De Goffert

Nijmegen, Nederland

1939

Opgericht in:

12.500

Stadion Capaciteit:

N.E.C.

Thuis van:

NEC Nijmegen speelt na een paar wedstrijden zonder publiek nu weer in De Goffert in een vol stadion. Na het instorten van het uitvak in de wedstrijd tegen Vitesse moest het stadion dicht. Omdat er door corona geen publiek mocht komen heeft het publiek hier weinig van gemerkt. Het hele stadion is gecontroleerd op scheuren en is nu weer goed bevonden.
nec-logo

De Goffert

Het voetbalstadion De Goffert is de thuishaven van voetbalclub N.E.C. en komt uit Nijmegen. Het voetbalstadion heeft de bijnaam "De Bloedkuul". Deze bijnaam heeft het te danken door de bouw van het stadion. In de jaren 30 werd het stadion gebouwd tijdens de verplichte werkverschaffing. Hier werd meer dan 80.000 m3 grond verplaatst. Het stadion van N.E.C. is vernoemd naar de wijk waarin het ligt "Goffert". Het stadion is geopend in 1939 en ontworpen door architect D. Monshouwer. Op het moment van oplevering was dit stadion het derde stadion van Nederland na het Olympisch stadion in Amsterdam en De Kuip.


Tot 2000 werd het stadion niet alleen gebruikt als voetbalstadion maar werden er vele sporten beoefend zoals: rugby, honkbal, motorcross, schaatsen en nog veel meer. Een populair evenement in Nederland is de Nijmeegse vierdagen die 50 jaar lang De Goffert als startplek had. Nadat het stadion opgeleverd was wilde de voetbalclubs Quick 1888 en N.E.C. niet spelen in het stadion doordat de eigen accommodatie al 12.000 toeschouwers kon huisvesten. In de oorlogsjaren is het complex van N.E.C. dusdanig beschadigd dat in het seizoen na de oorlog N.E.C. het stadion in gebruik heeft genomen.


De huidige Super Cup (Johan Cruijff Schaal) wordt gespeeld in de Amsterdam ArenA maar de allereerste werd gespeeld in De Goffert.

Highlights van N.E.C.

trofee

Prijzen van N.E.C.

  • 2x Jupiler League (1975, 2015)

nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij N.E.C.

Danny Hesp, Rob Wielaert, Dennis Gentenaar, Romano Denneboom, Ramon Zomer, Navarone Foor, Frank Demouge, Jhon van Beukering, Melvin Platje, Sjoerd Ars, Frans Janssen, Carlos Aalbers, Gabor Babos

Ook NEC bezoeken? Koop vandaag nog je tickets.

rondleiding

Een rondleiding in De Goffert

Wil jij een kijkje achter de schermen nemen in het stadion van N.E.C.? Ga dan eens mee met de rondleiding door het stadion en bezoek plekken die normaal alleen voor spelers toegankelijk zijn. Je krijgt ander andere de skybox, spelerstunnel, dug-out, de beide kleedkamers, en natuurlijk de perskamer. De rondleiding duurt ongeveer 60 minuten en kost €5,- per persoon.

de-goffert

Capaciteit van De Goffert

Het stadion van N.E.C. biedt op dit moment plaats aan 12.500 toeschouwers. Vroeger was dit aantal vele malen hoger door de statribunes en werd het recordaantal van 32.000 bezoekers gehaald in de wedstrijd tussen NEC - Ajax. Vak K ook wel vak 080 genoemd is het sfeervak van NEC. Hier zijn stoeltjes aanwezig (zonder ruglening) maar er wordt voornamelijk gestaan.


Uitvak

Het uitvak van het stadion bevindt zich in vak B en is schuin achter het doel. Het uitvak in het stadion is in 2011 verkleind met 100 plaatsen om het vak A voor de thuissupporters te verruimen. Op dit moment biedt het plaats aan 500 uitsupporters.

uitvak-de-goffert

Uitvak van De Goffert

Hier is het uitvak van het voetbalstadion van N.E.C. in De Goffert te zien. Vanaf dit oogpunt is het veld te zien voor de fans en supporters van de uitspelende tegenpartij.


© Uitvak N.E.C. - De Gelderlander

plattegrond-de-goffert

Plattegrond De Goffert

Hier staat een plattegrond van het De Goffert met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Er zijn verschillende openbaar vervoersmogelijkheden om bij het stadion te komen. U kunt eerst de trein nemen naar station Nijmegen Goffert en vanaf daar naar het stadion lopen, wat ongeveer 15 minuten duurt. Vanaf de centraal stations Arnhem, Nijmegen en Den Bosch rijden rechtstreekse treinen. Treinen van de eerste twee rijden elke 15 minuten, die van de laatste elk half uur.


U kunt ook bus 4 of 8 nemen vanaf het centraal station. Neem bus 4 richting Wijchen en stap uit bij halte Krekelstraat (12 minuten rijden). Vanaf daar is het 10 minuten lopen naar het stadion. Neem bus 8 richting Hatert en stap uit bij halte Heideparkseweg (8 minuten rijden), vanwaar het ook 10 minuten lopen is naar het stadion.


Het prijzige Scandic Sanadome Hotel is het enige hotel in de buurt van het Goffertstadion, maar richt zich vooral op bezoekers die voor hun kuuroord en gezondheidscentrum komen. Je kunt daarom waarschijnlijk het beste een hotel zoeken in het centrum van Nijmegen.