Azië Cup 2023: Qatar kroont zich tot kampioen in een spannend toernooi!

De 18e editie van de Azië Cup, gehouden in Qatar van 12 januari tot 10 februari 2024, was een waar spektakel. 24 teams streden om de felbegeerde trofee, met Qatar als gastland dat uiteindelijk de titel opeiste in een spannende finale tegen Jordanië.

Overzicht van alle 9 stadions

Lusail Stadium

Doha, Qatar

Bekijk het stadion

Sheikh khalifa International Stadium

Al Rayyan, Qatar

Bekijk het stadion 

Ahmad Bin Ali Stadium

Al Rayyan, Qatar

Bekijk het stadion 

Al Janoub Stadium

Al Warkah, Qatar 

Bekijk het stadion 

Al Bayt Stadium

Al Khor, Qatar

Bekijk het stadion

Jassim Bin Hamad

Doha, Qatar

Bekijk het stadion 

Education City Stadium

Al Rayyan, Qatar 

Bekijk het stadion 

Al Thumama Stadium

Doha, Qatar

Bekijk het stadion

Abdullah bin Nasser bin Khalifa Stadium

 Doha, Qatar

Bekijk het stadion 

Lusail Stadium (88.966)

Lusailstadion: Het futuristische meesterwerk van Qatar

In de gloednieuwe stad Lusail, ten noorden van Doha, Qatar, verrijst een futuristisch meesterwerk: het Lusailstadion. Dit immense stadion, met een capaciteit van 88.966 toeschouwers, is het kroonjuweel van de Qatarese sportinfrastructuur en was het decor van de onvergetelijke finale van het WK 2022.

Geïnspireerd door de traditionele Arabische "fanar" lantaarn, straalt het Lusailstadion een unieke schoonheid uit. De golvende lijnen en het spel van licht en schaduw creëren een adembenemend schouwspel, zowel overdag als 's avonds. Het stadion is meer dan alleen een sporttempel; het is een symbool van de Qatarese ambitie en vooruitstrevendheid.

Gebouwd met de nieuwste technologieën en materialen, biedt het Lusailstadion een optimale ervaring voor spelers en fans. De comfortabele zitplaatsen, de ultramoderne faciliteiten en de perfecte grasmat zorgen voor een onvergetelijke beleving.

De locatie van het stadion is eveneens uniek. Lusail is een stad in ontwikkeling die zich razendsnel transformeert tot een bruisend metropool. Het stadion is een integraal onderdeel van deze transformatie en zal een belangrijke rol spelen in de toekomst van de stad.

Het Lusailstadion is meer dan alleen een stadion. Het is een symbool van de Qatarese trots, ambitie en passie voor voetbal. Het is een monument voor de 21e eeuwse architectuur en een getuige van de rijke historie van het WK 2022. De erfenis van dit stadion zal nog generaties lang voortleven. 


Asia Cup 2023 wedstrijden om naar te kijken in het Laurent Lusail Stadium: 

 • 12 januari 2024: Qatar - Libanon (3-0)
 • 10 februari 2024: Finale: Jordanië - Qatar (1-3)
Sheikh Khalifa International Stadium (45.857)

Khalifa International Stadium: Qatarese trots, getuige van sportieve evolutie

In de bruisende stad Al Rayyan, Qatar, staat een baken van sportieve trots: het Khalifa International Stadium. Dit stadion, met zijn rijke historie en moderne allure, is méér dan een arena voor voetbalwedstrijden; het is een symbool van de Qatarese ambitie en de evolutie van het land in de internationale sportwereld.

Een reis door de tijd:

 • Pionier van de Qatarese sport: Gebouwd in 1976, was het Khalifa International Stadium het eerste grote stadion in Qatar en speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van de nationale voetbalcultuur.
 • Historische momenten: Het stadion was het decor van talloze memorabele wedstrijden, waaronder de finales van de Aziatische Cup in 1984 en 2013, en diverse belangrijke internationale vriendschappelijke wedstrijden.
 • Een getuige van groei: Het Khalifa International Stadium is getuige geweest van de transformatie van Qatar tot een belangrijke speler in de internationale sportwereld.

