Volkswagen Arena

Wolfsburg, Duitsland

2002

Bouwjaar

30.122

Stadion Capaciteit: 

VfL Wolfsburg

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Volkswagen Arena

De Volkswagen Arena is een voetbalstadion waarin Bundesliga-club VfL Wolfsburg  haar thuiswedstrijden speelt. Het stadion is vanwege sponsorbeperkingen van de UEFA ook wel bekend als de VfL Wolfsburg Arena. De Volkswagen Arena ligt vlakbij Autostadt, een attractiepark in Duitsland.  Het stadion werd officieel geopend op 13 december 2002. De bouw van het stadion kostte 53 miljoen euro. Volkswagen is voor 100% eigenaar van het stadion en is daarnaast hoofdsponsor van het mannenteam, vrouwenteam en de jeugdteams van de VfL Wolfsburg.

Prijzen van VfL Wolfsburg

  • 1x Kampioen 1. Bundeslgia (2009)
  • 1x Winnaar DFB-Pokal (2015)
  • 1x Winnaar Duitse Supercup (2015)

Nederlandse voetbalspelers bij VfL Wolfsburg

Andries Jonker, Riechedly Bazoer, Bas Dost, Kevin Hofland,  Rick Hoogendorp en Wout Weghorst

Tickets

Wolfsburg bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Wolfsburg?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Volkswagen Arena

VfL Wolfsburg biedt bezoekers van het stadion een inkijk achter de schermen van het stadion middels een rondleiding. De rondleidingen worden gegeven door professionele gidsen. De rondleiding brengt de bezoekers onder andere in de VIP-ruimtes, de spelerstunnel en naar de dugout van de wisselspelers.  

Het is ook mogelijk om een speciale rondleiding te volgen voorafgaand aan de wedstrijd. Deze rondleiding kost €25,- voor kinderen en €29,- voor volwassenen.Voor de rondleidingen voorafgaand aan wedstrijden zijn slechts 30 tickets beschikbaar die van tevoren gereserveerd dienen te worden. 

Naast de openbare Volkswagen Arena rondleiding biedt VfL Wolfsburg ook individuele rondleidingen van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. Deze individuele rondleidingen zijn het Duits, Engels en Spaans. Ticketprijzen voor groepen (meer dan 15 personen) en publieke rondleidingen zijn €8,- per persoon. Tickets voor kinderen tussen 5 en 15 jaar bedragen €5,-.

Capaciteit van Volkswagen Arena

Het stadion biedt plaats aan 30.122 toeschouwers. Daarvan kunnen er 22.000 toeschouwers zitten en voor 8.000 toeschouwers is er een plek op de staantribune. De 8.000 staanplaatsen kunnen worden omgezet tot 4.000 zitplaatsen. Het stadion bezit over 31 skyboxen met 332 plaatsen. Daarnaast heeft het stadion 198 Executive Seats biedt, die onderdeel zijn van de VIP-blokken. Ook heeft het stadion de beschikking over 1.434 business seats die directe toegang hebben tot restaurants. Boven beide tribunes is ook nog een skylounge van 102 vierkante meter van waaruit 35 mensen de wedstrijd kunnen volgen. De skylounges bieden een uitzicht op het hele stadion en worden tevens gebruikt voor evenementen zoals bruiloften. De controlekamer, die systemen zoals het brandalarmsysteem en de politieapparatuur herbergt, ligt boven de skylounge. De wedstrijden in de Volkswagen Arena kunnen ook worden gevolgd door 80 mensen in rolstoelen. Ook kunnen mensen met een visuele beperking de wedstrijd volgens via een koptelefoon en verslaggever. Voor kleine mensen zijn er aparte plaatsen zodat ook zij een goed zicht hebben op het veld.

Uitvak van Volkswagen ArenaHet uitvak bevindt zich in de noordoostelijke hoek van het stadion in de vakken H1, H2, G1 en G2. Omdat het stadion slechts één ring heeft kan het echt kolken als het publiek zich tijdens de wedstrijd met de wedstrijd gaat bemoeien.

Plattegrond Volkswagen Arena

Hiernaast staat een plattegrond van de Volkswagen Arena met alle vakken.

OV


Om met het openbaar vervoer naar Wolfsburg te reizen, volg je deze algemene stappen:

1:Reis naar Duitsland: Als je niet al in Duitsland bent, moet je naar Duitsland reizen. Dit kan betekenen dat je een internationale vlucht neemt en aankomt op een luchthaven in Duitsland.

2:Aankomst in Duitsland: Nadat je in Duitsland bent aangekomen, kun je verschillende methoden van openbaar vervoer gebruiken om naar Wolfsburg te reizen, afhankelijk van je aankomstlocatie.

  • Trein: Duitsland heeft een uitgebreid spoornetwerk. Je kunt de trein nemen vanuit steden als Berlijn, Hannover, Hamburg, of andere grote Duitse steden naar het centraal station van Wolfsburg.

  • Bus: Verschillende busmaatschappijen bieden busdiensten naar Wolfsburg vanuit verschillende steden in Duitsland.

  • Tram of metro: Als je aankomt in een stad met een metro- of tramnetwerk, kun je deze gebruiken om naar het treinstation te reizen en vervolgens de trein naar Wolfsburg te nemen.

3:Aankomst in Wolfsburg: Na aankomst in Wolfsburg kun je lokale bussen, trams of taxi's gebruiken om naar je uiteindelijke bestemming te reizen.

Hotels in de buurt

Hier zijn vijf hotels in de buurt van Wolfsburg, Duitsland, die je kunt overwegen voor je verblijf:

1:The Ritz-Carlton, Wolfsburg: Dit luxe hotel ligt in het Autostadt-complex en biedt elegante kamers en een uitstekende service.

2:TRYP Wolfsburg Hotel: Dit hotel ligt op korte afstand van het centrum van Wolfsburg en biedt comfortabele kamers en moderne voorzieningen.

3:Innside by Meliá Wolfsburg: Dit hotel bevindt zich in het stadscentrum en biedt stijlvolle kamers en een gunstige locatie.

4:Leonardo Hotel Wolfsburg City Center: Dit is een budgetvriendelijke optie in het stadscentrum, met schone en comfortabele kamers.

5:Global Inn Hotel: Dit hotel ligt op korte afstand van het centrum en biedt een betaalbare accommodatieoptie.

Luchthaven

De dichtstbijzijnde luchthaven bij Wolfsburg is de luchthaven van Hannover (Flughafen Hannover - HAJ). Deze luchthaven ligt op ongeveer 100 kilometer ten oosten van Wolfsburg en is een belangrijke luchthaven in de regio.

Als je vanaf de luchthaven van Hannover naar Wolfsburg wilt reizen, kun je de volgende stappen volgen:

1:Aankomst op de luchthaven van Hannover: Nadat je bent aangekomen op de luchthaven van Hannover, kun je met de trein, taxi of huurauto naar Wolfsburg reizen.

2:Van Hannover naar Wolfsburg: Je kunt de trein nemen vanaf het centraal station van Hannover naar het centraal station van Wolfsburg. De reistijd met de trein is meestal ongeveer 1 tot 1,5 uur.