De top tien beste voetbalspelers aller tijden!
29 augustus 2022 
3 min. leestijd

De top tien beste voetbalspelers aller tijden!

Over de hele wereld wordt voetbal gespeeld. Iedereen kent het spelletje, de bal passen en zo snel mogelijk in het doel schieten. Door de jaren heen hebben wij, onze ouders, of opa en oma's zelf legende voetballers meegemaakt. Sommige hebben het voetbal helemaal verandert. Daarom hier een lijst over de top 10 beste spelers aller tijden.

10: Roberto Baggio (Italië)

Zijn moves, techniek en spel waren heerlijk om te zien. Het WK 1990 was zijn eerste deelname aan het toernooi. Italië wist zich net niet te plaatsen voor de finale, vanwege de uitschakeling door Argentinië. Daarnaast had hij een kenmerkend uiterlijk, met name door zijn lange paardenstaart, waarbij hij gelijk uniek was. Roberto is nooit wereldkampioen geworden. Op het WK 1994 miste hij in de finale tegen Brazilië de penalty van zijn leven. Verder heeft hij in 1993 de ballon dor gekregen als beste voetballer van het jaar.

9: Marco Van Basten (Nederland)

Een van de beste nummer negen die goed kon afmaken, doormiddel van omhalen of een kopbal. Ook op het EK 1988 werd hij Europees kampioen door zijn onmogelijke volley die hij op een fraaie manier in het net schoot. Verder werd hij als speler ook gewaardeerd in Milaan, waarbij hij met AC Milan prijzen pakte en nog drie keer voetballer van het jaar werd.

8: Ronaldinhio (Brazilië)

Als een arme jongen van Porto Alegre wist hij zijn doorzettingsvermogen te hebben met name zijn mentaliteit. als voetballer van het jaar in 2005 won hij ook de Champions league en het WK van 2002 met een uitblinkend elftal.

7: Cristiano Ronaldo (Portugal)

Cristiano Ronaldo werd al op vroege leeftijd ontdekt door scouts. Hierdoor mocht hij al mee debuteren bij de Portugese club Sporting CP. Al gauw zagen coaches als Alex Fergueson potentie in hem om hem te kopen naar Manchester United. daar heeft hij zich pas ontwikkelt en werd hij een van de beste dribbelaar ooit. wat hij met een bal kon was ongelofelijk.!

6: Lionel Messi (Argentinië)

Het bijzondere van Lionel Messi is dat hij sinds de jeugdopleiding van FC Barcelona nooit meer naar een andere club is gegaan, maar dat veranderde toen hij in 2021 naar Paris Saint Germain ging vanwege hij te duur was daar. Messi heeft een wilskracht en wil nooit verliezen, ook kon hij vijf mensen passeren zonder de bal te verliezen en dan nog scoren ook. Messi heeft zeven maal de Ballon dor gewonnen meer dan Cristiano Ronaldo.

5: Ronaldo (Brazilië)

Wist jij dat een van de beste spitsen ooit bij PSV is begonnen? nee zou je denken, maar bij Ronaldo dus wel sinds 1996 kwam hij dus naar Eindhoven om nog in de eredivisie te spelen. Hij heeft een mooie carriére behaald door overal te spelen bij Barcelona en Madrid tot bij de serie A. Ronaldo is twee keer wereldkampioen geworden wat als speler he, beter heeft gemaakt.

4: Zinedine Zidane (Frankrijk)

Als bijnaam kreeg hij woorden als wetenschapper of ZIZOU, was hij echt de spelmaker van het veld. Hij werd in 1998 wereldkampioen met het Franse elftal, waarbij gelijk opviel aan zijn dreigende uiterlijk. in 2006 was het einde van zijn tijdperk waarbij hij Marco materatz5zi een kopstoot gaf in de WK finale. dit had zijn tweede prijs kunnen worden, maar voor een speler die het woord angst niet kenden is hij een van deze beste voetballers.

3: Johan Cruijff (Nederland)

Johan werd geboren in Betondorp in Amsterdam. op jonge video's wordt hij al gespot met een bal en dit ontwikkelt zich verder. in 1964 debuteert hij voor Ajax en in de jaren 70 weten ze ook drie maal de Europacup 1 te pakken. in 1974 staat hij met Nederland in de finale tegen Duitsland. Deze verliest hij helaas door een 2-1 nederlaag. Al gauw wordt er gesproken dat hij de beste speler was van het WK en dat oranje het totale voetbal speelde. Cruijff won nog drie maal de ballon dor en is de speler die het voetbal door de jaren heen heeft veranderd.

2: Diego Maradonna (Argentinië)

Maradonna viel gelijk op door zijn zwarte krullen. zijn spel was ongelofelijk in de jaren 80. hij werd pas echt bekend door het WK te winnen in 1986. Het meeste besproken verhaal gaat over die goal tegen Engeland met de hand van god. Het zou hands zijn geweest, maar de scheids zag niks. Eind jaren 80 ging hij bij Napoli spelen, waardoor de Italianen dol op hem waren. zijn einde liep niet goed af, vanwege hij veel drugs gebruikte en drank, waardoor het in 2020 met het coronavirus hem fataal is geworden.

1: Pele (Brazilië)

Hij won drie keer het WK in 1958, 1962 en 1970. Het bijzondere van deze speler was dat hij meer dan 1200 keer heeft gescoord. Dat is meer dan Messi en Ronaldo. In 1958 wist hij als jongste deelnemer van zeventien het toernooi te winnen. Hierdoor werd hij al beschouwd als een van de beste. Pele heeft nooit een award gekregen voor beste speler en dit gelde ook voor Maradonna. Pele bleef altijd bij zijn club Santos spelen omdat ze hem graag daar wilde houden. wat niet gek is voor zo'n goede speler.
Over de schrijver
Milan
Door

Milan

op 18 Oct 2023

Messi op 6😂😂😂😂😂

Aiko
Door

Aiko

op 05 Nov 2023

Hahaha

Henk
Door

Henk

op 18 Nov 2023

Is toch niet serieus dit? Lol

senn
Door

senn

op 19 Dec 2023

wel

teye
Door

teye

op 26 Nov 2023

Cruijff moet op nr 1 Pele 2 en ik op 3

semsem
Door

semsem

op 19 Dec 2023

nummer 3? jij? hjb

MINI FINALS GAAN BEGINNEN
Door

MINI FINALS GAAN BEGINNEN

op 01 Dec 2023

BROER WAAROM NIET HAKIMI OFZ

sembroer
Door

sembroer

op 19 Dec 2023

ja echt he

Afgani gucci
Door

Afgani gucci

op 03 Mar 2024

Waarom niet lakaka🤪🙎‍♂️😝🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😏

henk
Door

henk

op 03 Apr 2024

ronaldinhio moet op 1 en neymar op 4

Reactie plaatsen