Een metamorfose naar moderniteit:

 • Grondige renovatie: In aanloop naar het WK 2022 in Qatar onderging het stadion een grootschalige renovatie, waardoor het een modern en comfortabel stadion werd.
 • Indrukwekkend dak: Een opvallend element is het dak, dat zorgt voor verkoeling tijdens warme temperaturen en een unieke sfeer creëert tijdens wedstrijden.
 • Duurzame toekomst: Duurzaamheid was een belangrijk aspect van de renovatie. Het stadion maakt gebruik van energiebesparende technologieën.

Een baken voor de toekomst:

 • Multifunctioneel centrum: Naast voetbalwedstrijden is het Khalifa International Stadium geschikt voor diverse evenementen, zoals concerten, festivals en atletiekwedstrijden.
 • Toegankelijkheid voor iedereen: Het stadion is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto, waardoor het toegankelijk is voor een breed publiek.
 • Promotor van sport en gezondheid: Het Khalifa International Stadium speelt een belangrijke rol in de promotie van sport en een gezonde levensstijl in Qatar.

Meer dan een stadion:

Het Khalifa International Stadium is meer dan een stenen structuur. Het is een symbool van Qatarese trots, een getuige van de sportieve evolutie van het land en een baken voor een toekomst vol spannende evenementen.


Asia Cup 2023 wedstrijden om naar te kijken in het

Sheikh Khalifa International Stadium :

 • 14 januari 2024: Verenigde Arabische Emiraten - Hongkong (3-1)
 • 16 januari 2024: Saoedi-Arabië - Oman (2-1)
 • 19 januari 2024: Hongkong - Iran (0-1)
 • 22 januari 2024: Qatar - China (1-0)
 • 25 januari 2024: Jordanië - Bahrein (0-1)
 • 29 januari 2024: Irak - Jordanië (2-3)


Ahmad Bin Ali Stadium (45.032)

Ahmad Bin Ali Stadium: Een woestijnjuweel in futuristisch jasje

Het Ahmad Bin Ali Stadium, ook wel bekend als Al Rayyan Stadium, is een indrukwekkend stadion gelegen in de wijk Rawdat Al Jahhaniya, Qatar. Het combineert op unieke wijze traditionele elementen met futuristische architectuur, waardoor het een landmark is geworden in de Qatarese sportwereld.

Een eerbetoon aan het verleden:

 • Vernoemd naar: Het stadion is vernoemd naar Ahmad bin Ali Al Thani, de Emir van Qatar van 1960 tot 1972.
 • Op de fundamenten van historie: Het huidige stadion is gebouwd op de plek van het oude Ahmad Bin Ali Stadium, dat in 2015 werd gesloopt.
 • Qatarese architectuur: De gevel van het stadion is versierd met een zwart-rood mozaïekpatroon, geïnspireerd op traditionele tenten uit de regio. Achter de doelen vormen de patronen zelfs leeuwenkoppen, een symbool van kracht en moed.

Futuristische flair:

 • Duurzaam ontwerp: Het stadion is voorzien van een innovatief koelsysteem dat ervoor zorgt dat toeschouwers comfortabel kunnen genieten van wedstrijden, ongeacht de hoge temperaturen in Qatar.
 • Inklapbare bovenste ring: Het Ahmad Bin Ali Stadium beschikt over een unieke, inklapbare bovenste ring. Dit zorgt niet alleen voor een intieme sfeer tijdens kleinere wedstrijden, maar is ook een slimme oplossing voor duurzaamheid.
 • Toegankelijkheid voor iedereen: Het stadion is ontworpen met toegankelijkheid in gedachten. Er zijn speciale voorzieningen voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.

Thuisbasis van voetbal en meer:

 • Thuisstadion van Al-Rayyan SC: Het Ahmad Bin Ali Stadium is de thuisbasis van de voetbalclub Al-Rayyan SC, een van de meest succesvolle clubs in Qatar.
 • Gastheer van grote evenementen: Naast voetbalwedstrijden is het stadion ook geschikt voor andere evenementen, zoals concerten en festivals.
 • WK 2022: Het Ahmad Bin Ali Stadium was een van de stadions waar wedstrijden van het WK 2022 in Qatar werden gespeeld.

Meer dan alleen een stadion:

Het Ahmad Bin Ali Stadium is een symbool van de Qatarese vooruitgang en ambitie. Het verenigt traditionele waarden met een futuristische blik op sport en architectuur. Het is een indrukwekkende locatie die bezoekers een onvergetelijke ervaring biedt.


Asia Cup 2023 wedstrijden om naar te kijken in het Ahmad Bin Ali Stadium: 

 • 13 januari 2024: Australië - India (2-0)
 • 15 januari 2024: Indonesië - Irak (1-3)
 • 18 januari 2024: India - Oezbekistan (0-3)
 • 28 januari 2024: Tadzjikistan - Verenigde Arabische Emiraten (1-1 (n.v.), 5-3 na strafschoppen)
 • 2 februari 2024: Tadzjikistan - Jordanië (0-1)
 • 6 februari 2024: Jordanië - Zuid-Korea (2-0)

Al Janoub Stadium (44.325)

Al Janoub Stadium: Architectuur geïnspireerd door de woestijn

Het Al Janoub Stadium, gelegen in de kustplaats Al Wakrah, Qatar, is een stadion dat zowel qua architectuur als ligging uniek is. De naam, "Al Janoub," betekent "het zuiden" in het Arabisch, en verwijst naar de zuidelijke ligging van het stadion ten opzichte van Doha, de hoofdstad van Qatar.

Ontwerp geïnspireerd door de natuur:

 • Futuristische schelp: Het meest opvallende kenmerk van het Al Janoub Stadium is het dak dat lijkt op een futuristische schelp. Dit ontwerp is geïnspireerd door de traditionele dhows, Arabische zeilschepen die al eeuwenlang de wateren van de Perzische Golf bevaren.
 • Duurzaamheid in de woestijn: Het dak is gemaakt van innovatieve materialen die zonlicht reflecteren en het stadion koel houden, waardoor toeschouwers comfortabel kunnen genieten van wedstrijden, zelfs tijdens de hete zomermaanden.

Een eerbetoon aan lokale tradities:

 • Qatarese gastvrijheid: Het Al Janoub Stadium is ontworpen om een welkomstgevoel te creëren voor zowel lokale als internationale bezoekers. De gastvrijheid, die centraal staat in de Qatarese cultuur, wordt weerspiegeld in het open en toegankelijke ontwerp van het stadion.
 • Lokale invloeden: Het interieur van het stadion is versierd met motieven die geïnspireerd zijn op traditionele Qatarese kunst en ambachten.

Meer dan alleen voetbal:

 • Multifunctioneel complex: Het Al Janoub Stadium is niet alleen een voetbalstadion, maar ook een multifunctioneel complex. Het is geschikt voor het organiseren van diverse evenementen, zoals concerten, festivals en culturele bijeenkomsten.
 • Thuisbasis van Al-Wakrah SC: Het is de thuisbasis van de voetbalclub Al-Wakrah SC, een van de oudste clubs in Qatar.
 • WK 2022: Het Al Janoub Stadium was een van de stadions waar wedstrijden van het WK 2022 in Qatar werden gespeeld.

Een blijvende erfenis:

Het Al Janoub Stadium is niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar ook een symbool van de sportieve ambitie van Qatar. Het stadion zal naar verwachting een cultureel centrum blijven voor de lokale bevolking en een toeristische trekpleister voor bezoekers van over de hele wereld.


