Villa Park

Birmingham, Engeland

1897

Opgericht in:

42.640

Stadion Capaciteit:

Aston Villa

Thuis van:

aston-villa-park

Villa Park

Villa Park is het voetbalstadion van Aston Villa en is gebouwd in 1897. Dit typisch Engelse voetbalstadion heeft de beschikking over 4 losse tribunes. Dit stadion was het eerste stadion waarbij er in drie verschillende eeuwen internationale voetbal trainingen gegeven zijn. Het dak van het stadion overdekt alle stoelen in het stadion en ligt net als veel voetbalstadions in Engeland in een woonwijk.

Highlights van Aston Villa

trofee

Prijzen van Aston Villa

  • 7x Landstitel (1894, 1896, 1897, 1899, 1900, 1910, 1981)
  • 7x FA Cup (1887, 1895, 1897, 1905, 1913, 1920, 1957)
  • 5x Football League Cup (1961, 1975, 1977, 1994, 1996)
  • 1x FA Community Shield (1981)
  • 1x Europa Cup 1 (Champions League) (1982)
  • 1x Europa Super Cup (1982)
nederlandse-vlag

Nederlandse voetbalspelers bij Aston Villa

Stefan Postma, Wilfred Bouma, George Boateng, Ron Vlaar en Leandro Bacuna

Een rondleiding op Villa Park

Op Woensdag, vrijdag en zondag is het mogelijk om een rondleiding te krijgen in het stadion van Aston Villa. De rondleidingen vinden niet plaats op wedstrijddagen. De kosten voor een rondleiding zijn € 16,- (volwassenen) en € 10,- (kinderen).

Ook Aston Villa bezoeken? Koop vandaag nog je tickets!

villa-park

Capaciteit van Villa Park

De capaciteit van het stadion van Aston Villa is 42.640. De vier tribunes van het stadion zijn the Holte End, the Trinity Road Stand, the Doug Ellis Stand en the North Stand. Alle tribunes hebben 2 ringen waarbij sommige tribunes ook VIP boxen hebben tussen de ringen. Alleen op de Holte End bevinden zich geen VIP boxen en is er een plek gemaakt waar supporters voor en na de wedstrijd kunnen staan. Doordat het stadion 4 losse tribunes hebben is ervoor gezorgd dat er altijd een goed zicht is op het veld vanuit alle plekken van het stadion.


De harde kern van Aston Villa bevindt zich op de Holte End tribune.

uitvak-villa-park

Uitvak van Villa Park

Het uitvak van Aston Villa bevindt zich op de Doug Ellis Stand en biedt plaats aan 3.000 supporters van de bezoekende club. Wanneer er clubs komen die minder supporters mee nemen is er een mogelijkheid om 1 van de 2 ringen beschikbaar te stellen aan de thuissupporters.

© Sfeer op Villa Park - fc12

plattegrond-villa-park

Plattegrond van Villa Park

Hiernaast staat een plattegrond van Villa Park met alle vakken.

Hotels, OV en luchthaven

om Birmingham vanuit het buitenland te bereiken heb je een vlucht nodig die naar Birmingham Airport vliegt, over het algemeen kan dat met KLM. ook heeft Birmingham veel hotels in zijn omgeving een paar hotels zijn, Star city, Holiday INN Express, Premier INN en Campanile hotel. tot slot wil je een wedstrijd van Aston Villa bezoeken, hier zijn een aantal mogelijkheden om het stadion te bereiken:


Als u met de auto van buiten de stad komt, kunt u het stadion het beste bereiken vanaf de snelweg M6. Neem afslag 6 en volg de borden naar de A38 (niet de A38M). Sla op het eiland rechtsaf (A5127) en volg de borden naar Villapark. Als u uit het oosten komt, kunt u ook afrit 7 nemen vanaf dezelfde snelweg en vervolgens de A34 een paar kilometer naar het zuiden volgen. Als u Alexandra Stadium passeert, zorg er dan voor dat u op de dichtstbijzijnde rijstrook blijft en verlaat de rijbaan voor het viaduct. Volg de borden wedstrijdparkeren.


Als u met het openbaar vervoer reist, kunt u het stadion het beste per trein bereiken. Aston Station en Witton Station liggen op slechts een korte treinrit van Birmingham New Street Station. Witton Station is het dichtstbij, op 5 minuten lopen van het stadion, terwijl het 15 minuten lopen is vanaf Aston Station.


Als alternatief wordt het stadion bediend door bus 7 en 11. Bus 7 vertrekt vanaf Upper Bull Street in het stadscentrum.