Stadio Olimpico

Rome, Italië

1937

Opgericht in:

72.700

Stadion Capaciteit:

AS Roma / SS Lazio

Thuis van:

Stadio Olimpico

Het Stadio Olimpico is gemaakt om als hoofdpunt te functioneren voor het Foro Italia sportcomplex, een project dat is gestart tijdens het regime van Mussolini.


De constructie van het voetbalstadion is begonnen in 1928 en was in 1932 klaar met het bouwen van de eerste ring. De tweede ring werd door de oorlog toentertijd onderbroken en werd in 1950 afgemaakt.


Het Stadio Olimpico werd officieel geopend in Mei van 1953 met een wedstrijd tussen het Italiaanse nationale team en die van Hongarije.  De capaciteit was op dat moment wel 100.000, omdat het doorliep tot het terras.


Het Stadio Olimpico was het centrum voor de Olympische spelen van 1960. Hier werden de terrassen getransofrmeerd naar stoelen, wat resulteerde in een capaciteit van 53.000 stoelen.

Highlights van SS Lazio

prijzen

Prijzen van SS Lazio

  • 1x Europacup II (1999)
  • 1x UEFA Super Cup (1999)
  • 2x Italiaans Landskampioenschap (1974, 2000)
  • 7x Italiaanse Beker (1958, 1998, 2000, 2004, 2009, 2013, 2019)
  • 5x Italiaanse Supercup (1998, 2000, 2009, 2017, 2019)
  • 1x Serie B (1969)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij SS Lazio

Bobby Adekanye, Jaap Stam, Stefan de Vrij, Aron Winter, Ricardo Kishna, Wesley Hoedt, Edson Braafheid

rondleiding

​​​​Een rondleiding in Stadio Olimpico

S.S. Lazio, ook wel bekend als Società Sportiva Lazio, biedt diverse rondleidingen voor supporters die het stadion en de geschiedenis van de club willen ontdekken. Een van de populairste rondleidingen is de "Stadio Tour", waarbij bezoekers het Stadio Olimpico, het thuisstadion van Lazio, kunnen verkennen. Dit zal hen de kans geven om de grote tribunes, de kleedkamers, de persruimtes en de spelerstunnel te zien. Bezoekers krijgen ook de kans om de prijzenkast van de club te bekijken en te leren over de geschiedenis van de club.

Ook Stadio Olimpico bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

stadio-olimpico

Capaciteit van Stadio Olimpico

Het voetbalstadion Stadio Olimpico biedt plaats aan 72.700 toeschouwers tijdens voetbalwedstrijden. Omdat het Stadio Olimpico een erg klassiek voetbalstadion dat beschikt over iconische punten en zichten. Ook is dit het stadion van AS Roma en S.S. Lazio

plattegrond-stadio-olimpico

Plattegrond Stadio Olimpico

HIernaast staat een plattegrond van het Stadio Olimpico met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Stadio Olimpico ligt in de richting van het noorden van Rome op ongeveer 4 kilometer ten noorden van Vaticaanstad. Het is gelegen in het sportcomplex Foro Italico, dat aan de ene kant wordt omsloten door de rivier de Tiber en aan de andere kant door een natuurreservaat.


Om met de auto naar het stadion te komen, gaat u eerst naar de ringweg van Rome (G.R.A.) en neemt u vervolgens afrit N5 richting Flaminia (aan de noordkant van de G.R.A.). Volg vanaf daar de borden naar Foro Italico. Er zijn geen metrostations in de buurt van het stadion, maar het is vrij gemakkelijk te bereiken met de tram. Tram 2 passeert het stadion aan de andere kant van de rivier en kan worden genomen vanaf metrohalte Flaminio op lijn A, die dicht bij de tuinen van Villa Borghese en Piazza del Popolo ligt. Neem de tram richting Mancini en stap uit bij halte Mancini. Als alternatief kan men bus 32 nemen net ten noorden van Vaticaanstad bij metrohalte Ottaviano. Neem de bus in de richting van Tor di Quinto en stap uit bij halte Stadio Tennis.


Bus 280 kan bovendien worden gepakt vanaf Castel Sant'Angelo of metro Lepanto. Neem de bus richting Mancini en stap uit bij halte Stadio Tennis.