WWK Arena

Augsburg, Duitsland

2009

Opgericht in:

30.660

Stadion Capaciteit:

FC Augsburg

Thuis van:

fc-augsburg-logo

WWK Arena

De WWK Arena is het voetbalstadion van FC Augsburg. Het stadion is gebouwd in 2009 en heeft 45 miljoen euro gekost. In de korte tijd van het bestaan is WWK Arena nu de derde naam van het stadion. Hiervoor heette het stadion Impuls Arena (2009-2011) en SGL Arena (2011 - 2015). Door de vele naamswijzigingen wordt het stadion doorgaans gewoon de Augsburg Arena genoemd. In 2010 verzorgde het stadion ondermeer wedstrijden tijdens en het WK voetbal voor vrouwen onder de 20 en 2011 voor de vrouwen.

Het stadion is het eerste klimaat neutrale stadion in de wereld. De verwarming wordt verzorgd door 6 warmte pompen die tot 40 meter diep warmte uit de grond halen. Een bio gas installatie zorgt voor de energie in het stadion tijdens wedstrijden wanneer het systeem zwaarder belast wordt.

Highlights van FC Augsburg

prijzen

Prijzen van FC Augsburg

  1. Geen prijzen
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij FC Augsburg

Paul Verhaegh, Lorenzo Davids en Kees Kwakman

Ook het WWK Arena bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

Een rondleiding in FC Augsburg

Voor een mooi bedrag van €5,- biedt FC Augsburg zijn supporters een rondleiding door het stadion aan. Deze rondleiding brengt je op plekken zoals de kleedkamers, de persruimte en het veld.

wwk-arena

Capaciteit van WWK Arena

Het stadion van FC Augsburg biedt plaats aan 30.660 toeschouwers. Hiervan zijn 19.060 zitplaatsen en 11.030 staanplaatsen. De vorige plaatsen zijn verdeeld in de skyboxen. Tijdens Internationale wedstrijden wordt de capaciteit verkleind naar 28.367 zitplaatsen omdat hier staanplaatsen verboden zijn.

uitvak-wwk-arena

Uitvak van WWK Arena

Het uitvak vindt plaats in de Zuid West hoek van het stadion. Het is niet bekend hoe groot het uitvak is.

© Uitvak Liverpool F.C. - The League Project
plattegrond-wwk-arena

Plattegrond WWK Arena

Hiernaast staat een plattegrond van het WWK Arena met alle vakken.