018

Tijdens het WK 2018 vinden er diverse wedstrijden in de groepsfase plaats in de Volgograd Arena.

Groepswedstrijden:

  • Tunesië - Engeland (18 juni 2018) 1-2
  • Nigeria - IJsland (22 juni 2018) 2-1
  • Saoedi-Arabië - Egypte (25 juni 2018) 2-1
  • Japan - Polen (28 juni 2018) 0-1

Geen knock-outwedstrijden

In tegenstelling tot de andere stadions in Rusland, worden er in de Volgograd Arena geen wedstrijden in de knock-outfase gespeeld. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de locatie van het stadion, dat ongeveer duizend kilometer ten zuiden van Moskou ligt.

Een unieke sfeer en een onvergetelijke ervaring

De Volgograd Arena is een prachtige locatie met een unieke sfeer. Het stadion is een must see voor fans van FC Rotor Volgograd en voetballiefhebbers in het algemeen.
Highlights van FC Rotor Volgograd

prijzen

Prijzen van FC Rotor Volgograd

1X SOVIET SECOND DIVISION CHAMPION 1991

1X RUSSIAN SECOND TIER CHAMPION  19/20

nederlandse-vlag

Nederlandse voetballers bij FC Rotor Volgograd

Geen Nederlanders

Ook Volgograd Arena bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

​​​​Een rondleiding in de Volgograd Arena

Op dit moment is het niet mogelijk om een rondleiding door het Sint-Petersburg Stadium te volgen. 

Capaciteit van de Volgograd Arena

De Volgograd Arena, gelegen in Volgograd, Rusland, heeft een capaciteit van ongeveer 45.568 toeschouwers. Het stadion werd speciaal gebouwd voor het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal 2018 en werd gebruikt als een van de speelstadions tijdens het toernooi. Na het WK wordt de Volgograd Arena gebruikt als de thuisbasis voor FC Rotor Volgograd, een Russische voetbalclub die speelt in de Russische Eerste Divisie.


Uitvak van de Volgograd Arena 

Het uitvak van de Volgograd Arena biedt plaats aan ongeveer 1.000 tot 1.500 supporters van het bezoekende team tijdens voetbalwedstrijden. Deze sectie bevindt zich meestal aan een van de uiteinden van het stadion en is apart van de rest van de tribunes om de veiligheid en de scheiding tussen thuissupporters en uitsupporters te waarborgen. De precieze capaciteit kan variëren afhankelijk van de specifieke regelingen en veiligheidsvoorschriften die zijn vastgesteld voor elke wedstrijd.

Plattegrond Volgograd Arena

HIernaast staat een plattegrond van de Volgograd Arena