Villa Park

Birmingham, Engeland

1897

Bouwjaar

42.640

Stadion Capaciteit: 

Aston Villa

Club die in het stadion speelt:

Algemene informatie

Algemene informatie

Tickets +

voetbalreis

Tickets + 

voetbalreis tickets

Capaciteit +

uitvak informatie

Capaciteit +

uitvak info

Openbaarvervoer +

Hotel + vliegveld

Openbaarvervoer + 

Hotel + vliegveld

Villa Park

Villa Park is het voetbalstadion van Aston Villa en is gebouwd in 1897. Dit typisch Engelse voetbalstadion heeft de beschikking over 4 losse tribunes. Dit stadion was het eerste stadion waarbij er in drie verschillende eeuwen internationale voetbal trainingen gegeven zijn. Het dak van het stadion overdekt alle stoelen in het stadion en ligt net als veel voetbalstadions in Engeland in een woonwijk.

Prijzen van Aston Villa

  • 7x Landstitel (1894, 1896, 1897, 1899, 1900, 1910, 1981)
  • 7x FA Cup (1887, 1895, 1897, 1905, 1913, 1920, 1957)
  • 5x Football League Cup (1961, 1975, 1977, 1994, 1996)
  • 1x FA Community Shield (1981)
  • 1x Europa Cup 1 (Champions League) (1982)
  • 1x Europa Super Cup (1982)

Nederlandse voetbalspelers bij Aston Villa

Stefan Postma, Wilfred Bouma, George Boateng, Ron Vlaar en Leandro Bacuna

Tickets

Aston Villa bezoeken?

Koop vandaag nog je tickets!

Voetbalreis naar Aston Villa?

Koop vandaag nog je tickets!

Een rondleiding op Villa Park

Op Woensdag, vrijdag en zondag is het mogelijk om een rondleiding te krijgen in het stadion van Aston Villa. De rondleidingen vinden niet plaats op wedstrijddagen. De kosten voor een rondleiding zijn € 16,- (volwassenen) en € 10,- (kinderen).

Capaciteit van Villa Park

De capaciteit van het stadion van Aston Villa is 42.640. De vier tribunes van het stadion zijn the Holte End, the Trinity Road Stand, the Doug Ellis Stand en the North Stand. Alle tribunes hebben 2 ringen waarbij sommige tribunes ook VIP boxen hebben tussen de ringen. Alleen op de Holte End bevinden zich geen VIP boxen en is er een plek gemaakt waar supporters voor en na de wedstrijd kunnen staan. Doordat het stadion 4 losse tribunes hebben is ervoor gezorgd dat er altijd een goed zicht is op het veld vanuit alle plekken van het stadion.


De harde kern van Aston Villa bevindt zich op de Holte End tribune.

Uitvak van Villa Park

Het uitvak van Aston Villa bevindt zich op de Doug Ellis Stand en biedt plaats aan 3.000 supporters van de bezoekende club. Wanneer er clubs komen die minder supporters mee nemen is er een mogelijkheid om 1 van de 2 ringen beschikbaar te stellen aan de thuissupporters.

© Sfeer op Villa Park - fc12

Plattegrond van Villa Park

Hiernaast staat een plattegrond van Villa Park met alle vakken.

OV

Trein: Birmingham heeft verschillende treinstations, maar het dichtstbijzijnde station bij Villa Park is Aston Station. Je kunt treinen nemen vanuit Birmingham New Street of andere omliggende stations naar Aston Station, dat op loopafstand van het stadion ligt.

Bus: Er zijn lokale buslijnen die Aston bedienen en in de buurt van Villa Park stoppen. Je kunt de dienstregelingen en routes van deze bussen controleren om te zien welke het dichtst bij het stadion komen.

Taxi: Je kunt ook een taxi nemen vanuit het stadscentrum van Birmingham of een andere locatie naar Villa Park.

Voet: Als je in de buurt van Villa Park bent en van een wandeling houdt, kun je te voet naar het stadion gaan.

Zorg ervoor dat je de dienstregelingen van treinen en bussen controleert, vooral als je een wedstrijd bijwoont, om ervoor te zorgen dat je op tijd aankomt. Het is verstandig om de officiële website van Aston Villa FC te raadplegen voor de meest recente informatie over vervoer naar Villa Park en eventuele specifieke regelingen voor wedstrijddagen.

Hotels in de buurt

The Holte Hotel: Dit hotel ligt letterlijk naast Villa Park en biedt gemakkelijke toegang tot het stadion. Het is ideaal voor voetbalfans.

The Aston Tavern: Dit hotel ligt op loopafstand van Villa Park en biedt comfortabele accommodaties in de buurt van het stadion.

Park Inn by Radisson Birmingham Walsall: Hoewel het niet direct naast Villa Park ligt, biedt dit hotel moderne kamers en is het gunstig gelegen voor toegang tot het stadion.

Holiday Inn Express Birmingham - Star City: Dit hotel ligt in de buurt van Villa Park en biedt schone en comfortabele kamers, evenals een gratis ontbijt.

Clayton Hotel Birmingham: Dit hotel ligt in het stadscentrum van Birmingham en is handig als je in de stad reist. Het biedt moderne kamers en uitstekende voorzieningen.

Zorg ervoor dat je de beschikbaarheid en prijzen controleert op boekingswebsites zoals Booking.com, TripAdvisor of Expedia, en lees beoordelingen van andere gasten om de accommodatie te vinden die het beste aan je behoeften voldoet. De beschikbaarheid en prijzen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en evenementen in de omgeving, dus het is raadzaam om ruim van tevoren te boeken als je van plan bent een wedstrijd bij te wonen bij Villa Park.

Luchthavens in de buurt

Birmingham Airport (BHX): Birmingham Airport is de dichtstbijzijnde luchthaven bij Villa Park en ligt op ongeveer 16 kilometer ten oosten van Birmingham. Deze luchthaven biedt tal van binnenlandse en internationale vluchten en is de meest voor de hand liggende keuze voor reizigers die Aston Villa willen bezoeken.

East Midlands Airport (EMA): East Midlands Airport ligt op ongeveer 57 kilometer ten noordoosten van Birmingham en biedt binnenlandse en internationale vluchten. Hoewel het verder weg is, kan het een alternatieve optie zijn, afhankelijk van je reisplannen en beschikbaarheid van vluchten.

London Heathrow Airport (LHR): London Heathrow is een van de grootste luchthavens ter wereld en ligt op ongeveer 175 kilometer ten zuidoosten van Birmingham. Het biedt tal van internationale vluchten en uitgebreide vervoersmogelijkheden naar Birmingham.

De keuze van de luchthaven hangt af van je reisroute, beschikbaarheid van vluchten en persoonlijke voorkeur. Birmingham Airport is de meest handige optie voor directe toegang tot Birmingham en Villa Park. Na aankomst op een van deze luchthavens kun je gebruikmaken van treinen, bussen of taxi's om naar Villa Park te reizen. Houd rekening met de verkeers- en vervoersomstandigheden in de regio, vooral tijdens drukke periodes en evenementen. Het is raadzaam om je vluchten en accommodatie van tevoren te plannen voor een soepele reis naar Villa Park.