arrow_drop_up arrow_drop_down
johan-cruijff-arena

Wembley Stadium

Londen, Engeland

1897

Opgericht in:

42.682

Stadion Capaciteit:

Engels Elftal

Thuis van:

FA cup

Wembley StadiumHet Wembley stadium is vanaf de oprichting een private stadium geweest om mensen toegang te verlenen voor plezier (dit was vaak voetbal). Het stadion is gebouwd in 1923 en heeft omgerekend €850.000 gekost. In die tijd was dat enorm veel geld. Het stadion is razendsnel gebouwd en is binnen het jaar voltooid. In die tijd droeg het stadion de naam Empire Stadium. Het stadion was gastheer tijdens de finales van het WK 1966 en EK 1996.


Verbouwing

Om het beste nationale stadion van de wereld te hebben is er tussen 2000 en 2007 hard gewerkt aan het nieuwe Wembley Stadium zoals wij die nu kennen. De kosten van de bouw bedroegen maar liefst €1.000.000.000,-. Hiermee komt het stadion stijf bovenaan de lijst met duurste verbouwingen ooit aan een stadion. De openingswedstrijd tussen Jong Engeland en Jong Italië was razendsnel uitverkocht en zorgde gelijk voor een record. Er waren nog nooit zoveel toeschouwers aanwezig bij een wedstrijd tussen twee jong teams, namelijk 60.000. Er is bewust voor de rode kleur stoeltjes gekozen in het stadion omdat Engeland in het rood speelde tijdens het WK 1966 en won.


Finales

Naast dat dit het stadion is van de nationale ploeg van Engeland is het ook HET finale stadion van Engeland. De finales van de FA Cup (belangrijkste beker in Engeland) en de finale van de League Cup worden zoals vanouds weer gespeeld in het Wembley Stadium.EK 2020 in Wembley Stadion

Engeland - Kroatië

Op zondag 14 juni speelt Engeland tegen Kroatië om 15.00

Engeland - Play-off Winner C

Op vrijdag 19 juni speelt Engeland tegen Play-off Winner C om 21.00

Tsjechië - Engeland

Op dinsdag 23 juni speelt Engeland tegen Tsjechië om 21.00

Kwartfinale 1A - 2C

Op zaterdag 27 juni wordt de kwartfinale gespeeld om 21.00

Halve Finale

Op dinsdag 7 juli wordt de halve finale gespeeld om 21.00

Halve Finale

Op woensdag 8 juli wordt de halve finale gespeeld om 21.00

Finale

Op zondag 12 juli wordt de finale gespeeld om 21.00

Highlights van Engels Voetbalelftal

Prijzen van Engels Voetbalelftal

  • 1x Wereld Kampioen (1966)

Nederlanders bij het Engels Voetbalelftal 

Geen

Ook Wembley Stadium bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Wembley Stadium

Op Woensdag, vrijdag en zondag is het mogelijk om een rondleiding te krijgen in het stadion van Aston Villa. De rondleidingen vinden niet plaats op wedstrijddagen. De kosten voor een rondleiding zijn € 16,- (volwassenen) en € 10,- (kinderen).

Capaciteit van Wembley Stadium

De capaciteit van het stadion van Aston Villa is 42.682. De vier tribunes van het stadion zijn the Holte End, the Trinity Road Stand, the Doug Ellis Stand en the North Stand. Alle tribunes hebben 2 ringen waarbij sommige tribunes ook VIP boxen hebben tussen de ringen. Alleen op de Holte End bevinden zich geen VIP boxen en is er een plek gemaakt waar supporters voor en na de wedstrijd kunnen staan. Doordat het stadion 4 losse tribunes hebben is ervoor gezorgd dat er altijd een goed zicht is op het veld vanuit alle plekken van het stadion.


De harde kern van Aston Villa bevindt zich op de Holte End tribune.

Uitvak van Wembley Stadium

Omdat het een Nationaal stadion is zijn er geen uitvakken aanwezig. Tijdens de bekerfinales wordt het stadion letterlijk door midden gedeeld en heeft elk team zijn eigen deel. Tijdens Internationale wedstrijden wordt er gekeken naar de hoeveelheid uitsupporters die mee reizen met het land. Vaak worden deze schuin achter het doel geplaatst op de eerste ring.

© Sfeer op Wembley - Stadium Journey

Plattegrond van Wembley Stadium

Hiernaast staat een plattegrond van Wembley Stadium met alle vakken.

Wij maken gebruik van cookies