York Lions Stadium

Toronto, Canada

2015

Opgericht in:

4.000

Stadion Capaciteit:

York United FC

Thuis van:

York Lions Stadium

York Lions Stadium is een buitensportstadion op de Keele Campus van de York University in Toronto in de voormalige stad North York. Het is de thuisbasis van de York Lions, de varsity-teams van York University, de Toronto Arrows van Major League Rugby en York United van de Canadian Premier League. De faciliteit werd voornamelijk gebouwd voor de Pan-Amerikaanse en Parapan-Amerikaanse Spelen van 2015, waar het atletiekevenementen en de openingsceremonie organiseerde. In 2021 werd de atletiekbaan van het stadion verwijderd om het speeloppervlak voor voetbal uit te breiden.

Het stadion zou naar verwachting plaats bieden aan ongeveer 5.000 toeschouwers 3.000 permanent en 2.000 tijdelijk. Tijdens de spelen werden nog eens 7.500 tijdelijke zitplaatsen toegevoegd, waardoor de totale capaciteit op 12.500 kwam. De faciliteit kostte ongeveer 45,5 miljoen dollar, waarvan 34,9 miljoen dollar werd toegeschreven aan het ontwerp en de constructie en de rest voor bedrijfskosten.

Highlights van York United FC

Prijzen van York United FC

  1. York United FC heeft nog geen prijzen gewonnen.

Nederlanders bij York United FC

  1. Er hebben geen Nederlandse voetballers gespeeld voor York United FC.

Ook York Lions Stadium bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in York Lions Stadium

Er zijn geen rondleidingen beschikbaar in het York Lions Stadium. Wanneer deze wel worden gegeven vermelden wij dat meteen op deze webpagina.

Capaciteit van York Lions Stadium

Het stadion zou naar verwachting plaats bieden aan ongeveer 5.000 toeschouwers 3.000 permanent en 2.000 tijdelijk. Tijdens de spelen werden nog eens 7.500 tijdelijke zitplaatsen toegevoegd, waardoor de totale capaciteit op 12.500 kwam.

Uitvak van York Lions Stadium

Er zijn geen beelden en informatie beschikbaar over het uitvak in het York Lions Stadium. Wanneer wij hierover beschikken plaatsen wij dat meteen op deze webpagina.

Plattegrond van York Lions Stadium

Hiernaast staat een plattegrond van York Lions Stadium met alle vakken.