arrow_drop_up arrow_drop_down
johan-cruijff-arena

Volkswagen Arena

Wolfsburg, Duitsland

2002

Opgericht in:

30.000

Stadion Capaciteit:

VfL Wolfsburg

Thuis van:

vfl-woflsburg

Volkswagen Arena

De Volkswagen Arena is een voetbalstadion waarin Bundesliga-club VfL Wolfsburg  haar thuiswedstrijden speelt. Het stadion is vanwege sponsorbeperkingen van de UEFA ook wel bekend als de VfL Wolfsburg Arena. De Volkswagen Arena ligt vlakbij Autostadt, een attractiepark in Duitsland.  Het stadion werd officieel geopend op 13 december 2002. De bouw van het stadion kostte 53 miljoen euro. Volkswagen is voor 100% eigenaar van het stadion en is daarnaast hoofdsponsor van het mannenteam, vrouwenteam en de jeugdteams van de VfL Wolfsburg.

Highlights van VfL Wolfsburg

prijzen

Prijzen van VfL Wolfsburg

  • 1x Kampioen 1. Bundeslgia (2009)
  • 1x Winnaar DFB-Pokal (2015)
  • 1x Winnaar Duitse Supercup (2015)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij VfL Wolfsburg

Andries Jonker, Riechedly Bazoer, Bas Dost, Kevin Hofland en Rick Hoogendorp

Ook VfL Wolfsburg bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

rondleiding

Een rondleiding in Volkswagen Arena

VfL Wolfsburg biedt bezoekers van het stadion een inkijk achter de schermen van het stadion middels een rondleiding. De rondleidingen worden gegeven door professionele gidsen. De rondleiding brengt de bezoekers onder andere in de VIP-ruimtes, de spelerstunnel en naar de dugout van de wisselspelers.  

Het is ook mogelijk om een speciale rondleiding te volgen voorafgaand aan de wedstrijd. Deze rondleiding kost €25,- voor kinderen en €29,- voor volwassenen.Voor de rondleidingen voorafgaand aan wedstrijden zijn slechts 30 tickets beschikbaar die van tevoren gereserveerd dienen te worden. 

Naast de openbare Volkswagen Arena rondleiding biedt VfL Wolfsburg ook individuele rondleidingen van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. Deze individuele rondleidingen zijn het Duits, Engels en Spaans. Ticketprijzen voor groepen (meer dan 15 personen) en publieke rondleidingen zijn €8,- per persoon. Tickets voor kinderen tussen 5 en 15 jaar bedragen €5,-.

volkswagen-arena

Capaciteit van Volkswagen Arena

Het stadion biedt plaats aan 30.000 toeschouwers. Daarvan kunnen er 22.000 toeschouwers zitten en voor 8.000 toeschouwers is er een plek op de staantribune. De 8.000 staanplaatsen kunnen worden omgezet tot 4.000 zitplaatsen. Het stadion bezit over 31 skyboxen met 332 plaatsen. Daarnaast heeft het stadion 198 Executive Seats biedt, die onderdeel zijn van de VIP-blokken. Ook heeft het stadion de beschikking over 1.434 business seats die directe toegang hebben tot restaurants. Boven beide tribunes is ook nog een skylounge van 102 vierkante meter van waaruit 35 mensen de wedstrijd kunnen volgen. De skylounges bieden een uitzicht op het hele stadion en worden tevens gebruikt voor evenementen zoals bruiloften. De controlekamer, die systemen zoals het brandalarmsysteem en de politieapparatuur herbergt, ligt boven de skylounge. De wedstrijden in de Volkswagen Arena kunnen ook worden gevolgd door 80 mensen in rolstoelen. Ook kunnen mensen met een visuele beperking de wedstrijd volgens via een koptelefoon en verslaggever. Voor kleine mensen zijn er aparte plaatsen zodat ook zij een goed zicht hebben op het veld.

uitvak-volkswagen-arena

Uitvak van Volkswagen Arena

Het uitvak bevindt zich in de noordoostelijke hoek van het stadion in de vakken H1, H2, G1 en G2. Omdat het stadion slechts één ring heeft kan het echt kolken als het publiek zich tijdens de wedstrijd met de wedstrijd gaat bemoeien.

© Uitvak Liverpool F.C. - The League Project
plattegrond-volkswagen-arena

Plattegrond Volkswagen Arena

Hiernaast staat een plattegrond van de Volkswagen Arena met alle vakken.

Wij maken gebruik van cookies