3 aspecten om rekening mee te houden bij een autoverzekering
13 juni 2022 
2 min. leestijd

3 aspecten om rekening mee te houden bij een autoverzekering


Bij de aanschaf van een nieuwe of tweedehandse auto komen altijd weer nodige dingen om te regelen kijken. Zo moet de auto op je naam worden gezet en moet je een autoverzekering afsluiten. Vooral dit laatste is iets dat je zorgvuldig moet doen. Een autoverzekering gaat je in geval schade een hoop onnodig gedoe schelen. En ook al heb je nog zoveel vertrouwen in je eigen rijkunsten, er zit altijd wel weer een of andere hansworst op de weg met z’n telefoon in de hand of iemand die zowat in slaap valt. In het geval van een auto verzekeren kunnen we dus prima spreken van beter voorkomen dan genezen.


Natuurlijk zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten bij het afsluiten van een autoverzekering. Om jou hiermee op weg te helpen, vertellen we je in dit artikel over 3 belangrijke aspecten. Op deze manier kan jij eenvoudig de voor jou best passende autoverzekering kiezen. 

1. De dekking

Het eerste aspect om rekening mee te houden is in hoeverre je gedekt wil zijn. Er zijn namelijk verschillende soorten dekkingen waaruit je kunt kiezen. Het gaat hierbij om een WA-verzekering, een WA-beperkt casco en een all-risk verzekering. Je bent in ieder geval verplicht om deze eerste, de WA-verzekering, af te sluiten. Vanuit daar kun je dit uitbouwen en zorgen dat je voor meer zaken gedekt bent.


Soorten dekkingen

Bij een WA-verzekering wordt alle schade vergoed die aan de auto van iemand anders is aangericht. Let hierbij op dat het niet om de schade aan je eigen voertuig gaat. Als je dit laatste ook wilt laten verzekeren, dan is een WA-beperkt casco verzekering perfect voor jou. Je kunt er ten slotte ook nog voor kiezen een all-risk verzekering af te sluiten. Dit is wel de meest prijzige, maar je bent ook verzekerd als je zelf schuld hebt aan schade aan je eigen auto. 

2. Het buitenland

Het kan voorkomen dat je met de auto naar het buitenland moet. Is het niet voor een vakantie, dan wel voor werk. Aangezien schade die in het buitenland wordt opgelopen of aangericht net weer even anders in z’n werk gaat, is het daarom het overwegen waard hier een aparte dekking voor af te sluiten. Zeker als je jezelf met enige regelmaat buiten de landsgrenzen bevindt. 

3. Schadevrije jaren

Voorop gesteld, laten we hopen dat jij zoveel mogelijk zonder schade door het verkeer gaat. Dit lijkt ons dan ook het uitgangspunt van iedereen die zich op de weg bevindt. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje en kan het zomaar gebeuren, voordat het te laat is. De premie die je betaald voor een autoverzekering is in sommige gevallen echter afhankelijk van de manier waarop jij rijdt. Of je hebt het geluk dat je altijd bent omgeven door goede medeweggebruikers.

Als jij al jarenlang zonder schade rijdt, dan kan dit namelijk positieve gevolgen hebben voor de premie. Simpel gezegd, hoe langer je zonder schade rijdt, hoe lager de te betalen premie is. Het loont dus zeker om uit te zoeken bij welke verzekeraar dit het beste geregeld is. Het kan je zomaar weer een boel geld schelen.

Welke verzekering past het best bij jou?

In dit artikel heb je gelezen over waar je op moet letten bij het uitzoeken van een autoverzekering. Het is een verplichte verzekering, waar je hopelijk niet al te veel gebruik van gaat maken. Echter lopen we allemaal de kans wel een keer de sjaak te zijn. Zorg daarom dat je de zaakjes op orde hebt en niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Want zoals we al eerder hebben gezegd: voorkomen is beter dan genezen.Over de schrijver
Reactie plaatsen