Al Bayt Stadium

Qatar
2021

Opgericht in:

60.000

Stadion Capaciteit:

Al Bayt Stadium

Thuis van:

Al Bayt stadium

Het Al Bayt Stadium is een multifunctioneel stadion in de Qatarese stad Al Khawr. Het stadion is naar deze plaats ook wel bekend als Al Khor Stadium. Voetbalclub Al-Khor moet uiteindelijk in het stadion gaan spelen. De bouwplannen voor het stadion dateren uit 2014. De bouw zelf begon in 2015 en is een van de eerste stadions die gebouwd zijn voor de FIFA Wereldbeker van 2022


inmiddels hebben we al een aantal WK wedstrijden gespeeld in dit stadion waaronder de wedstrijd Nederland - Qatar. De uitslag van deze wedstrijd is 2-0 (goals van Cody Gakpo en Frenkie de Jong).


Het Al Bayt-stadion is in aanbouw aan de zuidoostelijke rand van de stad Al Khor City in de Perzische Golf, ongeveer 40 kilometer ten noorden van Doha. Ongeveer 4 km van het centrum van Al Khor. Het stadion maakt deel uit van een nieuwe ontwikkeling met een winkelcentrum, park en ziekenhuis.

Het stadion zou in 2018 open gaan, maar liep vertraging op. Het stadion lijkt op een bedoeïenentent, verwijzend naar de bedoeïenen die in het gebied wonen en vaak in die tenten wonen. De gebruikte kleuren zijn wit, rood en zwart. De naam van het stadion verwijst ook naar deze tent, Bayt Al Sha'ar. Het dak van het stadion is zo geconstrueerd dat het in 20 minuten gesloten kan worden.

Ook Al Bayt Stadium bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

Een rondleiding in Al Bayt stadium


Er is op dit moment nog geen rondleiding beschikbaar in Al Bayt Stadium.

Capaciteit van Al Bayt Stadium


Het stadion biedt plaats aan 60.000 toeschouwers tijdens de Wereldkampioenschappen. Na het WK wordt dat aantal teruggebracht tot 32.000 stadionplekken.Plattegrond van het Al Bayt Stadium


Hier staat een plattegrond van het Al Bayt Stadium met alle vakken.