Wembley Stadium

Londen, Engeland

2007

Opgericht in:

90.000

Stadion Capaciteit:

Engels Elftal

Thuis van:

FA cup

Wembley StadiumHet Wembley stadium is vanaf de oprichting een private stadium geweest om mensen toegang te verlenen voor plezier (dit was vaak voetbal). Het stadion is gebouwd in 1923 en heeft omgerekend €850.000 gekost. In die tijd was dat enorm veel geld. Het stadion is razendsnel gebouwd en is binnen het jaar voltooid. In die tijd droeg het stadion de naam Empire Stadium. Het stadion was gastheer tijdens de finales van het WK 1966 en EK 1996.


Verbouwing

Om het beste nationale stadion van de wereld te hebben is er tussen 2000 en 2007 hard gewerkt aan het nieuwe Wembley Stadium zoals wij die nu kennen. De kosten van de bouw bedroegen maar liefst €1.000.000.000,-. Hiermee komt het stadion stijf bovenaan de lijst met duurste verbouwingen ooit aan een stadion. De openingswedstrijd tussen Jong Engeland en Jong Italië was razendsnel uitverkocht en zorgde gelijk voor een record. Er waren nog nooit zoveel toeschouwers aanwezig bij een wedstrijd tussen twee jong teams, namelijk 60.000. Er is bewust voor de rode kleur stoeltjes gekozen in het stadion omdat Engeland in het rood speelde tijdens het WK 1966 en won.


Finales

Naast dat dit het stadion is van de nationale ploeg van Engeland is het ook HET finale stadion van Engeland. De finales van de FA Cup (belangrijkste beker in Engeland) en de finale van de League Cup worden zoals vanouds weer gespeeld in het Wembley Stadium.Highlights van Engels Voetbalelftal

Prijzen van Engels Voetbalelftal

  • 1x Wereld Kampioen (1966)

Nederlanders bij het Engels Voetbalelftal 

Geen

Ook Wembley Stadium bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Wembley Stadium

Een tour door het prachtige Wembley Stadion? Dat kan.

Krijg een rondleiding door het prachtige Wembley Stadion Midden in de prachtige hoofdstad van Engeland, Londen. U kunt ruim van te voren boeken op de site van Wembley Stadion. Capaciteit van Wembley Stadium

De capaciteit van Wembley Stadium bedraagt 90.000. Het is daarmee het grootste overdekte stadion van Europa. Het stadion wordt voornamelijk gebruikt voor de finales van de Leauge Cup en FA Cup. tijdens het EK 2021 worden hier diverse wedstrijden gespeeld waaronder 3 thuis wedstrijden van Engeland. Naast voetbalwedstrijden wordt Wembley ook gebruikt voor meerdere concerten, de capaciteit bedraagt dan 75.000.

Uitvak van Wembley Stadium

Omdat het een Nationaal stadion is zijn er geen uitvakken aanwezig. Tijdens de bekerfinales wordt het stadion letterlijk door midden gedeeld en heeft elk team zijn eigen deel. Tijdens Internationale wedstrijden wordt er gekeken naar de hoeveelheid uitsupporters die mee reizen met het land. Vaak worden deze schuin achter het doel geplaatst op de eerste ring.

© Sfeer op Wembley - Stadium Journey

Plattegrond van Wembley Stadium

Hiernaast staat een plattegrond van Wembley Stadium met alle vakken.

arrow_drop_up arrow_drop_down