arrow_drop_up arrow_drop_down
johan-cruijff-arena

Volksparkstadion

Hamburg, Duitsland

1953

Opgericht in:

57.274

Stadion Capaciteit:

Hamburg SV.

Thuis van:

hamburg-sv

Volksparkstadion

Het Volksparkstadion is het voetbalstadion van Hamburg SV. Tijdens het WK 2006 is dit één van de speelstadions geweest. Het stadion is gebouwd in 1953 en heeft door sponsors meerdere namen gehad waaronder: Imtech Arena, AOL Arena en HSH Nordbank Arena. Overkoepelend is altijd de huidige naam van het stadion gebruikt. In 1963 is HSV de officiele bespeler geworden van het stadion nadat het zich kwalificeerde voor de Bundesliga. Voor het stadion is er veel gebruik gemaakt van resten van het gebombardeerde stuk land Eimsbüttel. In 1998 is er een besluit genomen om het oude stadion volledig met de grond gelijk te maken en opnieuw op te bouwen zodat de veiligheid van de supporters gewaarborgd kan blijven. Het stadion is een kwartslag gedraaid in verband met de zon. In 2000 werd het geheel vernieuwde stadion geopend.

Highlights van Hamburg SV.

prijzen

Prijzen van Hamburg SV.

  • 7x Landstitel (1922 (verzaakt), 1923, 1928, 1960, 1979, 1982, 1983)
  • 3x DFB Pokal (1963, 1976, 1987)
  • 1x Europa Cup 1 (Champions League) (1983)
  • 1x Europa Cup 2 (1977)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Hamburg SV.

Khalid Boulahrouz, Romeo Castelen, Eljero Elia, Nico-Jan Hoogma, Nigel de Jong, Sherjill MacDonald, Joris Mathijsen, Erik Meijer, Ruud van Nistelrooij, Rafael van der Vaart, Jeffrey Bruma, Ola John en Rick van Drongelen

rondleiding

Een rondleiding in Volksparkstadion

Voor € 10,- is het mogelijk om zelf door het stadion te lopen en de verschillende plekken te bewonderen. Op maandag tot en met vrijdag zijn er 3 rondleidingen per dag: 12:00, 14:00 en 16:00. Tijdens de rondleiding zie je onder andere de prijzenkast van HSV en de spelerstunnel. De rondleiding door het stadion duurt ongeveer 75 minuten.

Ook Volksparkstadion bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

volksparkstadion

Capaciteit van Volksparkstadion

In het stadion van HSV kunnen 57.274 toeschouwers plaats  en bestaat twee ringen. De tribunes van het stadion hebben geen aparte namen gekregen.

uitvak-volksparkstadion

Uitvak van Volksparkstadion

Het uitvak bevindt zich in de hoek van de Zuid en West tribune in de onderste ring. Voor de uitsupporters is er een mogelijkheid om de wedstrijd zittend of staand te bekijken. Buiten het feit dat de hoek van het stadion geen goed zicht geeft wordt het zicht niet belemmerd door palen voor het dak.


© Uitvak Liverpool F.C. - The League Project

plattegrond-volksparkstadion

Plattegrond Volksparkstadion

Hiernaast staat een plattegrond van Volksparkstadion met alle vakken.

Wij maken gebruik van cookies