Al Thumama Stadium

Qatar
2021

Opgericht in:

40.000

Stadion Capaciteit:

Al Thumama Stadium

Thuis van:

Al Thumama Stadium

Het Al Thumama stadium is een voetbalstadion in Doha, een stad in Qatar, dat wordt gebouwd voor het wereldkampioenschap voetbal in 2022.

Het stadion heeft een capaciteit 40.000 toeschouwers. Het plan is dat het aantal plaatsen voor toeschouwers na het wereldkampioenschap wordt teruggebracht tot 20.000. Het stadion is vernoemd naar een lokale boom, de al Thumamaboom. Het stadion is ontworpen door Ibrahim Jaidah en heeft de vorm van een Taqiyah, dat is een traditionele hoed die veel in Islamitische landen wordt gedragen.

De eerste opening van het stadion was op 22 oktober 2021 toen werd de finale gespeeld van de Amir Cup.  

Al Thumama Stadium bevindt zich in Zuid-Doha, ongeveer 7 kilometer ten zuiden van het centrum van Doha. Het stadion ligt niet dicht bij een metrostation, dus neem een taxi, een lokale bus of gebruik speciale shuttle-arrangementen voor het evenement. Als je de bus neemt, neem dan bus 10 vanaf Al Ghanim busstation bij Souq Waqif. Het stadion bevindt zich bijna aan het einde van de bushalte Al Thumama 7. Van de 2022 World Cup-stadions is het Al Thumama stadium een van de dichtstbijzijnde luchthavens van Hamad International Airport.

Ook Al Thumama Stadium bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

Een rondleiding in Al Thumama StadiumEr is op dit moment nog geen rondleiding beschikbaar in Al Thumama Stadium.Capaciteit van Al Thumama Stadium


Het stadion heeft een capaciteit 40.000 toeschouwers. Het plan is dat het aantal plaatsen voor toeschouwers na het wereldkampioenschap wordt teruggebracht tot 20.000.Plattegrond Al Thumama Stadium

Hier staat een plattegrond van de Al Thumama Stadium met alle vakken.