Schwarzwald Stadion - SC Freiburg

Schwarzwald Stadion

Freiburg, Duitsland

1953

Opgericht in:

24.000

Stadion Capaciteit:

SC Freiburg

Thuis van:

sc-freiburg-logo

Schwarzwald Stadion

Het Schwarzwald-Stadion is een voetbalstadion waarin Bundesliga-club SC Freiburg haar thuiswedstrijden speelt. Het stadion heeft sinds de opening in 1953 verschillende namen gehad. Het stadion heeft tot 2004 de naam Dreisamstadion gedragen. Daarna heette het stadion het Badenova-Stadion en het Mage Solar Stadion. Ook heeft het stadion voor een korte periode het Stadion an der Schwarzwaldstraße geheten. Sinds 2014 heeft het stadion de huidige naam.

Highlights van SC Freiburg

prijzen

Prijzen van SC Freiburg

  • 4x Kampioen 2. Bundeslgia (1993, 2003, 2009, 2016)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij SC Freiburg

Ellery Cairo en Harry Decheiver

Ook het Schwarzwald Stadion bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

schwarzwald-stadion

Capaciteit van Schwarzwald Stadion

Het stadion bereikte haar huidige omvang van 24.000 plaatsen in 1999. In 1999 zijn de laatste aanpassingen aan het stadion gedaan. Destijds zijn de noordelijke en zuidelijke tribunes uitgebreid en gerenoveerd. De tribune aan de noordzijde biedt plaats aan 6.000 toeschouwers. De oosttribune heeft 7.000 zitplaatsen. Beide tribunes zijn overdekt. Vlak naast het veld aan de oostkant van het stadion is ruimte voor toeschouwers met een fysieke beperking.

 

In het stadion is er plaats voor 24.000 toeschouwers. Voor 14.000 toeschouwers zijn er zitjes en voor 10.000 toeschouwers zijn er staanplaatsen. Vanwege een klagende buurtbewoners zijn plannen om het stadion uit te breiden geannuleerd. Plannen voor de bouw van een nieuw stadion heeft de club nog wel. 

 

Opvallend genoeg voldoet het stadion niet meer aan de UEFA-richtlijnen omdat het veld is 4,5 meter te kort is. Dit betekent dat SC Freiburg speciale toestemming nodig heeft om Europese wedstrijdwedstrijden buiten de kwalificatiefase in het stadion te spelen.

 

Het stadion doet denken aan sommige Engelse stadions. Het stadion bestaat uit vier verschillende tribunes, afkomstig uit vier verschillende perioden. Dit geeft het stadion absoluut een uniek karakter. Naast de fantastische sfeer worden de supporters die zitten aan de kant van de weg getrakteerd op een spectaculair uitzicht over het Zwarte Woud.

uitvak-schwarzwald-tadion

Uitvak van Schwarzwald Stadion

Het uitvak vindt plaats in de Zuid West hoek van het stadion. Het is niet bekend hoe groot het uitvak is.

© Uitvak Liverpool F.C. - The League Project
plattegrond-schwarzwald-stadion

Plattegrond Schwarzwald Stadion

Hiernaast staat een plattegrond van het Schwarzwald Stadion met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

Als u met de auto vanaf de snelweg A5 komt, neemt u afrit Freiburg-Mitte. Volg de B31 in oostelijke richting en de borden naar Ebnet, Littenweiler en Stadien. Neem niet de tunnel B31 maar houd links aan en sla de Schwarzwaldstraße in, waarna het stadion aan uw linkerhand verschijnt.


Vanaf het centraal station of de oude stad kan men tram 1 nemen om bij het stadion te komen. Neem de tram richting Stadion of Littenweiler en stap uit bij halte Römerhof.