Nieuw stadion Atletico Madrid
07 oktober 2016 
1 min. leestijd

Nieuw stadion Atletico Madrid

Het nieuwe stadion van Atletico Madrid zal worden geopend in het jaar 2017. Het stadion zal een capaciteit hebben van 70.000 toeschouwers. Het huidige Estadio Vicente Calderon zal vervangen worden door dat moderne stadion. Het Estadio Vicente Calderon kan door de ligging (rivier aan de ene kant en snelweg aan de andere kant) niet verder uitbreiden om te voldoen aan de vraag van Atletico Madrid.

Binnenkant Nieuw stadion Atletico MadridIn 2011 werden de concrete plannen gepresenteerd voor het nieuw te bouwen stadion. Daarbij werd ook rekening gehouden om Madrid als speelstad voor de Olympische spelen in te schrijven waar het uiteindelijk niet van gekomen is. Wanneer dit het geval zou zijn zal de eerste ring (tijdelijk) plaats kunnen maken voor de atletiekbaan. Dit omdat de eerste ring zoals het in een echt voetbalstadion hoort dicht op het veld zit.

Het nieuwe stadion wordt gebouwd op een oud atletiek stadion genaamd Estadio La Peineta die de beschikking heeft over een grote betonnen tribune. Deze tribune is meegenomen in het ontwerp van het nieuwe stadion. Het nieuwe stadion gaat ongeveer € 200.000.000,- kosten. Deze kosten worden gefinancieerd doordat er nieuwe ontwikkelingen komen op de huidige plaats van het stadion. Atletico Madrid zal als enige eigenaar zijn van het stadion en dit dus niet hoeven te delen.

De planning was om het stadion in 2015 te openen maar dat is niet gelukt doordat er veel vertraging in het traject is gekomen. Dit heeft met name te maken met het afwijzen van Madrid als stad voor de Olympische Spelen en hierdoor het financieel niet meer te realiseren viel. Buitenkant Nieuw stadion Atletico Madrid

Over de schrijver
Reactie plaatsen