Weserstadion

Hamburg, Duitsland

1909

Bouwjaar

42.800

Stadion Capaciteit: 

Werder Bremen

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Weserstadion

Het Weserstadion is de thuishaven van Werder Bremen en is gebouwd in 1909. Het stadion dankt zijn naam aan de rivier Weser waar het direct naast gelegen is. Het stadion beschikt nog over de traditionele lichtmasten die bij een voetbalstadion horen. Deze lichtmasten hebben 59 lampen per mast en zijn 61 meter hoog. Het stadion wordt zo nu en dan gebruikt voor het Duitse nationale elftal om zijn oefeninterlands te spelen.

Verbouwingen van het Weserstadion

Het stadion is meerdere keren gerenoveerd waaronder in 1963-1965, 1989, 2002, 2004 en tussen 2008-2011. De laatste verbouwing kosten maar liefst € 76 miljoen. De verbouwing in 2002 heeft er voor gezorgd dat de oude sintelbaan om het stadion verwijderd werd. 2 jaar later werden er een gebouw tegen het stadion aangebouwd waar nu kantoren gevestigd zijn.

De grote verbouwing van 2008 t/m 2011 hebben er voor gezorgd dat het stadion een stuk milieu vriendelijker werd door het plaatsen van de zonnepanelen op het dak. Er is ook ruimte gemaakt voor het plaatsen van een derde ring op het stadion. Deze heeft helaas nooit doorgang kunnen vinden door geld gebrek.

Prijzen van Werder Bremen

  • 4x Landstitel (1965, 1988, 1993, 2004)
  • 6x DFB-Pokal (1961, 1991, 1994, 1999, 2004, 2009)
  • 4x Duitse SuperCup (1988, 1993, 1994, 2009)
  • 1x Europa Cup 2 (1992)
  • 1x UEFA Intertoto Cup (1998)

Nederlandse voetbalspelers bij Werder Bremen

Eljero Elia, Arie van Lent, Frank Verlaat, Ruud ter Heide, Dennis van Dijk, Lody Roemblak en Robbert te Loeke

Tickets

Werder bremen bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Werder bremen?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Weserstadion

Het Weserstadion biedt zijn rondleiding aan samen met een bezoek aan het Museum van Werder Bremen met de naam Wuseum. De verwijzing naar het Weserstadion geeft al aan dat er in het musuem behoorlijk voor aandacht is voor de geschiedenis van het stadion zelf.
Tijdens de rondleiding kom je langs alle mooie plekken in het stadion die normaal niet toegankelijk zijn voor de bezoekers.

Het museum is geopend van 10:00 tot 17:45. Op wedstrijddagen gaat het museum 1 uur voor de aftrap dicht.

Capaciteit van Weserstadion

Het stadion van Werder Bremen biedt plaats aan 42.800 toeschouwers voor de bundesliga wedstrijden. De verbouwing in 2008 zou er voor moeten zorgen dat er meer dan 50.000 toeschouwers het stadion konden betreden. Dit plan ligt er nog steeds maar wacht op geld.

Uitvak van Weserstadion

Het uitvak bevindt zich voornamelijk op de 2e ring van het stadion in de vakken 101, 103, 105, 107, 109, 111 en 113. Het uitvak is zo ontworpen dat er goede mogelijkheden zijn om te staan. De weg naar het stadion voor uit supporters bevindt zich naast de rivier de Weser. Dit zorgt voor een bijzondere ervaring aangezien het er grotendeels groen is. Het stadion is dan ook lastig te zien.


Plattegrond Weserstadion

Hiernaast staat een plattegrond van Weserstadion met alle vakken.

OV

Om met het openbaar vervoer naar het Weserstadion in Bremen, Duitsland, te reizen, volg je deze stappen:

1:Reis naar Bremen: Als je niet al in Bremen bent, moet je eerst naar de stad reizen. Dit kan betekenen dat je met de trein, bus of tram naar Bremen reist, afhankelijk van je locatie.

2:Tram naar het Weserstadion: Vanuit het centrum van Bremen kun je tramlijn 3 nemen om naar het Weserstadion te komen. De halte bij het stadion is "Weserstadion." De reistijd vanuit het stadscentrum is meestal ongeveer 15-20 minuten, afhankelijk van je exacte locatie.

3:Lopen naar het stadion: Na het verlaten van de tramhalte, hoef je slechts een korte afstand te lopen naar het Weserstadion. Volg de borden of de menigte fans als er een wedstrijd is.

Hotels in de buurt

Hier zijn vijf hotels in de buurt van het Weserstadion in Bremen:

1:ATLANTIC Grand Hotel Bremen: Dit luxe hotel ligt op korte afstand van het stadion en biedt stijlvolle kamers en uitstekende voorzieningen.

2:Dorint Park Hotel Bremen: Dit hotel bevindt zich in de buurt van het stadion en biedt comfortabele kamers, een prachtig parklandschap en moderne voorzieningen.

3:Steigenberger Hotel Bremen: Dit is een stijlvol hotel in de buurt van het stadscentrum en het stadion, met prachtige kamers en uitstekende eetgelegenheden.

4:Novum Hotel Bremer Haus: Dit is een budgetvriendelijke optie in de buurt van het stadion, met schone en comfortabele kamers.

5:Prizeotel Bremen-City: Dit modern ingerichte hotel bevindt zich in het stadscentrum en is een betaalbare keuze voor reizigers die dicht bij het stadion en andere attracties willen verblijven.

Luchthaven

Om vanaf de luchthaven naar het Weserstadion in Bremen te reizen, kun je de volgende stappen volgen:

Luchthaven Bremen (Flughafen Bremen - BRE): Dit is de belangrijkste luchthaven in de buurt van Bremen.