Schwarzwald Stadion

Freiburg, Duitsland

1953

Bouwjaar

24.000

Stadion Capaciteit: 

SC Freiburg

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Schwarzwald Stadion

Het Schwarzwald-Stadion is een voetbalstadion waarin Bundesliga-club SC Freiburg haar thuiswedstrijden speelt. Het stadion heeft sinds de opening in 1953 verschillende namen gehad. Het stadion heeft tot 2004 de naam Dreisamstadion gedragen. Daarna heette het stadion het Badenova-Stadion en het Mage Solar Stadion. Ook heeft het stadion voor een korte periode het Stadion an der Schwarzwaldstraße geheten. Sinds 2014 heeft het stadion de huidige naam.

Prijzen van SC Freiburg

  • 4x Kampioen 2. Bundeslgia (1993, 2003, 2009, 2016)

Nederlandse voetbalspelers bij SC Freiburg

Ellery Cairo en Harry Decheiver

Tickets

SC Freiburg bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar SC Freiburg?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Schwarzwald Stadion

Op dit moment worden er geen rondleiding aangeboden in het stadion. Mocht hierin verandering komen dan zullen wij u hier over informeren.

Capaciteit van Schwarzwald Stadion

Het stadion bereikte haar huidige omvang van 24.000 plaatsen in 1999. In 1999 zijn de laatste aanpassingen aan het stadion gedaan. Destijds zijn de noordelijke en zuidelijke tribunes uitgebreid en gerenoveerd. De tribune aan de noordzijde biedt plaats aan 6.000 toeschouwers. De oosttribune heeft 7.000 zitplaatsen. Beide tribunes zijn overdekt. Vlak naast het veld aan de oostkant van het stadion is ruimte voor toeschouwers met een fysieke beperking.

 

In het stadion is er plaats voor 24.000 toeschouwers. Voor 14.000 toeschouwers zijn er zitjes en voor 10.000 toeschouwers zijn er staanplaatsen. Vanwege een klagende buurtbewoners zijn plannen om het stadion uit te breiden geannuleerd. Plannen voor de bouw van een nieuw stadion heeft de club nog wel. 

 

Opvallend genoeg voldoet het stadion niet meer aan de UEFA-richtlijnen omdat het veld is 4,5 meter te kort is. Dit betekent dat SC Freiburg speciale toestemming nodig heeft om Europese wedstrijdwedstrijden buiten de kwalificatiefase in het stadion te spelen.

 

Het stadion doet denken aan sommige Engelse stadions. Het stadion bestaat uit vier verschillende tribunes, afkomstig uit vier verschillende perioden. Dit geeft het stadion absoluut een uniek karakter. Naast de fantastische sfeer worden de supporters die zitten aan de kant van de weg getrakteerd op een spectaculair uitzicht over het Zwarte Woud.

Uitvak van Schwarzwald Stadion

Het uitvak vindt plaats in de Zuid West hoek van het stadion.


De capaciteit voor het uitvak is rond de 3000 - 4000 mensen.


Plattegrond Schwarzwald Stadion

Hiernaast staat een plattegrond van het Schwarzwald Stadion met alle vakken.

OV

De Johan Cruijff ArenA, het thuisstadion van Ajax in Amsterdam, is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Hier zijn enkele opties voor het reizen naar de Johan Cruijff ArenA:

1. Trein: De meest handige manier om naar de Johan Cruijff ArenA te reizen, is met de trein. Het stadion heeft een eigen treinstation, genaamd "Station Amsterdam Bijlmer ArenA," dat zich direct naast het stadion bevindt. Dit station is bereikbaar met treinen vanuit Amsterdam Centraal Station en andere belangrijke treinstations in Nederland. Het is een korte wandeling van het station naar het stadion.

2. Metro: Je kunt ook de metro nemen naar de Johan Cruijff ArenA. Het stadion heeft een metrostation met dezelfde naam, "Amsterdam Bijlmer ArenA," dat wordt bediend door metrolijnen 54 (Gein) en 50 (Isolatorweg). Deze metrolijnen verbinden verschillende delen van Amsterdam met het stadion.

3. Bus: Verschillende buslijnen stoppen in de buurt van de Johan Cruijff ArenA. Je kunt de actuele busroutes en -schema's controleren op de website van het lokale vervoersbedrijf, zoals GVB.

4. Tram: Hoewel er geen directe tramlijnen naar het stadion gaan, zijn er tramhaltes in de buurt van het metrostation Bijlmer ArenA, waardoor trams een secundaire optie zijn voor vervoer.

Hotels in de buurt

Hier zijn de top 5 hotels in de buurt van de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam:

Holiday Inn Amsterdam - Arena Towers: Dit moderne hotel ligt op slechts een steenworp afstand van de Johan Cruijff ArenA en biedt comfortabele kamers en uitstekende voorzieningen. Het is een populaire keuze voor voetbalfans en concertgangers.

Courtyard by Marriott Amsterdam Arena Atlas: Dit hotel bevindt zich ook op loopafstand van het stadion en biedt stijlvolle kamers en een terras met een prachtig uitzicht op de omgeving.

Hampton by Hilton Amsterdam Arena Boulevard: Gelegen aan de Arena Boulevard, biedt dit hotel moderne kamers en een gunstige locatie voor stadionbezoekers. Het heeft ook een gratis ontbijt.

Fletcher Hotel Amsterdam: Dit moderne hotel ligt iets verder van het stadion, maar het is nog steeds gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het biedt stijlvolle kamers en een prachtig uitzicht op Amsterdam.

Hampshire Hotel - Amsterdam ArenA: Dit hotel ligt op korte afstand van de Johan Cruijff ArenA en biedt comfortabele accommodaties en een gezellige bar. Het is een goede keuze voor fans die het stadion willen bezoeken.

Deze hotels bieden verschillende prijsklassen en voorzieningen, zodat je een optie kunt kiezen die het beste bij jouw behoeften en budget past. Het is raadzaam om van tevoren te reserveren, vooral op wedstrijddagen of tijdens grote evenementen, omdat de vraag naar accommodatie in de buurt van de Johan Cruijff ArenA hoog kan zijn.