White Hart Lane


White Hart Lane - Tottenham hotspur - Londen

Algemene informatie over White Hart Lane

White Hart Lane is het voetbalstadion van Tottenham Hotspur en is één van de 12 voetbalstadions in Londen. Het stadion van Tottenham is een van de bekendere voetbaltempels uit Engeland en dit komt mede door zijn geweldige sfeer. Op dit moment zijn er plannen om op de huidige plek een nieuw stadion te bouwen of om een nieuw stadion te bouwen in de wijk Haringey. De grootste score in dit stadion was de FA Cup wedstrijd tussen Tottenham Hotspur – Crewe en eindigde in 13-2.

Capaciteit White Hart lane

De capactiteit van het stadion van Tottenham Hotspur is 36.240. Vroeger konden er meer dan 75.000 toeschouwers in maar dit is minder geworden door veiligheidsaanpassingen en met het moderniseren van het stadion. De tribunes hebben alleen een naam en luisteren naar de namen:

  • Paxton Road – Noord – 10.086 zitplaatsen
  • Park Lane – Zuid – 8.633 zitplaatsen
  • Worcester Avenue – Oost – 10.691 zitplaatsen
  • High Road – West – 6.890 zitplaatsen

Uitvak

Het uitvak van Tottenham Hotspur biedt plaats aan 3.000 toeschouwers van de bezoekende club. Het uitvak bevindt zich in de Zuid-West hoek van het stadion.

Rondleiding White Hart Lane

De rondleiding door het stadion van Tottenham Hotspur wordt ook wel gezien als “een geweldige dag uit in Londen met de familie”. De rondleiding duurt ongeveer 105 minuten en leidt je langs de kleedkamers, door de spelerstunnel en op het veld. De rondleiding wordt 2 keer per dag gehouden waarvan 1 in de ochtend en 1 in de middag van maandag tot en met vrijdag. In het weekend wanneer er geen wedstrijden worden gespeeld zal dit vaker zijn. De kosten voor een rondleiding zijn € 24,- (volwassene) en € 11,- (kinderen).