Wanderer Grounds

Halifax, Canada

1880

Opgericht in:

6.200

Stadion Capaciteit:

HFX Wanderes FC

Thuis van:

Wanderer Grounds

Wanderers Grounds is een sportcomplex in Halifax, Nova Scotia, en de thuisbasis van de professionele voetbalclub HFX Wanderers FC uit de Canadese Premier League.

Het terrein maakte oorspronkelijk deel uit van de Halifax Commons. Het land werd in de jaren 1880 gebruikt door de Halifax Wanderers Amateur Athletic Club en was hun thuisbasis voor de sporten rugby en bowlen. De club werd in de 19e eeuw verhuurd aan de club, maar betaalde tijdens de Tweede Wereldoorlog de huurgelden niet en het land werd weer in gebruik genomen door de stad Halifax die het sindsdien heeft onderhouden.

Het veldhuis, gebouwd door de club in 1896, werd door brand verwoest. Het werd vervangen door de Navy League Dry Canteen, die in de 21e eeuw zou worden gerehabiliteerd, maar als te structureel ondeugdelijk werd beschouwd. Het plan om een clubhuis te bouwen is voor onbepaalde tijd stopgezet.

Highlights van HFX Wanderes FC

Prijzen van HFX Wanderes FC

  1. HFX Wanderes FC heeft nog geen prijzen gewonnen.

Nederlanders bij HFX Wanderes FC

  1. Er hebben geen Nederlandse voetballers gespeeld voor HFX Wanderes FC.

Ook Wanderer Grounds bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Wanderer Grounds

Er zijn geen rondleidingen beschikbaar in het Wanderer Grounds. Wanneer deze wel worden gegeven vermelden wij dat meteen op deze webpagina.

Capaciteit van Wanderer Grounds

De capaciteit van Wanderer Grounds bedraagt 6.200 plekken. Geen enkele tribune is overdekt. Daarnaast maakt het stadion gebruik van natuurgras. 

Uitvak van Wanderer Grounds

Er zijn geen beelden en informatie beschikbaar over het uitvak in het Wanderer Grounds. Wanneer wij hierover beschikken plaatsen wij dat meteen op deze webpagina.

Plattegrond van Wanderer Grounds

Hiernaast staat een plattegrond van Wanderer Grounds met alle vakken.