Al Janoub Stadium

Qatar
2019

Opgericht in:

40.000

Stadion Capaciteit:

Al-Wakrah SC

Thuis van:

Al Janoub Stadium

Al Janoub Stadium, ook bekend als Al Wakrah Stadium, is een nieuw stadion in de stad Al Wakrah, bedoeld om te dienen als een van de locaties voor het WK 2022 in Qatar.

Het stadion maakt deel uit van Qatar's poging om het WK te organiseren, dat uiteindelijk in 2013 werd voorgesteld. In 2014 begonnen de eerste voorbereidingen om het terrein bouwrijp te maken, maar de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden begonnen pas in 2016.

Het stadion zou in het laatste kwartaal van 2018 klaar zijn, maar dat werd door meerdere vertragingen verschoven naar 2019. Het Al Janoub Stadion is op 16 mei 2019 officieel geopend met een wedstrijd tussen Al-Duhail en Al-Sadd.


Het Al Janoub-stadion is ontworpen door Zaha Hadid Architects. Het ontwerp is geïnspireerd op de romp van de traditionele dhow-parelvissersboot, wat verder wordt weerspiegeld in het gebruik van hout en traditionele materialen. Het symmetrische dak bestaande uit drie schalen is het onderscheidende kenmerk. Nadat het ontwerp was uitgebracht, begonnen mensen al snel de gelijkenis van het dak met vrouwelijke geslachtsdelen op te merken, maar Zaha Hadid ontkende elke vergelijking.


Al Wakrah ligt iets meer dan 10 kilometer ten zuiden van Doha aan de kust van de Perzische Golf. De afstand tot het centrum van Doha en The Corniche is iets meer dan 20 kilometer. De rode metrolijn verbindt Doha met Al Wakrah, hoewel de lijn momenteel stopt bij het binnenkomen van de stad, terwijl het stadion nog 5 kilometer verder ligt.

Highlights van Al Janoub Stadium


prijzen

Prijzen van Al-Wakrah SC

  • 2x Landskampioen (1999, 2001)

Ook Al Janoub Stadium bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

Een rondleiding in Al Janoub StadiumEr is op dit moment nog geen rondleiding beschikbaar in het Al Janoub Stadium.Capaciteit van Al Janoub Stadium

Het stadion werd oorspronkelijk gebouwd met een capaciteit van 40.000 toeschouwers. Na het WK wordt de tweede ring van het stadion afgebroken en wordt de capaciteit teruggebracht tot 20.000.

Plattegrond Al Janoub Stadium

Hier staat een plattegrond van het Al Janoub Stadium met alle vakken.