Education City Stadium 

Qatar
2020

Opgericht in:

40.000

Stadion Capaciteit:

Qatar

Thuis van:

Education City Stadium 

Het Education Citystadion is een multifunctioneel stadion in Ar Rayyan in Qatar. Het stadion heeft een bijnaam genaamd Jewel of the Desert. Toen het stadion werd geopend, was de capaciteit 40.000 toeschouwers. Na het WK 2022 zal de capaciteit ongeveer 25.000 toeschouwers zijn. De bedoeling is dat een deel van de zitplekken wordt gedoneerd aan ontwikkelingslanden.

De bouw van het stadion begon in 2016. Uiteindelijk had de bouw van het stadion enige vertraging opgelopen en daardoor was de opening later dan gepland, namelijk op 15 juni 2020.


Omdat de opening werd uitgesteld kon ook de finale van het wereldkampioenschap voetbal voor clubs 2019 niet in dit stadion gespeeld worden. Die finale verhuisde daarom naar het Khalifa Internationaal Stadion. Op 3 september 2020 werd de eerste officiële wedstrijd werd gespeeld ind dit stadion. Al-Sadd speelde tegen Al Kharaitiyat SC. In 2021 vond in dit stadion de finale van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs van 2020 plaats. In de finale versloeg het Duitse FC Bayern München de Mexicaanse Tigres UANL met 1-0. Naast deze finale werden er nog drie wedstrijden in het stadion gespeeld.


 Education City Stadium bevindt zich op het Education Citycomplex. Het stadion ligt in het oostelijke deel van het grote gebied, er is een lokale tramverbinding om jezelf snel te vervoeren. Education City ligt in het noordwesten van Al Rayyan op ongeveer 14 kilometer van het centrum van Doha. Het stadion is te bereiken met de metro. Station Education City ligt op korte loopafstand van het stadion.

Ook Education City Stadium bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

Een rondleiding in Education City Stadium 


Er is op dit moment nog geen rondleiding beschikbaar in Education City Stadium. 

Capaciteit van Education City Stadium 


De capaciteit van het stadion is nu 40.000 toeschouwers. Na het WK 2022 zal de capaciteit ongeveer 25.000 toeschouwers zijn in het Education City Stadium. 

Plattegrond Education City Stadium 


Hier staat een plattegrond van het Education City Stadium met alle vakken.