Forest Green Rovers: De meest ecologische voetbalclub ter wereld
31 mei 2022 
2 min. leestijd

Forest Green Rovers: De meest ecologische voetbalclub ter wereld


Na de zinderende ontknoping in de Engelse Premier League is maar weer eens duidelijk geworden hoe intens en spannend het Engelse voetbal wel niet is. Ook in de onderste regionen, waar het voetbal echt niet altijd even goed is, gebeuren de meest spectaculaire dingen en word je week na week verrast. Als we kijken naar een van de meest interessante ploegen van dit jaar op de Engelse velden, dan moeten we het even hebben over Forest Green Rovers. De ploeg uit Nailsworth, gelegen in het midden van Engeland, is kampioen geworden in de League Two. Echter is het iets anders waar de ploeg inmiddels wereldberoemd zijn geworden. Ze staan namelijk bekend als ‘de meest ecologische voetbalclub ter wereld’. 


De groenste club ter wereld

Het is iets wat je niet direct bij een voetbalploeg zal verwachten. Zeker niet vanwege de vele benodigdheden die er nu eenmaal zijn bij het organiseren van een voetbalwedstrijd. Echter heeft Forest Green Rovers een aantal maatregelen genomen, waarbij zij extreem veel rekening houden met het milieu. Zo rijdt de spelersbus automatisch, zijn de tenues van gerecycled materiaal en worden er alleen vegetarische hamburgers verkocht. Of dit laatste nu heel goed bij Engelse voetbalsupporters past is overigens de vraag. Tot slot wordt het nieuwe stadion zelfs gemaakt van hout, waardoor er geen ‘slechte’ materialen nodig zijn. Wil jij net als Forest Green Rovers ook overstappen energie? Klik dan op de link voor meer informatie.


Geroemd door de VN

Forest Green Rovers is typisch zo’n voetbalploeg die al jaren in de kelderklasse van het Engelse voetbal bivakkeert. Ze bestaan inmiddels al meer dan 100 jaar en spelen hun thuiswedstrijden op het karakteristieke New Lawn Stadium. Voor de echte Engelse voetbalcultuur zit je hier dan ook echt op de goede plek. De eigenaar van de club, Dale Vince, is overigens tevens eigenaar van een groene energieleverancier. Dit verklaart waarschijnlijk ook de gang van zaken. Onder zijn leiding is de club uitgegroeid tot hét voorbeeld wat duurzaamheid betreft. Geloof het of niet, dit is ook onderkend door de Verenigde Naties. 


Zeg maar dag tegen de Fish & Chips

In tegenstelling tot de gemiddelde voetbalkantine, kun je bij Forest Green Rovers alleen maar quinoa burgers en ander gezond eten bestellen. Waar de gemiddelde Engelsman niet vies is van Fish & Chips, komen de fans hier echter bedrogen uit. Dit is zomaar één van de voorbeelden van wat de eigenaar in de afgelopen 10 jaar zoal heeft toegepast binnen de club. Uiteraard wordt er nog wel een biertje verkocht, maar gaat de voorkeur veelal uit naar een overheerlijk hazelnoot drankje. Waar je maar zin in hebt tijdens een wedstrijd. 


Een nieuw houten stadion

Uiteindelijk is het grote doel van de club om de wereld te laten zien wat je allemaal wel niet kunt doen qua duurzaamheid. Wat dat betreft is het fantastisch dat de ploeg het volgend jaar op een hoger niveau mag gaan laten zien. Zeker met het nieuwe houten stadion dat binnenkort plaats moet bieden aan zo’n 5000 supporters. Wat dat betreft komt de ploeg meer en meer in de spotlights te staan. Een goede gewaarwording, aangezien op deze manier hopelijk meer nationale en internationale teams gebruik gaan maken milieuvriendelijke alternatieven. Want ja, een bus die elektrisch rijdt is gewoon van deze tijd aan het worden. 


Ten Hag aan de bietenshake

In dit artikel heb je gelezen over de prachtige club die Forest Green Rovers is. Ze zijn een voorbeeld voor de maatschappij en kunnen dankzij hun promotie naar de League One hopelijk laten zien waartoe ze in staat zijn. Op het veld, maar zeker ook daarnaast. Wie weet zit Erik ten Hag over een paar weken ook wel te sabbelen aan een overheerlijk broodje quinoa met een bijbehorende rode bietenshake. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen