Wildparkstadion

Karlsruhe , Duitsland

1955

Bouwjaar

29.699

Stadion Capaciteit: 

Karlsruher SC

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Wildparkstadion

Wildparkstadion is de thuis basis van Karlsruher SC. Het stadion beschikt over een capaciteit van 29.699. In 2006 waren er plannen voor renovatie van het stadion en in 2014 waren de plannen van de mat geblazen. in 2016 kwamen er weer plannen voor het vernieuwen van het stadion, deze keer zonder slag of stoot ging het in 2018 van start. in 2022 moet het helemaal klaar zijn. Er worden nog wel wedstrijden gespeeld/

Prijzen van Karlsruher SC

  1X GERMAN CHAMPION
  2X GERMAN CUP WINNER
  3X GERMAN 2. BUNDESLIGA CHAMPION
  1X GERMAN 3. LIGA CHAMPION
  3X LANDESPOKAL BADEN WINNER


Nederlandse voetbalspelers bij Karlsruher SC

 • Geen Nederlandse spelers of trainers
 • Tickets

  Karlsruher SC

  bezoeken?

  Koop vandaag nog je tickets!

  Voetbalreis naar

  Karlsruher SC?

  Koop vandaag nog je tickets!

  Een rondleiding in de Wildparkstadion

  De rondleiding in het stadion van Wildparkstadion kosten 3 euro. Schaf nu jouw kaarten aan voor de rondleiding door de Wildparkstadion

  Capaciteit van de Wildparkstadion

  Een Overzicht

  Het Wildparkstadion, gelegen in Karlsruhe, Duitsland, is de thuisbasis van Karlsruher SC. Dit stadion heeft verschillende kenmerken die het tot een opmerkelijke locatie maken voor voetbalfans en bezoekers:

  Capaciteit: Het stadion biedt plaats aan ongeveer 29.699 toeschouwers tijdens voetbalwedstrijden, waardoor het een sfeervolle en levendige omgeving biedt voor fans.

  Dug-outs: Het Wildparkstadion heeft dug-outs die geïntegreerd zijn in de tribunes, vergelijkbaar met sommige andere Europese stadions. Dit ontwerp zorgt ervoor dat coaches en spelers dicht bij de actie zijn, terwijl supporters vanaf de tribunes een prachtig uitzicht hebben op het veld.

  Fanatieke aanhang: Karlsruher SC heeft zijn eigen groep fanatieke supporters, bekend als [naam van de supportersgroep], die zich bevinden in specifieke vakken in het stadion. Deze supportersgroep staat bekend om hun passie en hun vermogen om een bruisende sfeer te creëren tijdens de wedstrijden.

  Uitvak: Voor de uitspelende teams is er een uitvak beschikbaar in het Wildparkstadion, gevestigd op de tweede ring. Bij Europese wedstrijden kan Karlsruher SC ook extra vakken beschikbaar stellen, zodat uitsupporters hun team fanatiek kunnen ondersteunen. In totaal is er ruimte voor ongeveer 1.600 toeschouwers in het uitvak.

  Uitvak van de Wildparkstadion

  Hier is het uitvak van het Wildparkstadion in Karlsruhe, Duitsland, te zien. Vanaf dit perspectief hebben fans en supporters van de uitspelende ploeg een prachtig uitzicht op het veld, wat zorgt voor een spannende voetbalbeleving.

  Het uitvak bestaat uit specifieke secties in het stadion, met ruimte voor ongeveer 1.600 toeschouwers. Bij wedstrijden met Europese deelname kan Karlsruher SC ook extra secties beschikbaar stellen, waardoor uitsupporters de mogelijkheid krijgen om hun team fanatiek te ondersteunen.

  Dit uitvak draagt bij aan de levendige voetbalsfeer in het Wildparkstadion en biedt fans van zowel de thuisclub als de uitspelende teams de kans om de opwinding van de wedstrijd te ervaren.

  Plattegrond wildparkstadion

  Hier staat een plattegrond van het wildparkstadion met alle vakken.

  OV


  Om met het openbaar vervoer naar het Wildparkstadion in Karlsruhe, Duitsland, te reizen, kun je de volgende stappen volgen:

  • Trein: De meest gebruikelijke manier om Karlsruhe te bereiken is per trein. Karlsruhe heeft uitstekende treinverbindingen met verschillende Duitse steden en andere Europese bestemmingen. Je kunt een trein nemen naar het centraal station van Karlsruhe, genaamd "Karlsruhe Hauptbahnhof."

  • Tram: Vanaf het centraal station (Hauptbahnhof) kun je tramlijn S2 nemen in de richting van "Höhreisen." Stap uit bij de halte "Kongresszentrum." Het Wildparkstadion ligt op loopafstand van deze halte.

  • Te voet: Vanaf de tramhalte "Kongresszentrum" is het ongeveer 10-15 minuten lopen naar het stadion. Volg gewoon de bewegwijzering of gebruik een kaart-app op je telefoon om de exacte route te bepalen.

  Hotels in de buurt

  Hier zijn vijf hotels in de buurt van het Wildparkstadion in Karlsruhe, Duitsland, gebaseerd op informatie tot 2021:

  1. Hotel am Tiergarten: Dit hotel ligt op korte afstand van het stadion en biedt comfortabele kamers en een restaurant.
  2. ACHAT Hotel Karlsruhe City: Gunstig gelegen nabij het stadscentrum en het stadion, dit hotel biedt moderne voorzieningen en comfortabele accommodaties.
  3. Hotel Novotel Karlsruhe City: Een stijlvol hotel in het hart van Karlsruhe, op korte afstand van het stadion.
  4. Hotel Kaiserhof: Dit charmante hotel biedt een gezellige en gastvrije sfeer en is handig gelegen voor stadionbezoekers.
  5. Leonardo Hotel Karlsruhe: Een eigentijds hotel met moderne voorzieningen, op korte afstand van het stadion.