Volksparkstadion

Hamburg, Duitsland

1953

Bouwjaar

57.274

Stadion Capaciteit: 

Hamburg SV.

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Volksparkstadion

Het Volksparkstadion is het voetbalstadion van Hamburg SV. Tijdens het WK 2006 is dit één van de speelstadions geweest. Het stadion is gebouwd in 1953 en heeft door sponsors meerdere namen gehad waaronder: Imtech Arena, AOL Arena en HSH Nordbank Arena. Overkoepelend is altijd de huidige naam van het stadion gebruikt. In 1963 is HSV de officiele bespeler geworden van het stadion nadat het zich kwalificeerde voor de Bundesliga. Voor het stadion is er veel gebruik gemaakt van resten van het gebombardeerde stuk land Eimsbüttel. In 1998 is er een besluit genomen om het oude stadion volledig met de grond gelijk te maken en opnieuw op te bouwen zodat de veiligheid van de supporters gewaarborgd kan blijven. Het stadion is een kwartslag gedraaid in verband met de zon. In 2000 werd het geheel vernieuwde stadion geopend.

Prijzen van Hamburg SV.

  • 7x Landstitel (1922 (verzaakt), 1923, 1928, 1960, 1979, 1982, 1983)
  • 3x DFB Pokal (1963, 1976, 1987)
  • 1x Europa Cup 1 (Champions League) (1983)
  • 1x Europa Cup 2 (1977)

Nederlandse voetbalspelers bij Hamburg SV.

Khalid Boulahrouz, Romeo Castelen, Eljero Elia, Nico-Jan Hoogma, Nigel de Jong, Sherjill MacDonald, Joris Mathijsen, Erik Meijer, Ruud van Nistelrooij, Rafael van der Vaart, Jeffrey Bruma, Ola John en Rick van Drongelen

Tickets

Hamburg SV bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Hamburg SV?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding in Volksparkstadion

Voor € 10,- is het mogelijk om zelf door het stadion te lopen en de verschillende plekken te bewonderen. Op maandag tot en met vrijdag zijn er 3 rondleidingen per dag: 12:00, 14:00 en 16:00. Tijdens de rondleiding zie je onder andere de prijzenkast van HSV en de spelerstunnel. De rondleiding door het stadion duurt ongeveer 75 minuten.

Capaciteit van Volksparkstadion

In het stadion van HSV kunnen 57.274 toeschouwers plaats  en bestaat twee ringen. De tribunes van het stadion hebben geen aparte namen gekregen.

Uitvak van Volksparkstadion


Het uitvak bevindt zich in de hoek van de Zuid en West tribune in de onderste ring. Voor de uitsupporters is er een mogelijkheid om de wedstrijd zittend of staand te bekijken. Buiten het feit dat de hoek van het stadion geen goed zicht geeft wordt het zicht niet belemmerd door palen voor het dak.

Plattegrond Volksparkstadion

Hiernaast staat een plattegrond van Volksparkstadion met alle vakken.

OV

Als je vanaf de luchthaven naar Schalke 04 wilt reizen, volg je deze stappen:

1:Luchthaven Düsseldorf (Düsseldorf Airport - DUS): Dit is een grote luchthaven in de buurt van Gelsenkirchen. Het is een handige luchthaven om aan te komen als je vanuit het buitenland reist.

2:Van de luchthaven naar Gelsenkirchen: Er zijn verschillende manieren om van de luchthaven naar Gelsenkirchen te reizen:

3:Trein (S-Bahn): Neem de S-Bahn S11 vanaf de luchthaven naar het centraal station van Gelsenkirchen (Gelsenkirchen Hauptbahnhof). De reistijd is meestal ongeveer 30-40 minuten.

Van het centraal station van Gelsenkirchen naar de Veltins-Arena: Na aankomst op het centraal station van Gelsenkirchen, kun je tramlijn 302 nemen om naar de Veltins-Arena te komen. Volg de eerder genoemde stappen voor het stadion.

EK 2024

16 juni 2024 om 15:00 Polen - Nederland (Poule D) (1 - 2)

19 juni 2024 om 15:00 Kroatië- Albanië (Poule B) (2 - 2) 

22 juni 2024 om 15:00 Tsjechië-Playoffs Winnaar C

26 juni 2024 om 21:00 Tsjechië -Turkije  

05 Juli 2024 om 21:00 (Kwartfinale)

Hotels in de buurt

Hier zijn vijf hotels in de buurt van de Veltins-Arena in Gelsenkirchen:

1:Courtyard by Marriott Gelsenkirchen: Dit hotel ligt op loopafstand van het stadion en biedt comfortabele kamers en moderne voorzieningen.

2:Maritim Hotel Gelsenkirchen: Dit hotel bevindt zich in de buurt van het stadion en biedt stijlvolle kamers en uitstekende voorzieningen.

3:Ibis Gelsenkirchen: Dit is een budgetvriendelijke optie op korte afstand van het stadion. Het hotel biedt schone en eenvoudige kamers.

4:Holiday Inn Express Gelsenkirchen: Dit hotel ligt in de buurt van het stadion en biedt comfortabele accommodatie en moderne voorzieningen.

5:Heiner's Parkhotel: Hoewel niet direct naast het stadion, biedt dit charmante hotel een aangename accommodatieoptie met stijlvolle kamers.

Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid en prijzen van hotels kunnen variëren, dus het is verstandig om van tevoren te reserveren, vooral tijdens drukke evenementen of wedstrijddagen. Veel plezier bij je verblijf in Gelsenkirchen!

Luchthaven

Als je vanaf de luchthaven naar de Veltins-Arena in Gelsenkirchen wilt reizen, volg je deze stappen:

1:Luchthaven Düsseldorf (Düsseldorf Airport - DUS): Dit is een grote luchthaven die relatief dichtbij Gelsenkirchen ligt. Het is een handige luchthaven om aan te komen als je vanuit het buitenland reist.