Asia Cup 2023 wedstrijden om naar te kijken in het Al Janoub Stadium:

 • 15 januari 2024: Maleisië - Jordanië (0-4)
 • 23 januari 2024: Australië - Oezbekistan (1-1)
 • 25 januari 2024: Zuid-Korea - Maleisië (3-3)
 • 30 januari 2024: Oezbekistan - Thailand (2-1)
 • 2 februari 2024: Australië - Zuid-Korea (1-2 (n.v.))

 

Al Bayt Stadium (68.895)

Al Bayt Stadium: Een ode aan de Qatarese traditie

Ver weg van de glitters van Doha, verscholen in de kustplaats Al Khor, Qatar, staat een indrukwekkend stadion dat eer doet aan het nomadische verleden van het land: het Al Bayt Stadium. De naam, "Al Bayt" betekent "het huis" in het Arabisch, en verwijst naar de traditionele tenten die door de Qatarese bedoeïenen werden gebruikt.

Een architectonisch eerbetoon:

 • Uniek ontwerp: In tegenstelling tot de futuristische stadions die Qatar rijk is, is het Al Bayt Stadium opvallend traditioneel. Het ontwerp is gebaseerd op de "bayt al sha'ar," de iconische zwarte tenten die vroeger door nomaden in de regio werden gebruikt.
 • Retractable dak: Het innovatieve, intrekbare dak is ontworpen om te lijken op de weefstructuur van de tenten. Dit zorgt niet alleen voor een unieke visuele ervaring, maar ook voor verkoeling tijdens hete zomerdagen.
 • Culturele details: Het interieur van het stadion is versierd met traditionele Qatarese patronen en weefsels, waardoor bezoekers een onderdompeling in de lokale cultuur ervaren.

Meer dan alleen wedstrijden:

 • Hergebruik na WK 2022: Het Al Bayt Stadium is ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Na het WK 2022 worden de bovenste tribunes verwijderd, waardoor de capaciteit wordt verlaagd en het stadion beter geschikt is voor de lokale gemeenschap.
 • Multifunctioneel complex: Het Al Bayt Stadium is niet alleen een voetbalstadion, maar ook een multifunctioneel complex. Er zijn hotels, restaurants, winkels en andere voorzieningen, waardoor het een levendige bestemming is voor zowel lokale inwoners als toeristen.
 • Educatieve rol: Het Al Bayt Stadium speelt een rol in het promoten van de Qatarese cultuur en tradities. Het is een plek waar bezoekers meer kunnen leren over het nomadische verleden van het land.

Een symbool van Qatarese trots:

Het Al Bayt Stadium is meer dan alleen een sportstadion. Het is een symbool van de Qatarese identiteit en een eerbetoon aan het rijke culturele erfgoed van het land. Het is een indrukwekkende locatie die bezoekers een onvergetelijke ervaring biedt en een blijvende herinnering aan het WK 2022 zal vormen.


Asia Cup 2023 wedstrijden om naar te kijken in het Al Bayt Stadium: 

 • 17 januari 2024: Tadzjikistan - Qatar (0-1)
 • 23 januari 2024: Syrië - India (1-0)
 • 29 januari 2024: Qatar - Palestina (2-1)
 • 3 februari 2024: Qatar - Oezbekistan (1-1 (n.v.))


Jassim Bin Hamad (15.000)

Jassim Bin Hamad Stadium: Historisch hart van Qatarese voetbal

Het Jassim Bin Hamad Stadium, gelegen in Al Sadd, Qatar, is een legendarische locatie die al tientallen jaren getuige is van cruciale momenten in de Qatarese voetbalgeschiedenis. Vernoemd naar de voormalige Minister van Onderwijs, Jassim bin Hamad bin Abdullah Al-Thani, is het stadion een geliefde thuishaven voor zowel lokale voetbalfans als het nationale elftal van Qatar.

Een Stadion met een Rijk Verleden:

 • Geopend in 1974: Het Jassim Bin Hamad Stadium is een van de oudste stadions in Qatar en speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de lokale voetbalcultuur.
 • Thuisstadion van Al Sadd: Sinds de opening is het stadion de thuisbasis van de voetbalclub Al Sadd SC, een van de meest succesvolle clubs in Qatar. Sterren als Xavi Hernández en Xavi Alonso hebben op dit veld hun kunsten vertoond.
 • Historische wedstrijden: Het Jassim Bin Hamad Stadium heeft talloze nationale en internationale wedstrijden gehuisvest, waaronder wedstrijden van het nationale elftal van Qatar.

Modernisering en Toekomst:

 • Renovaties: Het stadion heeft door de jaren heen verschillende renovaties ondergaan, waardoor het is gemoderniseerd en voldoet aan de huidige eisen.
 • Multifunctioneel: Naast voetbalwedstrijden is het stadion ook geschikt voor andere evenementen, zoals atletiekwedstrijden.
 • Trainingsbasis voor Frankrijk (WK 2022): Tijdens het WK 2022 in Qatar gebruikte het Franse nationale elftal het Jassim Bin Hamad Stadium als trainingsbasis.

Meer dan alleen een Stadion:

Het Jassim Bin Hamad Stadium vertegenwoordigt meer dan alleen sport. Het is een symbool van Qatarese voetbalgeschiedenis, een thuis voor lokale helden en een plek waar dromen worden nagestreefd. Het stadion blijft een belangrijke locatie voor de toekomst van het Qatarese voetbal.


Asia Cup 2023 wedstrijden om naar te kijken in het Jassim Bin Hamad:

 • 13 januari 2024: Oezbekistan - Syrië (0-0)
 • 14 januari 2024: Zuid-Korea - Bahrein (3-1)
 • 18 januari 2024: Syrië - Australië (0-1)
 • 20 januari 2024: Bahrein - Maleisië (1-0)
 • 22 januari 2024: Tadzjikistan - Libanon (2-1)
 • 24 januari 2024: Irak - Vietnam (3-2)
 • 28 januari 2024: Australië - Indonesië (4-0)

Education City Stadium (44.667)

Education City Stadium: Diamant in de woestijn, gewijd aan sport en kennis

Verscholen tussen de universiteitscampussen van de Qatar Foundation ligt een juweel van moderne architectuur: het Education City Stadium. Deze indrukwekkende locatie, met een capaciteit van 44.667 toeschouwers, is meer dan alleen een voetbalstadion; het is een symbool van de Qatarese ambitie op het gebied van sport, onderwijs en duurzaamheid.

Een ontwerp geïnspireerd door kennis:

 • Diamanten in de woestijn: De gevel van het Education City Stadium is bedekt met een patroon van overlappende driehoeken die doen denken aan diamanten. Dit ontwerp verandert van kleur afhankelijk van de stand van de zon, waardoor het stadion een dynamische uitstraling krijgt.
 • Educatieve boodschap: De vormgeving is geïnspireerd op islamitische architectuur, maar met een moderne twist. Het symboliseert de vereniging van traditie en vooruitgang in Qatar.

Duurzaamheid voor de toekomst:

 • Duurzame bouw: Het Education City Stadium is gebouwd met duurzame materialen en technologieën. Het stadion beschikt onder andere over een innovatief koelsysteem dat ervoor zorgt dat toeschouwers comfortabel kunnen genieten van wedstrijden, ongeacht de hoge temperaturen in Qatar.
 • Hergebruik na WK 2022: Na het WK 2022 worden de bovenste tribunes verwijderd, waardoor het stadion energiezuiniger wordt en beter geschikt is voor de lokale gemeenschap.
 • Educatieve faciliteiten: Het stadion beschikt over sportfaciliteiten voor studenten en de lokale bevolking, zoals voetbaltrainingsplekken en een golfbaan.

