Dit zijn de leukste speelsteden van het EK 2024
31 mei 2024 
2 min. leestijd

Dit zijn de leukste speelsteden van het EK 2024

Op 14 juni gaat het langverwachte Europees Kampioenschap voetbal van start! Als fervent aanhanger van het Nederlands elftal hoef je dit jaar niet ver te reizen om je favoriete team aan te moedigen. Het toernooi vindt namelijk plaats in Duitsland. Het laatste EK voetbal 2024 dat bij onze oosterburen werd gehouden, dateert uit 1988. En we herinneren ons allemaal nog wie destijds de Europese kampioen werd! Hier zijn enkele waardevolle tips om ervoor te zorgen dat je geen moment van dit voetbalfeest hoeft te missen.

München

München behoort tot een van de Speelsteden EK 2024. De aanvangswedstrijd van het Europees Kampioenschap 2024 staat gepland op vrijdag 14 juni in de majestueuze Allianz Arena te München. Dit iconische stadion, bekend als het bolwerk van FC Bayern München, zal het toneel zijn voor het duel tussen het gastland Duitsland en Schotland.

Tevens zullen de confrontaties Roemenië – Oekraïne, Slovenië – Servië en Denemarken – Servië plaatsvinden in de Beierse hoofdstad. Later in het toernooi zullen een achtste finale en halve finale worden gehouden in deze imposante voetbaltempel.

In de gaststad München wordt een speciale zone voor fans gecreëerd in het Olympiapark, waar voetballiefhebbers op een reusachtig scherm aan het Olympisch Meer de wedstrijden kunnen aanschouwen.

Ervaar het Europees Kampioenschap in Duitsland van nabij door een bezoek te brengen aan een wedstrijd in het stadion of aan de fanzone in München, en combineer dit met een kampeervakantie in het prachtige Beieren.

Keulen

Een van de plaatsen waar gespeeld wordt is Keulen, de grootstedelijke nederzetting aan de Rijn. In het RheinEnergieStadion zullen Zwitserland (2x), Hongarije, Schotland, België, Roemenië, Engeland en Slovenië deelnemen aan een groepswedstrijd. Verderop in het toernooi zal Keulen nog het decor zijn voor een match in de achtste finale.

In het kader van UEFA EURO 2024 organiseert de stad de “Football Experience”. In samenwerking met de voetbalbond van de Middenrijn presenteert de stad diverse voetbalactiviteiten aan de rechteroever van de Rijn in Keulen-Deutz. Bovendien zal er een fanzone worden opgezet op de Heumarkt, gelegen in het hart van het historische centrum van Keulen.

Te midden van Keulen verblijven, samen met tal van andere voetbalfans? Een fancamp staat op het punt te verschijnen, waar tenten vanuit de hele wereld worden opgericht, en deze locatie bevindt zich op slechts 15 minuten afstand van de beroemde kathedraal. Voor extra voorzieningen en wat meer sereniteit zijn er natuurlijk ook prachtige campings in de nabijheid van de stad.

Dortmund

In Dortmund staat Italië voor de uitdaging om de EK-titel te verdedigen en zijn eerste wedstrijd te spelen tegen Albanië. Het stadion van Borussia Dortmund zal tevens gastheer zijn voor wedstrijden van Turkije (2x), Portugal, Georgië, Polen en Frankrijk. Daarnaast zullen er duels in de achtste finale en halve finale plaatsvinden, waardoor de stad een cruciale locatie wordt voor het EK.

Deze zomer zijn er in Dortmund twee gelegenheden om gezamenlijk met andere voetbalfans de wedstrijden te aanschouwen op een enorm scherm. Naast het openbare gedeelte in het Westfalenpark kunnen voetballiefhebbers ook terecht in de fanzone op de Friedensplatz.

Ben je van plan om de wedstrijden in Dortmund bij te wonen? De stad anticipeert op een toestroom van bezoekers tijdens EURO 2024 en overweegt daarom een kampeerplaats voor fans op te zetten om aan de grote vraag naar accommodatie te voldoen. Natuurlijk kun je ook een plaatsje reserveren op een van de campings in de omgeving van Dortmund.

Düsseldorf

De stad Düsseldorf is ook een place to be tijdens het EK 2024. In Düsseldorf zullen drie groepswedstrijden, een achtste finale en een kwartfinale plaatsvinden. Met Frankrijk en Spanje in de mix, kun je twee topfavorieten voor de eindoverwinning in actie zien. Bovendien zullen ook Oostenrijk, Slowakije, Oekraïne en Albanië hun krachten meten op het speelveld.

Voor de echte liefhebbers van het voetbal is er in Düsseldorf veel te beleven. Er zijn twee aparte fanzones beschikbaar, namelijk Fanzone Burgplatz en Fanzone Schauspielhaus. Bovendien is er de mogelijkheid om langs de oevers van de Rijn gezamenlijk op een groot scherm naar de wedstrijden te kijken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen