Khalifa International Stadium

Qatar

1976

Opgericht in:

40.000

Stadion Capaciteit:

Qatarees voetbalelftal

Thuis van:

Khalifa International Stadium

Het Khalifa International Stadium is sinds 1976 het belangrijkste stadion van Qatar. Het stadion werd gebouwd om te dienen als locatie voor de Gulf Cup van 1976 die plaatsvond in Qatar en aanvankelijk 20.000 toeschouwers.

In de jaren is het stadion verschillende keren gemoderniseerd waaronder voor de 2006 Asian Games, met een capaciteit tot 40.000. In 2011 organiseerde Khalifa International Stadium meerdere wedstrijden, waaronder de finale tussen Japan en Australië tijdens de Asian Cup 2011.

Het Khalifa International Stadium is de standaardlocatie voor het nationale team van Qatar en organiseert ook af en toe internationale vriendschappelijke wedstrijden van andere teams, zoals en Brazilië Toen Qatar in 2010 het WK 2022 won, werd het Khalifa International Stadium natuurlijk voorgesteld als een van de speellocaties, hoewel een uitgebreide upgrade nodig was.

Toen Qatar te horen kreeg dat ze het WK 2022 mochten organiseren, werd het Khalifa International Stadium natuurlijk voorgesteld als een van de speellocaties, hoewel een uitgebreide upgrade nodig was.

Khalifa International Stadium is gelegen in het westen van Doha, op ongeveer 10 kilometer van het centrum van Doha en 18 kilometer van de ontwikkeling van The Pearl verder naar het noorden. Het stadion is bereikbaar met de metro. Station Sports City is een van de onlangs geopende Gold-lijnen die door het centrum van Doha loopt.

Highlights van Khalifa International Stadium

prijzen

Prijzen van Qatarees voetbalelftal

  • 1x AFC Asian Cup (2019)

Ook Khalifa International Stadium bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

Een rondleiding in Khalifa International Stadium

Er is op dit moment nog geen rondleiding beschikbaar in Khalifa International Stadium.

Capaciteit van Khalifa International Stadium


Het stadion werd gebouwd om te dienen als locatie voor de Gulf Cup van 1976 die plaatsvond in Qatar en aanvankelijk 20.000 toeschouwers. In de jaren is het stadion verschillende keren gemoderniseerd waaronder voor de 2006 Asian Games, met een capaciteit tot 40.000.

Plattegrond Khalifa International Stadium

Hier staat een plattegrond van het Khalifa International Stadium met alle vakken.