Een thuisbasis voor sport en onderwijs:

 • WK 2022: Het Education City Stadium was een van de stadions waar wedstrijden van het WK 2022 in Qatar werden gespeeld.
 • Thuisbasis voor studenten: Naast internationale wedstrijden is het stadion ook beschikbaar voor lokale clubs en scholen. Het draagt bij aan een actieve en gezonde levensstijl onder studenten.
 • Toekomstgericht: Het Education City Stadium is een symbool van de Qatarese inzet op sport en onderwijs. Het zal naar verwachting een belangrijk centrum blijven voor zowel sportactiviteiten als educatieve initiatieven.

Meer dan alleen een voetbalstadion:

Het Education City Stadium is een indrukwekkende locatie die Qatar op de kaart zet als een centrum van kennis en innovatie. Het is een plek waar sport, onderwijs en duurzaamheid samenkomen om een inspirerende omgeving te creëren voor de toekomst.


Asia Cup 2023 wedstrijden om naar te kijken in het Education City Stadium: 

 • 14 januari 2024: Iran - Palestina (4-1)
 • 19 januari 2024: Irak - Japan (2-1)
 • 23 januari 2024: Iran - Verenigde Arabische Emiraten (2-1)
 • 25 januari 2024: Saoedi-Arabië - Thailand (0-0)
 • 30 januari 2024: Saoedi-Arabië - Zuid-Korea (1-1 (n.v.), 2-4 na strafschoppen)
 • 3 februari 2024: Iran - Japan (2-1)

Al Thumama Stadium (44.400)

Al Thumama Stadium: Glinsterend symbool van Qatarese creativiteit

Al Thumama Stadium, gelegen in het district Al Thumama, Qatar, is een opvallende verschijning in de Qatarese sportwereld. Het stadion, met zijn unieke ronde vorm en glinsterende gevel, is geïnspireerd op de traditionele Arabische hoofdtooi, de "gahfiya." Het is niet alleen een indrukwekkend bouwwerk, maar ook een symbool van Qatarese creativiteit en ambitie.

Ode aan Arabische traditie:

 • Gahfiya-inspiratie: Het meest opvallende kenmerk van Al Thumama Stadium is de cirkelvormige gevel met een geperforeerd, lace-achtig patroon. Dit ontwerp is geïnspireerd op de gahfiya, een traditionele Arabische hoofddoek die door mannen en jongens in de regio wordt gedragen.
 • Witte waas: De witte kleur van het stadion symboliseert elegantie en eenvoud, kenmerken die vaak worden geassocieerd met de Arabische cultuur.

Moderniteit en comfort:

 • Ingekapseld stadion: Het stadion is volledig overdekt, waardoor toeschouwers comfortabel kunnen genieten van wedstrijden, ongeacht de weersomstandigheden in Qatar.
 • Duurzame technologieën: Het Al Thumama Stadium is uitgerust met innovatieve koeltechnologieën die zorgen voor een aangename temperatuur binnen het stadion.
 • Toegankelijkheid voor iedereen: Het stadion is ontworpen met toegankelijkheid in gedachten en beschikt over voorzieningen voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.

Multifunctioneel complex:

 • Meer dan voetbal: Naast voetbalwedstrijden is het Al Thumama Stadium geschikt voor diverse evenementen, zoals concerten, festivals en sportactiviteiten.
 • Faciliteiten voor de gemeenschap: Rondom het stadion is een levendige gemeenschap gecreëerd met winkels, restaurants, sportfaciliteiten en andere voorzieningen.
 • WK 2022: Het Al Thumama Stadium was een van de stadions waar wedstrijden van het WK 2022 in Qatar werden gespeeld.

Een blik op de toekomst:

Het Al Thumama Stadium is meer dan alleen een sportlocatie. Het vertegenwoordigt de creativiteit en vooruitgang van Qatar. Naar verwachting zal het stadion een belangrijk onderdeel blijven van de lokale gemeenschap en een toeristische trekpleister voor bezoekers van over de hele wereld.


