Volkswagen Arena

Wolfsburg, Duitsland

2002

Opgericht in:

30.122

Stadion Capaciteit:

VfL Wolfsburg

Thuis van:

vfl-woflsburg

Volkswagen Arena

De Volkswagen Arena is een voetbalstadion waarin Bundesliga-club VfL Wolfsburg  haar thuiswedstrijden speelt. Het stadion is vanwege sponsorbeperkingen van de UEFA ook wel bekend als de VfL Wolfsburg Arena. De Volkswagen Arena ligt vlakbij Autostadt, een attractiepark in Duitsland.  Het stadion werd officieel geopend op 13 december 2002. De bouw van het stadion kostte 53 miljoen euro. Volkswagen is voor 100% eigenaar van het stadion en is daarnaast hoofdsponsor van het mannenteam, vrouwenteam en de jeugdteams van de VfL Wolfsburg.

Highlights van VfL Wolfsburg

prijzen

Prijzen van VfL Wolfsburg

  • 1x Kampioen 1. Bundeslgia (2009)
  • 1x Winnaar DFB-Pokal (2015)
  • 1x Winnaar Duitse Supercup (2015)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij VfL Wolfsburg

Andries Jonker, Riechedly Bazoer, Bas Dost, Kevin Hofland,  Rick Hoogendorp en Wout Weghorst

Ook VfL Wolfsburg bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

volkswagen-arena

Capaciteit van Volkswagen Arena

Het stadion biedt plaats aan 30.122 toeschouwers. Daarvan kunnen er 22.000 toeschouwers zitten en voor 8.000 toeschouwers is er een plek op de staantribune. De 8.000 staanplaatsen kunnen worden omgezet tot 4.000 zitplaatsen. Het stadion bezit over 31 skyboxen met 332 plaatsen. Daarnaast heeft het stadion 198 Executive Seats biedt, die onderdeel zijn van de VIP-blokken. Ook heeft het stadion de beschikking over 1.434 business seats die directe toegang hebben tot restaurants. Boven beide tribunes is ook nog een skylounge van 102 vierkante meter van waaruit 35 mensen de wedstrijd kunnen volgen. De skylounges bieden een uitzicht op het hele stadion en worden tevens gebruikt voor evenementen zoals bruiloften. De controlekamer, die systemen zoals het brandalarmsysteem en de politieapparatuur herbergt, ligt boven de skylounge. De wedstrijden in de Volkswagen Arena kunnen ook worden gevolgd door 80 mensen in rolstoelen. Ook kunnen mensen met een visuele beperking de wedstrijd volgens via een koptelefoon en verslaggever. Voor kleine mensen zijn er aparte plaatsen zodat ook zij een goed zicht hebben op het veld.

Uitvak van Volkswagen ArenaHet uitvak bevindt zich in de noordoostelijke hoek van het stadion in de vakken H1, H2, G1 en G2. Omdat het stadion slechts één ring heeft kan het echt kolken als het publiek zich tijdens de wedstrijd met de wedstrijd gaat bemoeien.


plattegrond-volkswagen-arena

Plattegrond Volkswagen Arena

Hiernaast staat een plattegrond van de Volkswagen Arena met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

De Volkswagen Arena ligt net ten noordoosten van het centraal station en het stadscentrum van Wolburg. De wandeling naar het stadion, waarbij u het spoor en een kanaal oversteekt, duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.


Als u met de auto komt, is de Volkswagen Arena het best bereikbaar vanaf de A39 (die aansluit op de A2 net ten zuiden van Wolfsburg). Neem afrit 3 Wolfsburg-West, volg de L321 de stad in en neem na het station de oprit naar links richting Vorsfelde / Nordstadt. Neem de eerste afslag na de brug (Berliner Brücke). Vanaf de brug is het stadion duidelijk zichtbaar.