Stade du Pays de CharleroiAlgemene informatie over het Stade du Pays de Charleroi

Stade du Pays de Charleroi is het voetbalstadion van Sporting Charleroi. Het stadion is gebouwd in 1939 en heeft meerdere uitbreidingen en inkrimpingen gekend. Vroeger heette het stadion Stade de Mambourg maar in 1999 is de stadionnaam aangepast voor het EK 2000 in de huidige naam. Het stadion heeft als bijnaam Mambourg vernoemd naar de steenkolenmijn in de buurt van het stadion. Het stadion heeft veel problemen gekend met overlast bij de omwonende waardoor er veel aangepast moest worden aan het stadion. Wat bleek is dat er nooit een bouwvergunning aangevraagd was voor de tweede ring van de tribunes 2, 3 en 4. Hierdoor zijn deze ringen afgebroken en is er een nieuwe dak geplaatst op het stadion.


Capaciteit Stade du Pays de Charleroi

Het stadion van Sporting Charleroi biedt nu plaats aan 14.000 toeschouwers. Tijdens het EK 2000 bood het plaats aan 30.000 wat direct na het toernooi al terug gebracht werd naar 26.000. Doordat de bouwvergunning van de tribunes 2, 3 en 4 niet aangevraagd was moest de 2e ring op de tribunes ontmanteld worden. Hierdoor daalde de capaciteit naar 14.000 plaatsen.

Uitvak

Het uitvak bevindt zich in de vakken Q1 en Q2 of N1 en N2. Hiermee biedt het uitvak plaats aan ongeveer 1400 toeschouwers van de bezoekende ploeg.


Rondleiding Stade du Pays de Charleroi

Er is op dit moment geen informatie beschikbaar of het mogelijk is om een rondleiding te boeken in het stadion van Sporting Charleroi. Wanneer er meer informatie beschikbaar komt over de rondleiding zal de informatie aangepast worden. Het is altijd mogelijk om deze informatie in een reactie te plaatsen onderaan de pagina.


RWDM Brussels FC

Prijzen van Sporting Charleroi

Geen prijzen

Nederlanders bij Sporting Charleroi

  • Chris Dekker

Stade du Pays de Charleroi bereiken

Adres Stade du Pays de Charleroi

Boulevard Zoé Drion 19
6000 Charleroi, België


Plattegrond Stade du Pays de Charleroi

Hieronder staat een plattegrond van het Stade du Pays de Charleroi met alle vakken.

Plattegrond Stade du Pays de Charleroi


Belangrijke gebeurtenissen in het Stade du Pays de Charleroi

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.