Asia Cup 2023 wedstrijden om naar te kijken in Het Al Thumama Stadium: 

 • 17 januari 2024: Libanon - China (0-0)
 • 14 januari 2024: Japan - Vietnam (4-2)
 • 20 januari 2024: Jordanië - Zuid-Korea (2-2)
 • 24 januari 2024: Japan - Indonesië (3-1)
 • 31 januari 2024: Bahrein - Japan (1-3)
 • 7 februari 2024: Iran - Qatar (2-3)


Abdullah bin Nasser bin Khalifa Stadium (10.000)

Abdullah bin Nasser bin Khalifa Stadium : Thuisbasis van ambitie en lokale helden. Verscholen in de wijk Duhail, Qatar, staat het Abdullah Bin Khalifah Stadium, ook wel bekend als Al-Duhail Stadium. Dit stadion, met een capaciteit van 10.000 toeschouwers, is wellicht niet zo groots als zijn WK-broertjes, maar speelt desalniettemin een cruciale rol in de Qatarese voetbalwereld.

Een Stadion met een Rijk Verleden:

 • Relatief nieuw: Geopend in 2013, is het Abdullah Bin Khalifa Stadium een van de nieuwste stadions in Qatar.
 • Thuisbasis van Al-Duhail SC: Sinds de opening is het stadion de thuisbasis van de voetbalclub Al-Duhail SC, een ambitieuze club die is ontstaan uit de fusie van twee voormalige clubs: Lekhwiya en El Jaish.
 • Historische momenten: Het stadion heeft talloze nationale wedstrijden en belangrijke bekerfinales gehuisvest. In 2016 was het zelfs het decor voor de finale van het Aziatisch kampioenschap onder 23.

Compact maar sfeervol:

 • Intieme sfeer: Met een capaciteit van 12.000 toeschouwers zorgt het Abdullah Bin Khalifah Stadium voor een intieme en gemoedelijke sfeer tijdens wedstrijden.
 • Modern ontwerp: Het stadion heeft een strak en modern ontwerp met comfortabele zitplaatsen en uitstekende faciliteiten.
 • Geliefd door lokale fans: Het stadion is geliefd onder lokale fans die hun favoriete team, Al-Duhail SC, aanmoedigen in een vertrouwde omgeving.

Meer dan alleen voetbal:

 • Duurzaam gebouwd: Het Abdullah Bin Khalifah Stadium is gebouwd met duurzame materialen en technologieën.
 • Trainingen en wedstrijden op hoog niveau: Naast thuiswedstrijden van Al-Duhail SC, wordt het stadion ook gebruikt voor trainingen van andere Qatarese clubs en teams.
 • Toekomstgerichte ambities: Het Abdullah Bin Khalifa Stadium zal naar verwachting een belangrijke rol blijven spelen in de ontwikkeling van Qatarese voetballers en de lokale voetbalcultuur.

Een onmisbare locatie:

Hoewel het Abdullah Bin Khalifah Stadium misschien niet zo bekend is als de andere WK-stadions in Qatar, is het een onmisbare locatie voor iedereen die geïnteresseerd is in de lokale Qatarese voetbalwereld. Het is een stadion waar ambitie en passie voor voetbal samenkomen om een unieke sfeer te creëren.


Asia Cup 2023 wedstrijden om naar te kijken in het Abdullah Bin Khalifah Stadium: 

 • 13 januari 2024: China - Tadzjikistan (0-0)
 • 16 januari 2024: Thailand - Kirgizië (2-0)
 • 19 januari 2024: Vietnam - Indonesië (0-1)
 • 21 januari 2024: Oman - Thailand (0-0)
 • 23 januari 2024: Hongkong - Palestina (0-3)
 • 5 januari 2024: Kirgizië - Oman (1-1)
 • 31 januari 2024: Iran - Syrië (1-1 (n.v.)