5 voordelen van een sim only abonnement
17 juni 2022 
2 min. leestijd

5 voordelen van een sim only abonnement


Iedereen die een telefoon heeft komt voor de keuze te staan wat voor soort abonnement ze gaan kiezen. Tenzij je enigszins onder een steen hebt geleefd en het nog altijd doet met een beltegoed kaartje van 10 euro. Waar veel mensen een abonnement afsluiten inclusief een nieuwe telefoon, staat een sim only abonnement misschien nog wel hoger aangeschreven. Daarom gaan wij jou in dit artikel vertellen over de 5 grootste voordelen van een sim only abonnement. Zo geniet je zonder zorgen van een betaalbare deal. 

1. Vrijheid

Misschien wel het grootste voordeel van een sim only abonnement is dat je als klant helemaal nergens aan vastzit. Bij het afsluiten van een meerjarig abonnement kun je eigenlijk nergens heen en ben je verplicht hier gedurende deze periode gebruik van te maken. Tenzij je het abonnement afkoopt. Bij sim only heb je hier absoluut geen last van. Het is gewoon een kwestie van een simcard kopen en deze in je telefoon stoppen. Je hebt hierin dus ook de vrije keuze uit welke telefoon je gebruikt. 

2. Goedkoper

Het tweede grote voordeel is dat een sim only een stuk goedkoper is. Je betaald namelijk alleen een maandelijks bedrag voor het bellen en de door jou te gebruiken data. Aan telefoonkosten ben je niets kwijt. Het fijne is dat je deze abonnementen al vanaf rond de €10 op de kop kunt tikken. Wat dat betreft moet dit ook motiveren om nog netter met je telefoon om te gaan. Uiteindelijk gaat dit je een hoop geld schelen. 

3. Opzeggen wanneer je wilt

Een sim only abonnement kun je opzeggen wanneer je wilt. Als jouw telefoon kapot gaat of je ziet ergens een andere, nog betere deal, dan kun je er vrij eenvoudig voor zorgen dat je aan het eind van de maand ergens anders naar toe kan. Dit valt overigens goed te combineren met het kopje vrijheid. Bij een normaal abonnement moet je namelijk soms nog wel een jaar wachten, voordat je die o, zo gewenste overstap kunt maken. 

4. Geen BKR

Misschien is dit niet het eerste waar je aan denkt. Als je een abonnement afsluit voor een telefoon met de minimale waarde van €250, dan wordt je geregistreerd bij de BKR. Eigenlijk ben je een soort grote lening voor je telefoon aan het afbetalen. En daar zitten ze helaas bovenop. Het zal niet direct de allergrootste invloed hebben, maar een lening kan er altijd voor zorgen dat je een lagere hypotheek krijgt. Bedenk wel dat dit alleen gaat om bizar dure abonnementen. Bij een sim only abonnement heb je hier geen last van, aangezien je zelf voor een telefoon moet zorgen. Hier komt normaal gesproken geen lening bij kijken.

5. Het gebruik van de oude telefoon

Veel mensen raken snel gehecht aan hun telefoon. Dit geldt overigens voor meerdere gadgets. Want waarom zou je iets inruilen waar je juist zoveel plezier van hebt? Hoe fijn is het daarom dat je bij een sim only abonnement gewoon gebruik kunt maken van je oude telefoon? Je weet precies hoe deze werkt en komt niet voor gekke verrassingen te staan. En daarbij ben je nog duurzaam bezig ook.

Welk abonnement past het best bij jou?

In dit artikel heb je gelezen over 5 voordelen van het gebruik van sim only. Uiteraard zijn er ook nadelen te denken, waaronder het feit dat je niet snel een compleet nieuwe telefoon hebt. Toch is de geboden vrijheid en het financiële plaatje zeker iets dat veel mensen aanspreekt. We hopen je middels dit artikel voldoende te hebben ingelicht. Lees je zeker nog verder in over de mogelijkheden en vind uit welk abonnement het beste bij je past. Al moet gezegd worden dat de flexibiliteit van een sim only wel heel erg fijn is.Over de schrijver
Reactie plaatsen